Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Amsteldijk 55 II 1074HX Amsterdam, Willibrordusbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1916
Woonoppervlakte
62 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

See english text below

Modern en strak afgewerkt 2 kamer appartement van ca. 62m² gelegen op een toplocatie aan de Amstel aan de rand van De Pijp. De woning ligt op de 2e verdieping en heeft hoge plafonds (2.80m) wat een extra ruimtelijk effect geeft. In 2015 is het appartement intern gerenoveerd en voorzien van een ruime woonkamer, een moderne half open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur, een luxe badkamer en een riante slaapkamer met een vaste kastenwand. deze slaapkamer is dusdanig groot dat er op een eenvoudige manier een 2e slaapkamer gerealiseerd kan worden. Vanuit de woonkamer zijn er openslaande deuren naar het Frans balkon waar het genieten is van de ochtendzon én van het fantastische uitzicht op de Amstel.
En niet onbelangrijk: de woning ligt op eigen grond!

De woning ligt aan de Amstel aan de rand van De Pijp. Er is een groot en divers aanbod van gezellige cafés en restaurants om de hoek langs de Amstel aan de bruisende Weesperzijde. Zo is het genieten op het terras van de Ysbreker, Café Weesper en Hesp. De Pijp ligt om de andere hoek en hier is tevens een grote keuze uit diverse winkels, leuke restaurants en natuurlijk de bekende Albert Cuyp mark.

De verbindingen met openbaar vervoer zijn uitstekend (zowel met tram, metro en trein) en er is een goede ontsluiting naar de Ring A10.

Indeling:
Begane grond:
Gemeenschappelijk entree en trappenhuis.

2e Verdieping:
Ruime en lichte woonkamer met openslaande deuren naar het Frans balkon. Dit balkon is op het oosten gelegen en hier is het genieten van de ochtendzon en van het fraaie zicht op de Amstel. De semi open keuken is voorzien van diverse inbouw apparatuur en de wasmachine aansluiting.
Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de riante slaapkamer voorzien van een grote kast. Op eenvoudige manier kan hier een 2e slaapkamer gerealiseerd worden.
De luxe badkamer beschikt over een inloopdouche, wastafelmeubel en toilet.

Bijzonderheden:
- 2 Kamer appartement van ca.62m² gelegen op de 2e verdieping
- In 2015 gerenoveerd waarbij o.a. de keuken, de badkamer, de vloer, het leidingwerk en de c.v. is vernieuwd
- Ruime woonkamer met moderne semi-open keuken
- Openslaande deuren naar Frans balkon op het oosten (ochtendzon!)
- Ruime slaapkamer
- 2e Slaapkamer realiseerbaar (zie plattegrond)
- Moderne badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel en toilet
- Voorzien van houten kozijnen met dubbele beglazing
- De cv combiketel (HR uit 2015) zorgt voor verwarming en warm water
- Er is een actieve VVE die in eigen beheer wordt gevoerd
- De servicekosten bedragen ca. € 100,- per maand
- Het pand ligt op eigen grond!

Modern and tightly finished 2 bedroom apartment of approx. 62m² located in a prime location on the Amstel on the edge of De Pijp. The house is on the 2nd floor and has high ceilings (2.80m) which gives an extra spatial effect. In 2015, the apartment was internally renovated and equipped with a spacious living room, a modern semi-open kitchen with various appliances, a luxurious bathroom and a spacious bedroom with a closet. this bedroom is so large that a second bedroom can be realized in a simple way. From the living room there are French doors to the French balcony where you can enjoy the morning sun and the fantastic view of the Amstel.
And not unimportant: the house is on private land!

The house is located on the Amstel on the edge of De Pijp. There is a large and diverse range of cozy cafés and restaurants around the corner along the Amstel on the vibrant Weesperzijde. So is the enjoyment on the terrace of the Ysbreker, Café Weesper and Hesp. De Pijp is around the other corner and here is also a large choice of shops, nice restaurants and of course the famous Albert Cuyp market.

The connections with public transport are excellent (both by tram, metro and train) and there is good access to the Ring A10.

Layout:
Ground floor:
Common entrance and staircase.

2nd Floor:
Spacious and bright living room with French doors to the French balcony. This balcony is located on the east and here you can enjoy the morning sun and the beautiful view of the Amstel. The semi open kitchen is equipped with various built-in appliances and the washing machine connection.
At the rear of the house is the spacious bedroom with a large closet. A 2nd bedroom can easily be realized here.
The luxurious bathroom has a walk-in shower, washbasin and toilet.

Particularities:
- 2 room apartment of ca.62m² located on the 2nd floor
- Renovated in 2015 including the kitchen, bathroom, floor, piping and cf. has been renewed
- Spacious living room with modern semi-open kitchen
- French doors to French balcony on the east (morning sun!)
- Spacious bedroom
- 2nd bedroom can be realized (see map)
- Modern bathroom with walk-in shower, sink and toilet
- Equipped with wooden frames with double glazing
- The central heating combi boiler (HR from 2015) provides heating and hot water
- There is an active VVE that is managed in-house
- The service costs are approximately € 100, - per month
- The property is on private land!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 100 p/m
Aanmeldingsdatum
24-11-2018
Status
Onder bod
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1916

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
62 m²
Inhoud
173 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.