Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Amstel 280 D 1017AN Amsterdam, Amstelveldbuurt

Vraagprijs € 950.000 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
130 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

**SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW**

Wonen midden in het culturele leven van Amsterdam. Het kan in dit bijzondere appartement op de derde en vierde verdieping van een gerenoveerd grachtenpand aan de Amstel. Schuin tegenover Theater Carré en vanaf de bank uitkijkend op de Magere brug. Het pand is voorzien van een lift en de woonkamer heeft een open haard. Uniek voor een bovenwoning is het terras op het zuidwesten, met zon van 11 uur ’s ochtends tot zonsondergang. Het terras is groot genoeg om een eettafel neer te zetten en buiten met een gezelschap te dineren. De lichte, grote woonkeuken is door een schuifpui direct verbonden met het terras.

Alle grote musea, de Stopera en Artis zijn op loopafstand, net als de knusse Utrechtsestraat. Ondanks de centrale locatie is het binnen het appartement opvallend stil. Nodig vrienden uit om bij u te komen kijken naar het Nationaal bevrijdingsconcert, Pride Amsterdam, of de van intocht Sinterklaas. Samen met u zitten ze op de eerste rang.

Indeling:
Centrale entree op de begane grond met trappenhuis en lift naar de derde verdieping.
Derde verdieping: hal/entree met trap naar vierde verdieping, garderobe en toiletruimte en entree naar de woonkamer. De lichte woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd en biedt door de grote raampartijen een schitterend uitzicht over de Amstel met de Magere brug en Theater Carré. De gehele derde verdieping is voorzien van een houten vloer en de woonkamer heeft een open haard. In de doorloop naar de woonkeuken heeft de Amsterdamse kunstenaar Maarten Welbergen een muurschildering aangebracht. Uiteraard is het aan een koper om deze te behouden of niet. De gezellige woonkeuken, welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur, heeft een handmatig bedienbare schuifpui naar het zonnige terras gelegen op het zuidwesten van 12 m².
Vierde verdieping: Via de overloop zijn de drie slaapkamers, badkamer en de stookruimte te bereiken. De ruime slaapkamer aan de achterzijde biedt u door middel van openslaande deuren naar het balkon welke uitzicht heeft op de torens van het Rijksmuseum en de rest van de stad. De royale slaapkamer aan de voorzijde biedt een fenomenaal uitzicht over de Amstel. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel, 2e toilet en wasmachineaansluiting. De gehele etage is in 2017 voorzien van een lichte bamboevloer.

Bijzonderheden:
- Gehele pand gerenoveerd in 1979 en voorzien van lift en een nieuwe fundering;
- Woonoppervlakte 130 m², buitenruimte in totaal 18,4 m²;
- Gelegen op eigen grond;
- Professionele VvE, de servicekosten bedragen circa €385 per maand;
- Gemeenschappelijke berging in de kelder waar fietsen kunnen worden gestald en spullen kunnen worden opgeslagen;
- Buitenzijde geschilderd in 2018;
- Ouderdoms- en asbestclausule van toepassing;
- Oplevering in overleg, bij voorkeur medio maart 2019;
- Verkoop geschiedt onder voorbehoud gunning verkoper.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’**


Living in the middle of the cultural life of Amsterdam. This is possible in this special apartment on the third and fourth floor of a renovated canal building by the Amstel. Opposite Theatre Carré and looking out on the Magere Brug from the couch. The building features a lift and the living room comes with a fireplace. The terrace facing the southwest is unique for an upstairs apartment, and offers sun from 11 ‘o clock in the morning until sunset. The terrace is large enough to place a dining table and dine outside with some company. The bright, large kitchen diner is directly connected to the terrace by means of a sliding door.

All large museums, the Stopera and Artis are at walking distance, just like the cosy Utrechtsestraat. Inside the apartment it is remarkably silent considering the central location. Invite friends to see the National Liberation Concert, Pride Amsterdam, or the arrival of Saint Nicholas. They will be sitting on first row seats along with you.

Layout:
Central entrance on the ground floor with stairwell and lift to the third floor.
Third floor: hall/entrance with stairs to the fourth floor, wardrobe and toilet space and entrance to the living room. The bright living room is situated at the front and offers a magnificent view through the large windows on the Amstel with the Magere Brug and Theatre Carré. The entire third floor features wooden floorboards and the living room comes with a fireplace. The Amsterdam artist Maarten Welbergen painted a mural in the passage to the kitchen diner. Of course, it is up the buyer to decide to keep this or not. The kitchen diner, which comes with various built-in appliances, has a manually operated sliding door to the sunny terrace facing the southwest of 12 m².
Fourth floor: the three bedrooms, bathroom and the boiler room can be reached from the corridor. The spacious bedroom at the back offers access to the balcony by means of French doors. The balcony provides a view on the towers of the Rijksmuseum as well as the rest of the city. The generously sized bedroom at the front side offers an amazing view on the Amstel River. The bathroom features a bathtub with shower, washstand, 2nd toilet and washing machine connection. The entire floor was fitted with bright bamboo floorboards in 2017.

Details:
- Entire building renovated in 1979 and features a lift and new foundation;
- Living area 130 m², outside area in total 18.4 m²;
- Freehold;
- Professional HOA, the service costs amount to approx. €385 per month;
- Communal storage in the basement, where bicycles can be pared and items can be stored;
- Outside painted in 2018;
- Old age and asbestos clause applicable;
- The apartment has its own satellite dish with British channels like ITV and Channel Four, which are otherwise unavailable in Amsterdam. At request the current owner is willing to leave the dish and receiver at no extra cost.
- Transfer in consultation, preferably in the middle of March 2019;
- Sale occurs subject to awarding by vendor.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-11-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Grachtengordel-Zuid

Grachtengordel-Zuid is het deel van de Amsterdamse grachtengordel (met de vier hoofdgrachten Singel, Herengracht, Keizersgracht en Prinsengracht) tussen de Leidsestraat en de Amstel. De grootste dwarsstraten in dit deel van de grachtengordel zijn de Nieuwe Spiegelstraat, de Vijzelstraat, de Reguliersgracht en de Utrechtsestraat.
UNESCO werelderfgoedlijst
De grachtengordel staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt gekenmerkt door de breedte van de grachten en de relatief grotere panden. De zuidelijke gordel heeft, net als de rest van de grachtengordel, een rijke geschiedenis en er bevinden zich veel kantoren, bezienswaardigheden en musea, zoals Foam en Museum Van Loon. Maar ook wordt er gewoon gewoond; eind 2017 woonden er 5500 inwoners in dit deel van de stad.
Uitgaan, winkelen en sightseeing in de grachtengordel
De vier eerdergenoemde dwarsstraten hebben elk een andere toevoeging aan de stad. Zo staat het Spiegelkwartier bekend om de antiquairs, galeries en juweliers. De Vijzelstraat is een grote verkeersader tussen de ten zuiden van de grachtengordel gelegen Pijp en het Muntplein, een centraler in de stad gelegen plein met beroemde toren, De Munt. De Reguliersgracht is een van de meest pittoreske dwarsgrachten van de stad en de nabijgelegen Utrechtsestraat een van de leukste winkelstraten, met – in tegenstelling tot het winkelaanbod in koopgoten - unieke winkels zoals platenspeciaalzaak Concerto. Om de hoek van de Utrechtsestraat ligt het bekende uitgaansgebied rondom het Rembrandtplein, met cafés en restaurants en niet te vergeten Tuschinski, de bioscoop die beroemd is vanwege zijn Art Deco-inrichting en waar vaak filmpremières worden gehouden. Al met al is Grachtengordel Zuid een wijk met een breed aanbod aan kunst, cultuur, vertier, werken en wonen.