Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 271 1079LK Amsterdam, Zorgvlied

Vraagprijs € 1.380.000 

Bouwjaar
1923
Woonoppervlakte
122 m²
Aantal kamers
4
Perceeloppervlakte
1.328 m²

Omschrijving

Landelijk wonen maar toch in de stad, dat is de mogelijkheid die deze vrijstaande woning u kan bieden. Aan de zijkant van deze woning kunt u uw boot aanleggen, waarmee u direct naar het hartje van de stad kunt varen of de Amstel af kunt varen naar Ouderkerk en verder. Het woonhuis is omstreeks 1923 gebouwd, destijds als woning voor de machinist van het naastgelegen gemaal. Gezien het bijzondere karakter is het inmiddels bestemd tot gemeentelijk monument. De huidige eigenaar heeft het object in 2008 gekocht en daarna ingrijpend verbouwd.
In augustus 2019 wordt de nieuwe schuur naast de woning opgeleverd. Deze schuur kan aan de binnenzijde nog naar eigen wens worden afgebouwd.

For English translation see below!

Indeling:
Begane grond: Ruime entree/hal met fraaie originele granieten vloer. Vanuit de hal is er een toegang naar de provisiekelder. De woonkamer met aansluitend open keuken biedt u aan alle zijden uitzicht over het groen. De keuken is voorzien van een groot gasfornuis, schouwkap, vaatwasmachine en koel-/vriescombinatie. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de landelijk aangelegde tuin met veel bomen, water en groen.

Eerste verdieping: 2 ruime slaapkamers, gelegen aan de voor-/ en achterzijde van de woning, aparte wasruimte en een badkamer met ligbad, wastafel en douche.

Tweede verdieping: overloop met toegang naar bergruimte, kamer onder de kap met dakraam en klein zijraam.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte ca. 122 m˛;
- Perceeloppervlakte 1.328 m˛ erfpachtgrond;
- Erfpacht einde tijdvak 1 januari 2059;
- Erfpachtcanon € 29.788,02 per jaar met jaarlijkse indexatie;
- Volgens verkregen informatie is afkoop naar eeuwig durende erfpacht inclusief afkoop van het huidige tijdvak mogelijk. Indicatie € 767.000,-- conform opgave november 2018;
- Gasgestookte centrale verwarmingsinstallatie (geplaatst in de kelder).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Detached house situated in a rural area and also in the city. Possibility to moor your boat. You can sail directly to the heart of the city, the Amstel and Ouderkerk. The house was built around 1923, it was used by the operator of the pumping station. In view of its special character, the house has the destination municipal monument. The current owner bought the property in 2008 and then remodeled it drastically.
The new barn will be delivered next to the house in August 2019. This barn can be finished on the inside to your own liking.

Layout:
Ground floor: Spacious entrance/hall with beautiful original granite flooring and access to the basement. The living room and open kitchen with views over the greenery. The kitchen is equipped with a large gas stove, extractor hood, dishwasher and fridge/freezer. From the kitchen you have access to the rural landscaped garden with lots of trees, water and greenery.

First floor: 2 spacious bedrooms, located at the front and rear of the house, separate laundry room and a bathroom with bath, shower and wash basin.

Second floor: spacious landing with access to storage space, room under the roof with skylight and small side window.

Particularities:
- Living area approximately 122 m˛;
- Plot area 1.328 m˛ leasehold land;
- Ground lease payments end of period January 1, 2059;
- Ground rent € 29,788.02 per year with annual indexation;
- According to information obtained, redemption to eternally long leasehold including surrender of the current period is possible. Indication € 767.000, - in accordance November 2018;
- Gas-fired central heating installation (placed in the basement).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-08-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1923

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
122 m²
Perceeloppervlakte
1.328 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder