Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 31 hs 1074HT Amsterdam, Hemonybuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op één van de mooiste locaties van Amsterdam, aan de Amstel, is dit fraaie 3 laags benedenhuis met tuin gelegen.

Het appartement beslaat maar liefst 266 m2 oppervlak, inclusief het souterrain, en zit boordevol originele details. Er zijn 3 slaapkamers op de verdieping en de mogelijkheid voor nog meer kamers in het souterrain. Het karaktervolle pand waarvan deze woning deel van uit maakt is gelegen op eigen grond en wordt goed onderhouden door de actieve VVE welke uit 3 leden bestaat.

- ENGLISH SUMMARY BELOW-

De locatie zo aan de Amstel is natuurlijk prachtig. Een wandeling langs het water, even boodschappen doen op de Albert Cuijp of lopen naar Carré voor een voorstelling, alles is hier nabij. Om van het uitzicht vanaf zowel de begane grond als de verdieping nog maar te zwijgen.

KIJK OP ONZE WEBSITE VOOR DE VIRTUELE TOUR DOOR DE WONING

Begane grond: Bij de entree valt direct het mooie originele tegelwerk op en de marmeren vloer welke doorlopen in de ruime hal met trap naar boven. Vanaf hier zijn de diverse ruimtes te bereiken. De eetkamer en de zitkamer zijn van elkaar gescheiden door hoge en-suite deuren en vanuit de zitkamer is tevens de serre met uitzicht over te tuin te bereiken. Beide kamers hebben ornamenten. Het toilet bevindt zich in de hal. De keuken met inbouwapparatuur heeft een granitovloer welke is nagemaakt om te dienen als werkblad voor de keuken, en met succes. Vanuit de keuken is de ruime en diepe tuin met vijver op het westen te betreden.

Eerste verdieping: Via de mooie trap komt u op de overloop met toegang tot de diverse kamers met deels visgraat parketvloer. Er zijn 2 slaapkamers aan de voorzijde gelegen waarvan één een balkon heeft. Uiteraard is zowel vanaf het balkon als de slaapkamers zelf het uitzicht prachtig. De derde slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en heeft tevens een balkon, dit keer met uitzicht over de tuin. Ook hier hebben de kamers ornamenten. Tussen de voor- en achter slaapkamer is nog een tussenkamer, te bereiken middels grote openslaande deuren vanuit beide kamers, te gebruiken als b.v. kledingkamer. De badkamer met granito vloer beschikt over een ligbad, een douche en een dubbele wastafel. Het toilet is separaat.

Souterrain: het souterrain is opgedeeld in 6 ruimtes waaronder een slaapkamer en een badkamer met ligbad, wastafel en wasmachine aansluiting. Aan zowel de voor- als achterzijde zijn er ramen aanwezig. Momenteel is het grootste deel van het souterrain als berg- of werkruimte in gebruik maar dit zou natuurlijk tot een geweldige leefruimte getransformeerd kunnen worden.

Bijzonderheden:
- Gelegen op eigen grond
- Veel handige berguimte
- Boordevol originele details en hoge plafonds
- Tuin op het Westen met vijver
- Circa 266 m2 woonoppervlakte inclusief het gehele souterrain (NEN Meetrapport aanwezig)
- Verwarming en warm water middels c.v. combiketel
- Notariskeuze voor koper mits een koopakte Model Ring Amsterdam bij een Amsterdams notariskantoor

At one of the best locations of Amsterdam, alongside the river Amstel, we have this beautiful 3 floor apartment with a big garden for sale.

The apartment is full of original details and offers a huge livingspace of 260 m2 including the basement. The assocation contains 3 owners who take care of the maintanance of the building which is standing on owned ground.

On the ground floor are a diningroom and a sittingroom with an extension. On the first floor there are 3 bedrooms and at the basement is room for 3/4 bedrooms more.

The location is great, everything you need is nearby. The city center, the Pijp with all the bars and restaurants and of course the park.

Call our office for more information, we will tell you everything about this nice apartment.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
31-01-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
266 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
10
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Oude Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Amsteldijk 31 hs 1074HT Amsterdam, Hemonybuurt

naar Amsteldijk 31 hs 1074HT Amsterdam, Hemonybuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand