Amstel 240 1017AK Amsterdam, Amstelveldbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Direct aan de Amstel wonen, met op elke verdieping een fenomenaal en historisch uitzicht op een van de mooiste delen aan de Amstel.

* See English translation below *

Bijzonder licht monumentaal grachtenpand met ca. 228 m² gebruiksoppervlakte, die courant zijn verdeeld over vier lichte woonlagen. Gelegen tussen Keizersgracht en Prinsengracht nabij Utrechtsestraat en tegenover de Hermitage.

Het pand staat op eigen grond en is goed onderhouden. Intern is modernisatie noodzakelijk en de moeite waard. De indeling is multifunctioneel, het pand is geschikt als één gezinshuis, maar kan ook heel goed voor kantoor aan huis worden gebruikt. De begane grond kan eenvoudig apart of als onderdeel van het geheel worden gebruikt.

De huidige indeling heeft een gedeeld entree met de praktijkruimte op de begane grond. Dit is één groot vertrek met serre en toegang naar een kleine binnentuin. Deze ruimte heeft een kitchenette en een douche-toilet.

Het bovengelegen woongedeelte heeft entree op begane grond halverwege de gang. Hier is de toegang tot de kelder, een berging c.q. bijkeuken en de opgang naar de eerste verdieping. Deze verdieping omvat een prachtige hoge, en daardoor extra lichte, woonkamer.

Aan de voorzijde is een onwaarschijnlijk mooi vrij zicht over de Amstel. Alleen al om dit zicht wil men hier wonen! Aan de achterzijde is een kleine keuken en toilet.

De twee bovengelegen verdiepingen hebben drie ruime slaapkamers en twee badkamers. Een indeling met vier slaapkamers is mogelijk. Aansluitend aan de achterkamer is een klein maar fijn dakterras. Op de bovenste laag is een bergzolder en een plat dak.

Op de begane grond is een kleine stadstuin.

Omgeving:
Gelegen op een absolute Super Prime locatie. Chique en anoniem.

Uit de drukte en toch met alle grootstedelijke voorziening om de hoek. Heel goed bereikbaar middels het openbaar vervoer en goede ontsluiting naar de Ring.

De winkels, restaurants en traiteurs zijn in de Utrechtsestraat. Goede basisscholen op Frederiksplein en Nieuwe Looiersstraat.

Bijzonderheden:
• Gebruiksoppervlakte wonen circa 228 m²
• Stadstuin en dakterras
• Rijksmonument
• Groot onderhoud is in beginsel IB aftrekbaar, zie www.monumenten.nl
• Onderhoudsrapport Monumentenwacht beschikaar
• Gelegen op eigen grond
• Multifunctionele indeling
• Kantoor aan huis is mogelijk

Kijk voor meer informatie, plattegrond en brochure op onze site!

-----------------

Living on River Amstel, with on each floor a phenomenal and historical view of one of the most beautiful parts of the river.

Layout:
Particularly light monumental canal house with a usable area of approximately 228 sqm spread over four bright floors with a practical layout. Located between Keizersgracht and Kerkstraat, near Utrechtsestraat and opposite the Hermitage.

The property is freehold and well maintained. Internally, modernization is necessary and worthwhile. The layout is multifunctional: the property is very well suitable as a single family home, but also for having an office at home or a Bed & Breakfast. The ground floor can simply be used separately or as part of the whole.

The current layout has a shared entrance with the office space on the ground floor. This is one big room with a conservatory and access to a small inner garden. This room has a kitchenette and a shower-toilet.

The upstairs living area has an entrance on the ground floor halfway through the hallway. Here access to the basement, a storage or utility room and the entrance to the first floor with a beautiful high and therefore extra bright living room.

The front offers an incredibly beautiful and unobstructed view of River Amstel. This view is a reason in itself for choosing to live here! At the rear a small kitchen and toilet.

The two upper floors have three spacious bedrooms and two bathrooms. A four-bedroom layout is possible. Adjacent to the rear room a small but nice roof terrace. On the top floor an attic and a flat roof.

There is a small urban garden on the ground floor.

Location:
An absolute Super Prime location. Chic and anonymous.

Away from the hustle and bustle yet with all metropolitan amenities nearby. Very well accessible by public transport and good access to the orbital motorway A10.

The shops, restaurants and caterers are in Utrechtsestraat. Good primary schools on Frederiksplein and Nieuwe Looiersstraat.

Specifics:
• Usable area approximately 228 sqm
• Urban garden and roof terrace
• Nationally listed building
• Major maintenance in principle tax-deductible, see: www.monumenten.nl
• Maintenance report Monumentenwacht available
• Freehold land
• Multifunctional layout
• In-home office possible

More information and floorplan on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
15-09-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
228 m²
Perceeloppervlakte
96 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.

Kaart Amstel 240 1017AK Amsterdam, Amstelveldbuurt

naar Amstel 240 1017AK Amsterdam, Amstelveldbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand