Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Amsteldijk 29 H 1074HT Amsterdam, Hemonybuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1880
Woonoppervlakte
254 m²
Aantal kamers
9

Omschrijving

Sfeervol drielaags benedenhuis gelegen op één van de mooiste locaties van Amsterdam aan de Amstel.

Dit familiehuis met 6 slaap- / en 2 badkamers bestrijkt maar liefst 254 m² (NEN2580)en is in 2012 op hoogwaardige wijze gerenoveerd met gebruikmaking van fraaie duurzame materialen. Uiteraard zijn originele details als glas-in-loodramen, marmeren lambriseringen en schouwen en de ensuite behouden gebleven.

De diepe tuin is maar liefst 26 meter diep, is fraai aangelegd en heeft de hele dag zon. Achterin treft u een recent aangelegd overdekt terras.

INDELING:

Begane grond: Statige marmeren entree, ruime hal, hangend toilet, trapkast, toegang tot de smaakvolle woonkamer met gezellige open haard (houtgestookt) met marmeren schouw en ensuite naar het eetgedeelte met eveneens een houtgestookte open haard met marmeren schouw en moderne goed geoutilleerde open keuken voorzien van vloerverwarming. Openslaande deuren naar de veranda met brede luie trap naar de opvallend diepe, groene tuin met verscheidene comfortabele terrassen, zoals bijvoorbeeld het overdekte lounge gedeelte achterin de tuin met houten berging.

Eerste verdieping: Overloop, drie slaapkamers waaronder de royale masterbedroom aan de achterzijde met op maat gemaakte kasten en openslaande deuren naar het balkon over de gehele breedte van de achterzijde. Aan de voorzijde treft u een ruime kamer met openslaande deuren naar het balkon met een fantastisch uitzicht over de Amstel en de Nieuwe Amstelbrug. De overige twee slaapkamers op deze verdieping zijn eveneens zeer ruim bemeten. De luxe badkamer ligt tussen de slaapkamers in en beschikt over vloerverwarming, een tweepersoons ligbad met jacuzzi, inloop- stortdouche, dubbele wastafel en design radiator. Tevens bevindt zich op deze etage een apart hangend toilet.

Het souterrain heeft meer dan voldoende stahoogte en daglicht. Er zijn twee ruime slaapkamers en één kleinere slaapkamer. Verder is hier een tweede badkamer met douche, wastafel en toilet. In de ruime berging is een wasmachine aansluiting aanwezig.

LIGGING:

Prachtige locatie aan de Amstel met bijbehorend uitzicht. Van een ommetje door het Sarphatipark tot aan boodschappen op de Albert Cuypmarkt, alle fijne voorzieningen zoals een theaterbezoek aan Carré of appeltaart bij de Ysbreeker zijn hier op loopafstand. Goede OV mogelijkheden en prima verbinding naar uitvalswegen.

BIJZONDERHEDEN:

* Gelegen op eigen grond;
* Recentelijk op hoogwaardig niveau gerenoveerd
* Zeer royaal familiehuis met 6 slaapkamers, 2 badkamers en een schitterend zonnige tuin op het westen;
* Prachtig uitzicht over de Amstel
* Charmant overdekt terras en houten berging in de tuin;
* VvE telt 3 leden, de maandelijkse servicekosten bedragen € 200 per maand;
* Oplevering in overleg.

DISCLAIMER

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Hoewel wij de woning zorgvuldig hebben opgemeten, wordt noch door De Graaf & Groot Makelaars, noch door de verkoper enige aansprakelijkheid aanvaard voor afwijkingen in de opgegeven maten. Koper verklaart in gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te (laten) controleren. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft
omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.


NEN clausule
De gebruiksoppervlakte is berekend conform de branche vastgestelde NEN 2580- norm. De oppervlakte kan derhalve afwijken van vergelijkbare panden en/of oude referenties. Dit heeft vooral te maken met deze (nieuwe) rekenmethode. Koper verklaart voldoende te zijn geïnformeerd over de hiervoor bedoelde normering. Verkoper en diens makelaar doen hun uiterste best de juiste oppervlakte en inhoud te berekenen aan de hand van eigen metingen en dit zoveel mogelijk te ondersteunen door het plaatsen van plattegronden met maatvoering. Mocht de maatvoering onverhoopt niet (volledig) overeenkomstig de normering zijn vastgesteld, wordt dit door koper aanvaard. Koper is voldoende in de gelegenheid gesteld de maatvoering zelf te (laten) controleren. Verschillen in de opgegeven maat en grootte geven geen der partijen enig recht, zo ook niet op aanpassing van de koopsom. Verkoper en diens makelaar aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid in deze.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
254 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.