Amsteldijk 82 hs 1074JA Amsterdam, Diamantbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Courant ingedeeld benedenhuis van 159 m≤ met vier slaapkamers en een zonnige tuin op het zuidwesten met een tweelaags gastenverblijf.

* See English text below *

De woning is gelegen op de hoek met de Lutmastraat en de Amsteldijk. Aan de voorzijde is er een vrij en prachtig uitzicht over de Amstel. Het benedenhuis is verdeeld over twee woonlagen en heeft onder andere hoge plafonds,schouwen en een originele en suite.

Indeling:
De woning beschikt over een eigen entree waar de ruime hal toegang tot de woonkamer en keuken geeft. De hal is voorzien van een toilet.
De kamer-en-suite, gescheiden middels originele schuifdeuren en kasten, beschikt nog over de authentieke schouwen en ornamenten plafonds. Aan de achterzijde is er een aangebouwde dienstbodewoning met een verdieping. Deze is handig als gastenverblijf, voor de au-pair of als bed and breakfast.
De tuin is bereikbaar via de keuken of vanuit de eetkamer. Via de Lutmastraat is er een toegangspoort naar de tuin.

Op de begane grond is er vanuit de hal toegang tot de kelder die in gebruik is als bergruimte. In het bijgebouw is er aansluiting voor de wasmachine.

De 1e verdieping heeft 4 slaapkamers en een ruime badkamer voorzien van een douche, ligbad en dubbele wastafel. De hoofdslaapkamer aan de achterzijde geeft toegang tot een veranda. Aan de voorzijde is er een balkon met smeedijzeren hekwerk.

In de hal op de eerste verdieping bevindt zich nog een separaat toilet.

Het bijgebouw beschikt tevens over een eenvoudige badkamer met douche en wastafel. Verder is er een separaat toilet. Op de verdieping is de slaapkamer.

Omgeving:
De woning is gelegen aan de Amstel op de hoek van de Lutmastraat. Een rustige locatie met fraai zicht naar de Weesperzijde, Amstel hotel en de roeivereniging.

De omgeving wordt gekenmerkt door de woonboten, traditionele Pijp, hoogwaardige nieuwbouw Asscherkwartier en nieuwe ontwikkeling Amstelkwartier.

Goed bereikbaar met het de auto via de Ring A10 via de afritten S109 en S110. Gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Tramlijnen op de Rijnstraat, Ceintuurbaan en nabij het Amstelstation en metrostation op de Wibautstraat.

Bijzonderheden:
- Berging in de kelder
- Tuin van ca. 20 m≤ op het zuidwesten met achterom
- Gedeeltelijk dubbel glas
- Mogelijkheid voor bed and breakfast in zelfstandig bijgebouw
- 4 slaapkamers
- Er is reeds een bouwkundig rapport opgemaakt. Deze is op te vragen via ons kantoor

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden ga naar onze site!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Practically laid out groundfloor apartment of 159 sqm with four bedrooms and a sunny south-facing garden with a two-floor guest accommodation.

The property is located on the corner of Lutmastraat and Amsteldijk. The front offers an unobstructed and beautiful view over River Amstel. The groundfloor apartment is spread over two floors. It features high ceilings, mantelpieces and original rooms en suite.

Layout:
The property has a private entrance with a spacious hallway giving access to the living room and the kitchen. There is a toilet in the hallway.

The rooms en suite, separated by original sliding doors and cupboards, feature authentic mantelpieces and ornamental ceilings. At the rear an attached servantís accommodation with a first floor. It can be used as a guest accommodation, for an au pair or as a Bed and Breakfast.

The garden is accessible from the kitchen and from the dining room. From Lutmastraat there is an entrance gate to the garden.

On the ground floor there is access from the hallway to the basement which is being used as a storage space. In the annexe there is a connection for the washing machine.

The first floor has four bedrooms and a large bathroom with a shower, a bath and double washbasins. The master bedroom at the rear gives access to a veranda. At the front there is a balcony with a wrought-iron balustrade.

There is a separate toilet in the hallway on the first floor.

The annexe has a simple bathroom with a shower and a washbasin. There is also a separate toilet. The bedroom is on the first floor.

Location:
The property is located on River Amstel on the corner with Lutmastraat. A quiet location with beautiful views of Weesperzijde, the Amstel Hotel and the rowing club.

The neighbourhood is characterized by houseboats, the traditional De Pijp area, the high-quality newly built Asscher Quarter and the new development of Amstel Quarter.

Good access by car to the orbital motorway A10 (exits S109 and S110). Favourably located near public transport (tram lines on Rijnstraat, Ceintuurbaan and near the Amstel Station and the metro station on Wibautstraat).

Specifics:
- Storage area in the basement
- Garden approximately 20 sqm facing southwest with rear access
- Partially double glazed
- Possibility of Bed and Breakfast in annexe
- Four bedrooms
- Structural report available at our office

More information and floorplans on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-06-2017
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1893

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
159 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

De Diamantbuurt is een buurt gelegen in stadsdeel Zuid. De buurt is gebouwd volgens de Amsterdamse stijl en dat is terug te zien. Veel monumenten en architectonische gebouwen zijn terug te vinden in deze buurt. Rivier de Amstel ligt op loopafstand van de buurt evenals het Sarphatipark en de Albert Cuyp Markt.