Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 61 2 1074HX Amsterdam, Willibrordusbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Op een prachtige locatie gelegen appartement op de 2e- (71m2) en kapverdieping (20m2) met een moderne keuken en badkamer, balkon aan de voorzijde met uitzicht over de Amstel, nabij het Centrum, Amstel Hotel en de Albert Cuijpmarkt.

Indeling:
entree op de 2e verdieping, hal met modern toilet, woonkamer ensuite met een moderne woonkeuken aan de achterzijde met een apart keukenblok met diverse apparatuur en een originele stenen schouw. Lichte woonkamer aan de voorzijde met een balkon en originele stenen schouw, doorgang met een vaste kast naar de slaapkamer aan de voorzijde. Ruime lichte badkamer met een wastafel, doucheruimte en modern vrijstaand ligbad.
Via de gemeenschappelijk trap naar de kapverdieping: entree, overloop met ruime berging, wasruimte, walk-in closet, slaap-/werkkamer met een ruime (berg)vliering en 2 ramen (achterzijde).

Bijzonderheden:
-Eigen grond
-Houten vloer op de 2e verdieping
-VvE; interne administratie, servicekosten euro 75,- p.m.
-Toestemming v.v.e. tot plaatsen balkon (achterzijde)
-Oplevering kan snel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
07-02-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1890

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
91 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Nieuwe Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.

Kaart Amsteldijk 61 2 1074HX Amsterdam, Willibrordusbuurt

naar Amsteldijk 61 2 1074HX Amsterdam, Willibrordusbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand