Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 23 IV 1074HS Amsterdam, Hemonybuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
82 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

*****English translation below*****

Amsteldijk 23-4

Geweldig wonen in een luxe penthouse appartement aan de Amstel.
De woning is volledig en hoogwaardig gerenoveerd en voorzien van allerlei gemakken zoals vloerverwarming, airconditioning, alarmsysteem en nog veel meer.

Omgeving:
Een heerlijk stukje van Amsterdam met het water en daarmee de rust van de Amstel voor de deur en de gezelligheid van de stad op steenworpafstand. Ook de Omval is op loop/fietsafstand. Daarnaast zijn ook de bruisende Ceintuurbaan en het gezellige Sarphatipark om de hoek.

Indeling:
Via het gezamenlijke trappenhuis komt u aan op uw verdieping. Door uw eigen voordeur komt u de woning binnen in de hal die evenals de rest van de woning is voorzien van een prachtige visgraat vloer. Vanaf de hal kunt u het toilet, de badkamer en de beide slaapkamers betreden. Het toilet en de badkamer zijn beide volledig voorzien van natuursteen. De badkamer beschikt over een regendouche en een dubbele wasbak. De beide slaapkamers zijn erg ruim en voorzien van een grote hoeveelheid lichtinval. Tevens beschikken ze beide over airconditioning zodat u ook in de zomermaanden kan genieten van uw nachtrust. Daarnaast beschikt de masterbedroom over op maat gemaakte inbouwkasten en een balkon van maar liefst ca 9m2. De woonkamer/keuken, die ook vanaf de hal te betreden is, is erg riant en ook voorzien van een grote hoeveelheid daglicht doormiddel van de grote raampartijen aan de voorzijde van de woning. De keuken is naar eigen smaak toe te voegen. Daarnaast is de hele woning voorzien van dimbare inbouwspots. En een geavanceerd alarmsysteem dat op afstand vanaf uw telefoon te bedienen is.
Voor een gedetailleerd beeld van de indeling verwijzen wij u naar de plattegronden.

Bijzonderheden:
- In 2018 hoogwaardig gerenoveerd
- Riante buitenruimte
- Ca. 82m2 conform NEN2580 meetrapport
- Voorzien van airconditioning
- Eigen grond

*****English*****

Amsteldijk 23-4

Great living in a luxury penthouse on the Amstel.
The house has been completely and high-quality renovated and equipped with all kinds of comforts such as underfloor heating, air conditioning, alarm system and much more.

Surroundings:
A wonderful piece of Amsterdam with the water of the Amstel and with that the tranquility of the Amstel on the doorstep. But also the bustle of the city just around the corner. The Omval is also within walking / cycling distance. In addition, the bustling Ceintuurbaan and the lovely Sarphatipark are just around the corner.

Layout:
Through the joint staircase you will arrive at your floor. Through your own front door you enter the house in the hall which, like the rest of the house has a beautiful herringbone floor. From the hall you can enter the toilet, bathroom and both bedrooms. The toilet and bathroom are both fully equipped with natural stone. The bathroom has both a bath and a rainshower. Both bedrooms are very spacious and equipped with a large amount of light. They also have air conditioning so you can enjoy your night's sleep in the summer months. In addition, the master bedroom has a balcony of aaprox 9m2. The living room / kitchen, which is also accessible from the hall, is very spacious and also provided with a large amount of daylight through the large windows at the front of the house. The kitchen can be added to your own taste. In addition, the whole house is equipped with dimmable build-in spotlights. And an advanced alarm system that can be operated remotely from your phone.

For a detailed picture of the layout, please refer to the floor plans.

Particularities:
- High quality renovated in 2018
- Spacious balcony
- Approx. 82m2 in accordance with NEN2580 measurement report
- Storage on the same floor
- Air-conditioned
- Own ground
- Kitchen is not installed
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
82 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.