Amsteldijk 291 1079LL Amsterdam, De Omval

Vraagprijs € 2.250.000 

Bewaar object

Omschrijving

Prachtige vrijstaande villa aan de Amstel met bijna 325 mē gebruiksoppervlakte.

* See English translation below *

Ruim opgezet met een praktische en overzichtelijke plattegrond. De woning is verdeeld over drie lagen waaronder een lichte en royale woonverdieping met rondom groen. De twee slaapverdiepingen hebben totaal 6 vertrekken, 2 badkamers en een bovengelegen bergzolder.

Het woonhuis is in 1999 geheel verbouwd en gemoderniseerd en staat op een perceel eigen grond van ruim 900 mē en beschikt over een aanlegsteiger in de Amstel.

Aan het huis bevindt zich een garage met afsluitbare schuifdeur en in de tuin is er een groot tuinhuis, in gebruik als Bed & Breakfast. De achtertuin is op het zuidwesten gesitueerd en grenst aan de eetkamer.

Indeling:
Begane grond: entree met ruime hal voorzien van twee garderobes en een separaat toilet. De woonkamer, met open haard, is royaal en is in open verbinding met de eetkamer. De eetkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar de tuin. De keuken is voorzien van veel inbouwapparatuur en heeft een bijkeuken.

Eerste verdieping: ruime overloop. Ruime slaapkamer aan de voorzijde met een grote kleedkamer. De badkamer is voorzien van ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Er is waskamer met veel praktische bergruimte die eventueel als extra (5de) slaapkamer kan worden ingericht.

Tweede verdieping: overloop welke toegang geeft tot alle vertrekken. Op deze verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer met douche en dubbele wastafel. Ook is er een ruim separaat toilet. Met een vlizotrap is de zolder bereikbaar.

In de tuin is een groot geïsoleerd tuinhuis van ca. 26 mē voorzien van gas, water en elektra. Deze ruimte heeft een eigen c.v. ketel. De badkamer daar is voorzien van douche, toilet en wastafel en hierdoor uitermate geschikt voor bewoning , Bed & Breakfast of als gastenverblijf. Ook is er een ruime berging voor tuinspullen.
Parkeren kan op eigen terrein. Er is ruim voldoende plaats voor 4 auto's.

Omgeving:
Zeer mooi gelegen aan het doodlopende stuk van de Amsteldijk met vrij uitzicht over de Amstel.

Het perceel is gelegen in de bocht nabij de Zuidelijke Wandelweg en de President Kennedylaan. Een gedeelte van de dijk dat voor autoverkeer doodlopend is, maar voor fietsers, wandelaars en hardlopers verbonden is met het Amstelpark.

Het Amstelpark heeft een kinderboerderij, restaurant en is prachtig aangelegd. Via de Amstel is het 15 minuten varen naar het Centrum en 25 minuten varen naar Ouderkerk aan de Amstel.

Op 500 meter afstand bevindt zich het volledig vernieuwde Amstel Boathouse, voor lunch, diner of een drankje.

Buiten wonen in Amsterdam.

Bijzonderheden:
- Mooi uitzicht over de Amstel
- Tuin rondom
- Gastenverblijf van ca. 26 mē
- Eigen grond
- Eigen aanlegsteiger (met vergunning)
- In 1999 vrijwel volledig opnieuw opgebouwd met behoud van 3 buitengevels
- In 2014 is het dak voorzien van nieuwe dakpannen
- Het huis is in 2016 geschilderd
- Parkeergelegenheid op eigen terrein voor minstens 4 auto's
- Royale schuur
- De voor- en achtertuin zijn voorzien van een sproei-installatie

Kijk voor meer informatie, brochure en plattegrond op onze site!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beautiful detached villa on the River Amstel with a usable area of more than 300 sqm.

Spaciously designed with a practical and well-laid-out floorplan. The property is spread over three floors including a bright and spacious living floor with greenery all around. The two bedroom floors have a total of six rooms, two bathrooms and an upper attic.

The home was completely renovated and modernized in 1999 and is on a plot of freehold land of over 900 sqm with a jetty in the River Amstel.

Adjacent to the house a shed with a lockable sliding door. In the garden a large garden house currently used as a Bed & Breakfast. The back garden faces south-west and is adjacent to the dining room.

Layout:
Ground floor: Entrance with spacious hallway with two wardrobes and a separate toilet. The living room, with fireplace, is large and in open connection with the dining room at the rear. The dining room has doors opening onto the garden. The kitchen is equipped with many built-in appliances and there is a utility room.

First floor: Spacious landing. Spacious bedroom at the front with a large dressing room. The bathroom has a bath, a shower, a toilet and double washbasins. There is a laundry room with plenty of practical storage space which can optionally be furnished as an additional (fifth) bedroom.

Second floor: Landing which gives access to all rooms. On this floor three bedrooms and a bathroom with a shower and double washbasins. There is also a spacious separate toilet. The attic is accessible by a pull-down staircase.

Garden: there is a large isolated garden house of approximately 26 sqm with gas, water and electricity and its own central heating boiler. The bathroom has a shower, a toilet and a washbasin, making it ideal for occupation, Bed and Breakfast or as a guest accommodation. There is also a spacious storage room for garden supplies.

On-site parking. There is ample space for four cars.

Location:
Very beautifully located on the dead end of Amsteldijk with unobstructed views over the River Amstel.

The plot is located in the bend near Zuidelijke Wandelweg and President Kennedylaan. This part of the dike is dead end for car traffic, but connected to the Amstelpark for cyclists, hikers and runners.

The Amstelpark has a children’s farm, a restaurant and has been beautifully landscaped.

It is 15 minutes by boat (by River Amstel) to the centre of Amsterdam and 25 minutes to Ouderkerk aan de Amstel.

Only 500 metres away from the completely renovated Amstel Boathouse, for lunch, dinner or a drink.

Living in the country and yet in Amsterdam.

Specifics:
- Beautiful view over River Amstel
- Garden on all sides
- Guest accommodation approximately 26 sqm
- Freehold land
- Private jetty (with permit)
- Almost completely rebuilt while retaining three external walls in 1999
- Roof retiled in 2010
- Painted in 2016
- On-site parking for at least four cars
- Large shed
- Front and back garden equipped with sprinkler system

More information and floorplans on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-05-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
324 m²
Perceeloppervlakte
905 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Brochure
  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

De Omval-Van der Kunbuurt bestaat uit twee verschillende kleine buurten. De Van der Kunbuurt ligt tussen het Amstelstation, de spoorbaan, de Ringdijk en de Amstel en grenst met de Weesperzijde aan De Omval. Het is de kleinste woonbuurt van Oost. De Omval ligt in de zuidwestelijke punt van het stadsdeel en is een gevarieerd gebied. De buurt ligt tussen de Amstel en het Amstelstation rond de Amstelboulevard. De woningvoorraad contrasteert met die van de Van der Kunbuurt. Hier zijn de woningen, gebouwd rond 1997, dure koop- en huurwoningen. De Omval wordt echter gedomineerd door grote kantoortorens, die de buurt tot een hoogwaardige kantoorlocatie maken.