Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk Noord 154 1183TK Amstelveen, Buitengebied-Noord

Vraagprijs € 4.350.000 

Bewaar object

Omschrijving

EASY LIVING aan de AMSTEL

Ook de andere dijkbewoners – er is sprake van grote onderlinge saamhorigheid – ervaren hun woonstek langs dit gedeelte van de Amstel als zeer bevoorrecht. Een begrijpelijke emotie, want je waant je hier volkomen buiten, terwijl het bruisende leven in de hoofdstad zo voor het grijpen ligt.

Op deze mooie lentedag is het terras van restaurant Klein Kalfje goed gevuld. De Riekermolen (uit 1636) op de hoek met De Borcht heeft de wieken naar de wind gedraaid en kijkt fier uit over de Amstel. Het water klotst gemoedelijk tegen de beschoeiing, sloepjes dobberen aan privé-steigers – een idyllisch plaatje, dat onmiddellijk het zomergevoel in je wakker maakt. En dat wordt alleen maar sterker bij het betreden van deze villa, op een paar honderd meter van Het Amstelpark. Inderdaad, een zeer geprivilegieerde plek. Het huis is smetteloos wit, de oprit met grijs split keurig aangeharkt, de strakke vijver in de achtertuin weerspiegelt de blauwe hemel en de dakplatanen in de tuin zijn gesnoeid. Vanuit een vlak en nuchter Hollands landschap stappen we zo in de flamboyante stijl van de Hamptons met, vooruit, een vleugje Méditerranée.
De huidige bewoners kochten het huis in 1983 en de laatste ingrijpende verbouwing dateert van 2000. Onlangs werd het grondstuk aan de achterzijde nog uitgebreid door de aankoop van 1.100 m² weiland, zodat het nu in totaal zo’n 2.745 m² groot is. En ook dit huis heeft een eigen steiger aan de rivier. ‘Je moet hier echt een sloep hebben, dat geeft een enorme vrijheid,’ zegt de eigenaar. ‘Je kunt hiervandaan letterlijk alle kanten uit.’ Maar hoe groot zal de behoefte zijn om weg te gaan van een plek als deze? Waar je alles hebt wat je hartje begeert? In samenspraak met Wolbrand van der Vis van PBV Architects is de aanvankelijk bescheiden villa serieus uitgebouwd en verkreeg, op nadrukkelijk verzoek van de bewoners, haar exotische Long Island looks. ‘Wij wilden een huis in de stijl van de Hamptons en hadden een goed beeld van hoe het moest worden. Tot in elk detail hebben wij de look and feel vastgelegd op een mood board.’
Suggesties van onder anderen Jan des Bouvrie werden enthousiast opgevolgd. ‘Hij adviseerde ons om het huis aan de achterzijde uit te bouwen en een luie trap naar de tuin te maken. Zo gezegd, zo gedaan.’ De woning heeft drie woonlagen, met de entree en de woonruimtes op de eerste verdieping en een benedenverdieping op tuinniveau. Via de trap aan de achterzijde daal je van het houten terras bij de woonkamer af naar de tuin, met links een stijlvol bijgebouw/atelier (ca 75 m²) met badkamer en drie stel openslaande deuren naar een vlonderterras en rechts eenzelfde terras met witte pergola, wat zorgt voor symmetrie en visuele eenheid. Daartussen, in het verlengde van de trap, ligt een strakke spiegelvijver, aan weerszijden geflankeerd door vijf dakplatanen. Die ongedwongen sfeer is ook in het interieur consequent doorgevoerd. Op de donkere, massief Amerikaans eiken vloeren na is alles op de twee bovenste verdiepingen helderwit. Shutters en transparante vouwgordijnen voor de vele vensters, kasten met louvredeuren, een witte, houten keuken met donker werkblad en een Viking fornuis – het draagt allemaal bij aan de nonchalante, luxueuze uitstraling van dit huis. Op de verdieping bevindt zich een geweldige werkkamer over twee niveaus, met uitzicht over de velden aan de achterzijde en een grote raampartij aan de voorzijde, die een onbelemmerd zicht biedt op de Amstel. Hier is tevens de master bedroom met riante badkamer. Op de benedenverdieping zijn vier slaapkamers – waarvan drie met openslaande deuren naar de achtertuin – en een vierde met inloopkast aan de voorzijde, naast de inpandige garage. Van de twee badkamers kan er één dienen als beveiligde panic room. De saunaruimte maakt het woongenot compleet.

Bezichtigingen graag aanvragen via uw eigen makelaar in verband met de privacy.

Kenmerken zijn
- groot perceel inclusief weiland
- verkeert in fantastische staat van onderhoud
- dubbel gebruik mogelijk
- veel privacy
- ligplaats boot
- uniek uitzicht over weilanden
- 5 min afstand tot Gelderlandplein
- Nen rapport beschikbaar
- uitgebreide fotorapportage op aanvraag
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-05-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2001-2010

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
417 m²
Perceeloppervlakte
2.744 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
12
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Brochure
  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen