Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 38 1074HV Amsterdam, Willibrordusbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1880
Woonoppervlakte
305 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
550 m²

Omschrijving

AMSTELDIJK 38 , 1074 HV AMSTERDAM.

ZEER FRAAI MONUMENTAAL PAND MET TUIN EN SCHITTEREND UITZICHT GELEGEN AAN DE AMSTEL.

Dit statige herenhuis heeft een royale maatvoering met hoge plafonds en omvat 5 bouwlagen.
Het pand is gesplitst in 5 appartementsrechten.
Het totale gebruiksoppervlak bedraagt ca. 305 m2 en de achtertuin heeft een oppervlakte van ca. 30 m2. Bruto inhoud : ca. 1.115 m3. Bouwjaar: ca. 1880.

LOCATIE EN OMGEVING:
Het betreft een Gemeente Monument gelegen aan de rivier de Amstel in stadsdeel Oud-Zuid op steenworp afstand van de populaire PIJP met alle voorzieningen in de directe omgeving. Vele gezellige bars en restaurants bevinden zich op loopafstand en voor de dagelijkse boodschappen kan men terecht in de van Woustraat of de Albert Cuypmarkt. Door de directe ligging aan het water en de hoge ramen heeft u een schitterend en weids uitzicht over de Amstel.

INDELING:
Het pand omvat vijf verdiepingen/bouwlagen en bestaat uit twee afzonderlijke woningen volgens opgave van de gemeente Amsterdam. Het object is juridisch gesplitst in vijf appartementsrechten, maar wordt thans als 1 geheel gebruikt.
Monumentale entree met vestibule en toegang naar het trappenhuis gelegen gelegen op de bel-etage. Het centrale trappenhuis geeft toegang tot alle verdiepingen.

INDELING APPARTEMENT 1 : Entree met hal naar het appartement op de bel-etage. Twee ruime slaapkamers waarvan de slaapkamer aan de tuinzijde toegang geeft tot een terras van ca. 13 m2. De gang geeft toegang tot een separaat toilet met fontein en een luxe moderne badkamer met douche en design wastafel. Interne trap in het appartement naar de eerste verdieping met een royale woonkamer. De woonkamer heeft een schitterend uitzicht over de Amstel. De luxe en ruime woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur is gelegen aan de achterzijde van het pand. Overloop en separaat toilet met fontein.

INDELING SOUTERRAIN: Hal met toegang naar slaapkamer en toegang naar badkamer met douche, toilet en wastafel. Woonkamer met toegang naar de fraai aangelegde achtertuin van ca. 30 m2 op het Westen gelegen.
Berging aan de straatzijde met technische ruimte met uitgebreide elektrische installatie en wasmachine – en drogeraansluiting. Technische ruimte met CV-ketel.

INDELING APPARTEMENT 2: Overloop met entree op de tweede verdieping. Royale woonkamer met eetgedeelte en prachtig uitzicht over de Amstel. Separaat toilet met fontein. Luxe en moderne woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur gelegen aan de achterzijde van het pand. Interne trap in het appartement naar de derde verdieping alwaar twee ruime slaapkamers en een nieuwe luxe badkamer met inloopdouche, toilet, design wastafel en wasmachine- en droger-aansluiting. Separate bergruimte met C.V.-ketel ca. 2014 en zonnepanelen op het dak.

KENMERKEN EN BIJZONDERHEDEN:
* Geheel pand met tuin.
* Gemeentelijk monument.
* Bouwjaar : ca. 1880
* Eigen grond.
* Perceel oppervlakte : 110 m2.
* Totaal gebruiksoppervlak: ca. 305 m2.
* Bruto inhoud: ca. 1.115 m3.
* Gebouw gebonden buitenruimte ca. 23 m2.
* Achtertuin op het Westen : ca. 30 m2.
* NEN-2580 meetcertificaat beschikbaar.
* Dubbele beglazing.
* Energielabel C.
* 2 x CV-ketel.
* Zonnepanelen op het dak.
* Schilderwerk voor- en achtergevel 2016
* Heel pand gesplitst in 5 appartementsrechten.
* Kadastraal bekend: Gemeente Amsterdam, Sectie V, Perceel nummer: 9962, Appartementsindex 1 t/m 5.
* Oplevering leeg en in overleg.
* Gunning eigenaar voorbehouden.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ENGLISH SUMMARY:

AMSTELDIJK 38, 1074 HV AMSTERDAM.

For sale:
ENTIRE TOWN HOUSE WITH GARDEN AND GREAT WATER FRONT VIEW. THIS UNIQUE PROPERTY IS LOCATED AT THE AMSTEL RIVER.

The monumental building consists of 5 floors and has a total floor space of approx. 305 m2 . Gross volume: approx. 1.115 m3.
Construction period : 1880. In total: 3 living rooms & 3 kitchens & 5 bedrooms & 3 full bathrooms & 3 separate toilets.

Features:
Town house with garden en balcony.
Listed Monument.
Construction period : 1880
Own ground.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-02-2019
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bijzonder woonhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1880

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
305 m²
Perceeloppervlakte
550 m²
Inhoud
1.115 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Aantal slaapkamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.