Amsteldijk 718 a 1074JH Amsterdam, Diamantbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Kies voor vrij en comfortabel wonen. Kies voor wonen op de Amstel.

Aan de voet van het Asscherkwartier en recht tegenover roeivereniging “De Hoop” aan de Weesperzijde, ligt deze recent en eigentijds gebouwde woonark.
Aan de straatzijde een duurzame steiger om de entree te bereiken. Aan de waterzijde een grote dekschuit die als drijvende tuin (17.00 x 3.50) het wonen op deze plek mede tot een bijzondere beleving maakt.
Van hier stapt u in uw sloep en vaart u binnen enkele minuten over de historische grachten en singels of naar Ouderkerk aan de Amstel om een hapje te eten of een drankje te doen.
De ark werd in 2002 nieuw gebouwd en daarbij ingedeeld voor een stel of jong gezin. De eerste plattegrond van deze presentatie geeft weer hoe e.e.a. ooit bedoeld is. Later werd de ark geschikt gemaakt voor dubbele bewoning. Zie hiervoor de tweede plattegrond die de huidige indeling met twee keukens en tweemaal sanitair weergeeft.
Het is aan de toekomstige eigenaar om voor optie 1 of 2 te kiezen, waarbij daarnaast nog een tal van alternatieven denkbaar zijn.
Het geheel is nagenoeg onderhoudsvrij en zeker duurzaam gebouwd. Slechts de dakbedekking van de lage gedeelten en de hardhouten ramen, deuren en kozijnen zullen zo nu en dan iets van u verlangen. De overige materialen t.w. het betonnen casco, de deels red cedar betimmering en het aluminium hoofddak en – damwandprofielen behoeven slechts schoon gehouden te worden en gaan een leven lang mee.


ALGEMEEN
Verwarming en warmwater via een c.v.-combisysteem, geheel geďsoleerd waaronder rondom dubbele beglazing, geheel voorzien van hardstenen vloertegels met vloerverwarming, de hoofdbadkamer met o.a. een groot in de vloer verzonken ligbad voorzien van comfortabele stortdouche, een tweede doucheruimte met fonteintje en volop bergruimte onder de woonvloer.
Graag nodigen wij u uit om deze bijzondere manier van wonen te komen bekijken om zo zelf te kunnen beoordelen of ook uw woonwensen aan de Amsteldijk 718 in vervulling kunnen gaan.


OMGEVING
Stadsdeel Oud Zuid in de populaire buurt de Pijp, pal om de hoek van het Sarphatipark. De woonboot bevindt zich op een rustige stukje van de Pijp maar op loopafstand van de gezellige drukte van de Albert Cuyp markt, restaurants, winkels,etc.


Alle zich in deze aanbieding bevindende informatie is door ons met grote zorgvuldigheid samengesteld.
Echter met betrekking tot deze informatie aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid, noch kan aan
de vermelde informatie enig recht worden ontleend.

Graag maken wij een vrijblijvende afspraak voor een bezichtiging met u!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
20-06-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
81 m²
Perceeloppervlakte
90 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

De Diamantbuurt is een buurt gelegen in stadsdeel Zuid. De buurt is gebouwd volgens de Amsterdamse stijl en dat is terug te zien. Veel monumenten en architectonische gebouwen zijn terug te vinden in deze buurt. Rivier de Amstel ligt op loopafstand van de buurt evenals het Sarphatipark en de Albert Cuyp Markt.