Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk 79 1074JA Amsterdam, Diamantbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1893
Woonoppervlakte
101 m²
Aantal kamers
5
Perceeloppervlakte
24 m²

Omschrijving

** ENGLISH TRANSLATION BELOW **
Unieke kans! Geheel pand op toplocatie in de Pijp met vrij uitzicht over de Amstel.

Dit schitterende herenhuis bestaat maar liefst uit 5 woonlagen, is gelegen op EIGEN GROND en bevindt zich in de hippe en bruisende Amsterdamse Pijp, nabij o.a. de Van Woustraat, Ferdinand Bolstraat, Weesperzijde en het Sarphatipark.

Indeling
Begane grond: Entree, eetkamer met opvallend hoog plafond, grote raampartij aan de voorzijde, moderne open keuken voorzien van de nodige inbouwapparatuur o.a.; gasfornuis, oven, vaatwasmachine en losse koelkast met vriesvak; opbergkasten. Open originele Engelse trap die u naar de andere verdiepingen brengt.
Eerste verdieping: Woonverdieping met charmante raampartij voorzien van glas-in-lood.
Tweede verdieping: Slaapverdieping met inbouwkasten en openslaande deuren naar het frans balkon. Badkamer met toilet, douche en wastafel.
Derde verdieping: Slaapverdieping met wastafel en openslaande deuren naar het frans balkon. Naast de slaapkamer bevindt zich een ruimte met wasmachine.
Vierde verdieping: Slaapverdieping met inbouwkasten en schitterend uitzicht over de stad.

*Het aantal woonlagen maakt dubbele bewoning mogelijk (o.v.v. verkrijging vergunning).

Omgeving
De woning ligt in de gezellige buurt de Pijp in stadsdeel Zuid, op een prachtige locatie aan de Amstel. De Pijp staat bekend om haar variëteit aan cafés, restaurants en andere hotspots, zoals bijvoorbeeld bij het Marie Heinekenplein en het Gerard Douplein. Zodra u de deur uitloopt, vindt u alles wat u nodig heeft: voor de (dagelijkse) boodschappen kunt u o.a. terecht op de Van Woustraat (o.a. Marqt, Landmarkt en AH), Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypmarkt en de Ceintuurbaan. In de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in een bootje of op de vele terrassen aan de Amstel.

Bereikbaarheid
De woning is gunstig gelegen; via de Amsteldijk bent u zo op de snelweg. Uitstekende verbindingen met het openbaar vervoer; meerdere busverbindingen en metrostations voor o.a. een connectie met de Noord/Zuidlijn en vlakbij het Amstelstation en metrostation op de Wibautstraat. Parkeren middels het parkeervergunningsysteem van de gemeente Amsterdam. Voor meer informatie omtrent een parkeervergunning, verwijzen wij u naar de gemeente Amsterdam.
Bijzonderheden
- Bouwjaar 1893;
- Toplocatie aan de Amstel;
- Geheel pand, dus geen geluidsoverlast buren en geen VvE;
- Begane grond voorzien van vloerverwarming;
- Door de verschillende woonlagen is dubbele bewoning mogelijk o.v.v verkrijging vergunning;
- Gelegen op eigen grond;
- Keuken en gietvloer 2015;
- Nefit CV-ketel 2017;
- Woonoppervlakte 101 m² (meetrapport aanwezig);
- Ouderdomsclausule is van toepassing;
- Gemeentelijk monument
- Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer;
- Oplevering in overleg

Copyright Francis Helmig brokerage - NVM broker Amsterdam
Unique opportunity! Whole building on a prime location in 'de Pijp' with an unobstructed and breathtaking view over the Amstel.

This beautiful mansion consists of no less than 5 floors, is located on PRIVATE GROUND and is located in the trendy and vibrant neighborhood 'de Pijp', near the Van Woustraat, Ferdinand Bolstraat, Weesperzijde and the Sarphatipark.

Layout
Ground floor: Entrance, dining room with striking high ceiling, large windows at the front, modern open kitchen with the necessary appliances; gas cooker, oven, dishwasher and separate fridge with freezer; storage cabinets. Open original English staircase that takes you to the other floors.
First floor: Residential floor with charming windows with stained glass.
Second floor: Sleeping floor with fitted wardrobes and French doors to the French balcony. Bathroom with toilet, shower and sink.
Third floor: Sleeping floor with sink and French doors to the French balcony. Next to the bedroom is a room with washing machine.
Fourth floor: Sleeping floor with fitted wardrobes and stunning views over the city.
* The number of floors makes double occupancy possible (under approval of obtaining permission).

Surroundings
The house is located in the cozy neighborhood 'de Pijp' in the Zuid district, in a beautiful location on the Amstel. 'De Pijp' is known for its variety of cafés, restaurants and other hotspots, such as the Marie Heinekenplein and Gerard Douplein. As soon as you walk out the door, you will find everything you need: for the (daily) groceries you can visit the Van Woustraat (among others Marqt, Landmarkt and AH), Ferdinand Bolstraat, Albert Cuypmarkt and the Ceintuurbaan. In the summer months it is wonderful to make a boat trip over the river or join the terraces on the Amstel.

Accessibility
The property is conveniently located; via the Amsteldijk you are in a few minutes on the highway. Excellent connections to public transport; multiple bus connections, close to the connection of the North / South line and near the Amstel station and metro station on the Wibautstraat. Parking through the parking permit system of the municipality of Amsterdam. For more information about a parking permit, please refer to the municipality of Amsterdam.

Particularities
- Year of building 1893;
- Prime location on the Amstel;
- Whole building, so no noise from neighbors and no association of owners (VvE);
- Ground floor with underfloor heating;
- Double occupancy is possible due to the different levels of living, due to obtaining a permit;
- Located on private land;
- Kitchen and poured floor 2015;
- Nefit boiler 2017;
- Living area 101 m² (measurement report available);
- Age clause applies;
- Municipal Monument;
- Easily accessible by car and public transport;
- Delivery in consultation.

Copyright Francis Helmig brokerage - NVM broker Amsterdam
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
08-03-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²
Perceeloppervlakte
24 m²
Inhoud
301 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Zuid Pijp

De Pijp is een wijk in het noorden van stadsdeel Amsterdam-Zuid en grenst naast aan de rest van Zuid aan het centrum en Oost. Wat in de volksmond gewoon ‘De Pijp’ heet, bestaat officieel uit – van noord naar zuid - drie wijken: Oude Pijp, Nieuwe Pijp en Zuid Pijp.
De Pijp, toonbeeld van revolutiebouw
De Pijp wordt aan de noordzijde begrensd door de Stadhouderskade, in het westen door de Boerenwetering, in het zuiden door de Jozef Israëlskade en in het oosten door de Amstel. De bouw van de Pijp wordt anno nu gezien als een voorbeeld van revolutiebouw, terwijl in 1866 het nog de bedoeling was dat dit deel van de stad er heel anders uit zou gaan zien. In dat jaar presenteerde ingenieur Johannes van Niftrik namelijk een stadsuitbreidingsplan voor buurt YY, zoals het gebied toen nog heette. Het zou een mooi nieuw centrum worden, compleet met het Centraal Station van Amsterdam, villawijken en veel groen, met een grandeur zoals die van Parijs en Wenen. Wegens kosten en tijd werd het plan van Van Niftrik echter door de gemeenteraad afgekeurd. Er kwam een nieuw plan van Jan Kalff, directeur Publieke Werken, waarbij de bebouwing werd overgelaten aan de vrije markt; kleine bouwers gingen met geleend geld aan de slag en wilden snel winst maken. Ze bebouwden de ruimte die er was zo dicht en vol mogelijk; revolutiebouw. Het resultaat zijn de lange straten met huizen met vier bouwlagen, witte daklijsten, een hijsbalk en drie vensters breed die de Pijp tot op de dag van vandaag zo typerend maken.
De aantrekkingskracht van de Pijp
In de Pijp vind je al decennia een levendige mix van wonen en andere functies, zoals winkels, horeca, kleine bedrijven en natuurlijk de Albert Cuypmarkt, de Heineken Experience en het Sarphatipark. Samen met de gunstige ligging ten opzichte van het centrum, bepaalt dit de aantrekkingskracht van de buurt op haarbewoners (relatief veel hoger opgeleiden en studenten), de overige bewoners van de stad en de vele bezoekers van buitenaf.