Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 16 boven 1074HR Amsterdam, Hemonybuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1883
Woonoppervlakte
167 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Een fantastisch gelegen bovenwoning op de derde en vierde etage van een klassiek en goed onderhouden 19e eeuws Herenhuis aan het mooiste gedeelte van de Amsteldijk tussen de Stadhouderskade en de Ceintuurbaan met fraai uitzicht op de gekanaliseerde Rivier de Amstel en het Amstelhotel.
Je bevindt je hier midden in de bruisende wijk de Pijp wat bekend staat om zijn vele winkels, cafés en restaurants en natuurlijk de bekende Albert Cuypmarkt. Het appartement heeft een bruto woonoppervlakte van maar liefst 247 m2 verdeeld over twee woonetages en een entresol/zolderberging.

Het appartement is in 2012 grondig gerenoveerd en in uitstekende staat van onderhoud. Alle wanden zijn gestukadoord, door het gehele appartement ligt een fraaie parketvloer van eikenhouten delen in een visgraatmotief. De living op de eerste etage meet maar liefst 60 m2 en heeft een plafondhoogte van ruim 3 meter en is bijna 5 meter breed. Eventueel kan de naastgelegen zijkamer nog worden toegevoegd aan deze woonkamer om een nog weidser effect te creëren. Vanuit de living zijn er openslaande deuren naar een klein balkon aan de voorzijde met spectaculair uitzicht over het water en de passerende bootjes. Dit is werkelijk een droom locatie. Verder zijn er op deze etage een open keuken met inbouwapparatuur, ruim separaat toilet en een ruime bergkast. En voor de zon liefhebbers is er over de gehele breedte aan de achterzijde een royaal balkon van 1,60 m diep op het zuidwesten. Ideaal voor lange zomeravonden en het biedt voldoende ruimte voor een lounge- en een eethoek.

Op de vierde etage hebben de huidige eigenaren de fraaie dakconstructie in het zicht gelaten en veel extra ramen en ingebouwde vaste kasten aangebracht waardoor het een heel ruimtelijke maar ook vooral lichte etage is waarvan de nok hoogte maar liefst 4,32 bedraagt! Op deze etage zijn drie slaapkamers gelegen en maar liefst 2 badkamers allebei met separaat toilet. De badkamer in de hoofdslaapkamer heeft een open verbinding met de slaapkamer.

De VVE bestaat uit het pand aan de Amsteldijk en heeft drie leden, allen eigenaar en een gezonde onderhoudsreserve cq. planning en er wordt jaarlijks vergaderd.

Bijzonderheden:
- Gezonde kleine actieve Vereniging van Eigenaars.
- Gelegen op EIGEN GROND.
- Grondig gerenoveerd in 2012.
- Volledig voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing.
- Ruim terras balkon (ca. 12m2) op het zuidwesten.
- Hoge plafonds, respectievelijk 3,12m op de derde en 4,32m op de kap etage.
- Hoogwaardige afwerking, er is volledig gestukadoord.
- Sfeervolle details, paneeldeuren en nieuwe en oude shutters.
- 2 gashaarden in de originele schouwen in de living.
- Woonoppervlakte ca. 167 m2, er is een NEN2580 rapport beschikbaar.

Gelegen aan de zuidzijde van de historische binnenstad van Amsterdam, in de nabijheid van het Amstelhotel, de Albert Cuypmarkt en de gezellige Utrechtsestraat. In een hippe wijk van deze bruisende stad.

Wij nodigen u van harte uit om te komen kijken!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-02-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1883

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
167 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.