Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Amsteldijk 871 1079LN Amsterdam, Rijnbuurt Midden

Bouwjaar
2006
Woonoppervlakte
193 m²
Aantal kamers
7
Perceeloppervlakte
49.530 m²

Omschrijving

Wonen op het water, aan de rand van een park en toch binnen de ring van Amsterdam: dat kan allemaal op deze fraaie en zeer ruime woonark aan de Amstel!

De woonark is gebouwd in 2006, heeft een woonoppervlakte van maar liefst 193 m² en rondom 3 terrassen, vanwaar u naar alle kanten een weids uitzicht heeft over de Amstel. U volgt de seizoenen op de voet en geniet van dichtbij van de vele watervogels en hun kroost.

De woning ligt aan het groene, rustige deel van de Amsteldijk, ter hoogte van de Zuidelijke Wandelweg en tegenover verschillende roeiverenigingen. Een unieke en prachtige plek, middenin het groen, maar mét alle voorzieningen in de Rivierenbuurt op loopafstand: de vele winkels in de Rijnstraat of Maasstraat, gezellige horeca, scholen, kinderopvang en het de Mirandabad.
U kunt natuurlijk ook een duik in de Amstel nemen en uw eigen plezierboot afmeren aan de ark.

Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en de mogelijkheid om zonder wachttijd 2 parkeervergunningen aan te vragen.
De Zuidas ligt op een steenworp afstand. Ook is de ark zeer gunstig gelegen ten opzichte van de uitvalswegen A10 en A2 en de metro- en treinstations Amstel en Rai. Dus u bent zo de stad uit, maar ook fietst (of vaart) u in een mum van tijd de stad in.

Kortom een riante woning op een toplocatie.

Indeling
Hardhouten loopbrug met fietsenberging.
Entree, gang, separaat toilet.
Vanuit de gang komt u in de woonkamer met erker, die door de vele raampartijen prachtig uitzicht biedt over de Amstel. In de woonkamer leiden openslaande deuren naar het deels overdekte terras op het zuiden, van ca. 20 m².
De moderne keuken is voorzien van verschillende inbouwapparatuur en het natuurstenen aanrecht biedt veel werkruimte. Naast de keuken is er een klein, beschut terras op het oosten; een heerlijk plekje om al vroeg in het voorjaar buiten te ontbijten.

Via de gang is er toegang tot het linkerdeel van de woonark. De ark is oorspronkelijk ontworpen als woning met praktijk/kantoor aan huis. Dit gedeelte is zowel boven als beneden verbonden met de woning, maar heeft ook een eigen entree, toilet en kitchenette.
Ook hier een terras over de volle breedte, met uitzicht op de Utrechtse brug. Op hete middagen kunt u hier lekker in de schaduw zitten.
Een trap naar beneden leidt naar 2 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet. Dit deel van de woning is daarom ook perfect te gebruiken als gastenverblijf, B&B of eigen appartement voor uw opgroeiende en studerende kinderen.

Op de benedenverdieping in het rechterdeel bevinden zich de hoofdbadkamer en nog 3 slaapkamers, waarvan er één momenteel in gebruik is als werkplaats. De badkamer beschikt over een ligbad, separate douchecabine en een wastafelmeubel.
Ook zijn er beneden een ruime inloopkast, een berging en een technische ruimte, waar de cv-installatie (Intergas HRECO 2015), rioolpomp en de aansluiting voor de wasmachine/droger te vinden zijn.

EIGENDOM
Volle eigendom

BOUWJAAR
2006

BIJZONDERHEDEN
Geen 2% overdrachtsbelasting verschuldigd
Unieke ligging met prachtig uitzicht over de Amstel
Terrassen rondom de woonark
Rustige buurt met parken en zwembad

------------------------------------------------------------------------

Living on the water, on the edge of a park and yet within the Amsterdam ring: all that is possible on this beautiful and very spacious houseboat on the Amstel!

The houseboat was built in 2006. It has a living space of no less than 193 m² and about 3 terraces, from where you have a panoramic view over the Amstel River from all sides. You can follow the seasons closely and enjoy the many water birds and their young ones up close.

The house is located on the green, quiet part of the Amsteldijk, near the Zuidelijke Wandelweg and opposite several rowing clubs. A unique and beautiful place, surrounded by greenery, but with all amenities in the Rivierenbuurt within walking distance: the many shops in the Rijnstraat or Maasstraat, cosy restaurants, schools, childcare and the Mirandabad.
You can of course also take a dip in the Amstel and moor your own pleasure boat to the houseboat.


There is ample parking space outside, and it is possible to apply for 2 parking permits without waiting time.
The Zuidas is a stone's throw away. The houseboat is also very conveniently located for the A10 and A2 motorways and the Amstel and Rai metro and train stations. So, you can leave the city easily, but you can also cycle (or sail) into the city in no time at all.

In short, a spacious house in a prime location.

Layout
Hardwood walkway with bicycle storage.
Entrance, hallway, separate toilet.
From the hallway you enter the living room with bay window, which offers beautiful views over the Amstel River through the multiple windows. The living room with doors leads to the partly covered terrace on the south, of about 20 m².
The modern kitchen is equipped with various built-in appliances and the stone sink offers plenty of workspace. Next to the kitchen, there is a small, sheltered terrace on the east, a lovely place to have breakfast outside early in the spring.

Through the corridor there is access to the left part of the houseboat. The houseboat was originally designed as a house with practice/office at home. This part is connected to the house both upstairs and downstairs, but also has its own entrance, toilet and kitchenette.
There is also a full width terrace with a view of the Utrecht bridge. On hot afternoons, you can sit here in the shade.
A staircase leads down to 2 bedrooms and a bathroom with shower and toilet. This part of the house is therefore perfect to use as a guesthouse, B&B or private apartment for your children growing up and studying.

The main bathroom and 3 more bedrooms are located on the ground floor in the right-hand section, one of which is currently being used as a workshop. The bathroom has a bath, separate shower cubicle and a washbasin.
There is also a spacious walk-in closet, a storage room and a technical room, where the central heating system (Intergas HRECO 2015), sewer pump and the connection for the washer / dryer can be located.

OWNERSHIP
Full ownership

CONSTRUCTION YEAR
2006

SPECIAL FEATURES
No 2% transfer tax due
Unique location with stunning views over the Amstel River
Terraces around the houseboat
Quiet area with parks and swimming pool
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-09-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
193 m²
Perceeloppervlakte
49.530 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

MVA wijkinformatie: Rijnbuurt

Rijnbuurt De Rijnbuurt ligt in de Rivierenbuurt aan de oostkant van Amsterdam Zuid. Het is het deel ten noordoosten en zuidwesten van de Rijnstraat en wordt aan de noordelijke zijde afgesloten door de Vrijheidslaan en de Uiterwaardenstraat. Aan de zuidzijde wordt de Rijnbuurt begrensd door de rivier de Amstel met daaraan de bekende begraafplaats Zorgvlied. Middenin de buurt ligt de President Kennedylaan, met vele zijstraten, waaronder de Hunzestraat en de Vechtstraat. Het grootste park is het Martin Luther Kingpark, waar in de zomer altijd de Parade neerstrijkt. Plan Zuid In gebied rondom de Rijnstraat wonen gemiddeld meer hoger opgeleiden dan in de rest van Amsterdam en over het geheel wat minder kinderen. Het grootste deel van de bouw in de Rijnbuurt dateert, net als de bouw van de rest van de Rivierenbuurt, uit de jaren twintig tot veertig van de twintigste eeuw en maakt deel uit van ‘Plan Zuid’, het uitbreidingsplan dat architect Berlage voor Amsterdam Zuid bedacht. Amsterdamse School in de Rivierenbuurt Ondanks dat Berlage zelf niet in Amsterdamse Schoolstijl ontwierp, deden zijn opvolgers dat wel. Zie daar, de zo herkenbare stijl van de Rivierenbuurt, die veel architectuurliefhebbers naar deze wijk trekt. Naast de door velen geliefde bouwstijl, is de Rijnbuurt uiteraard ook een aantrekkelijke woonbuurt; zowel dichtbij het centrum als bij bijvoorbeeld de populaire Pijp en de ring.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder