Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 162 - 1 1079LH Amsterdam, Kromme Mijdrechtbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
113 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

*** DEZE WONING WORDT MET VOORRANG AANGEBODEN AAN SOCIALE HUURDERS VAN DE ALLIANTIE TOT EN MET 26 FEBRUARI 2019 *** Het is mogelijk meteen al te komen kijken, ook voor niet-huurders van Alliantie.

Nu te koop aan de Amstel met uitzicht op het water en de Omval, een riant 5 kamer appartement van ca 113m2 met hoge plafonds, eigen entree op de begane grond en terras (ca 17m2) aan de achterzijde van de woning.

Gelegen middenin de Rivierenbuurt in Amsterdam Zuid aan en met uitzicht op de Amstel, nabij de Rijnstraat met vele winkels, supermarkten en horeca, ook vlakbij de Weesperzijde en de Pijp met diversewinkels, restaurants en cafe's. Ook in de omliggende straten supermarkten, bouwmarkten en restaurants aanwezig. Vlakbij Ring A10 via Utrechtsebrug en het centrum is op fietsafstand via de Van Woustraat. Gelegen vlakbij station Amsterdam Amstel.

Indeling:
Eigen voordeur op de begane grond! Entree, hal met meterkast, trap naar 1e etage, gang, toegang tot slaapkamer voorzien van inbouwkast aan achterzijde met deur naar terras, vanuit deze gang ook een deur naar de riante woonkamer met hoge plafonds, en met voormalige loggia, met uitzicht op de Amstel. Vanuit woonkamer toegang tot half open keuken (geen keukenblok aanwezig) met CV ketel, aan de achterzijde voorzien van deur naar het terras, vanuit woonkamer naar rechtervoorzijde een gang naar een ruime zijkamer, en aan achterzijde toegang tot een hal van waaruit nog 2 slaapkamers aan de achterzijde (ook met toegang naar terras) en de badkamer (voorzien van douche en wastafel) en het toilet (separaat, eenvoudig staand) te bereiken zijn. Het terras kijkt uit naar achterzijde van het geheel vernieuwde Rivierstaete.

BIJZONDERHEDEN
- Uitstekende lokatie aan de Amstel!
- Eigen entree
- Professioneel beheerde VVE door Alliantie VVE Diensten
- Servicekosten 2019 : ca 178,04 per maand voor woning
- Erfpacht afgekocht tot 15-01-2064
- Projectnotaris Loyens en Loeff
- Het betreft een voormalige huurwoning, ouderdomsclausule en niet-zelfbewoningsclausule van toepassing
- Verkoper verkoopt met anti-speculatiebeding (niet verhuren noch verkopen gedurende bepaalde periode)
- Verkoper verkoopt de woning voor eigen gebruik (of gebruik door eerstegraads familielid), welke persoon daar zijn/haar hoofdverblijf gaat hebben
- Verkoper behoudt zich het recht van gunning voor

VOORRANGSREGELING DE ALLIANTIE
Waar mogelijk geeft de Alliantie haar sociale huurders voorrang bij de aankoop van een Alliantie woning. Hiermee bevordert de Alliantie doorstroom. Zijn er meerdere huurders die hebben geboden? Dan krijgt de huurder met het beste bod voorrang.

Woningen waarvoor een speciale actie geldt zijn uitgezonderd van de voorrangsregel. De voorrang is twee weken na de start van de verkoop of tot de uiterste inschrijfdatum bij een inschrijving geldig. Wil je als sociale huurder van de Alliantie aanspraak maken op de voorrang? Meld je dan aan voor de wekelijkste update op benopzoek.nl of installeer de Blokster App op je mobiel. Vergeet niet bij de makelaar te melden dat je een huurder bent van de Alliantie!

In de praktijk wordt er door de makelaar een sluitingsdatum gecommuniceerd. Als na de sluitingsdatum meerdere huurders zich hebben gemeld dan wordt het een inschrijving. Anders kan de huurder voor de vraagprijs kopen.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
113 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.