Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amsteldijk Zuid 137 1189VK Amstelveen, Verspreide huizen in de Rondehoeppolder

Vraagprijs € 625.000 

Bewaar object

Omschrijving

Nes aan de Amstel valt onder de gemeente Amstelveen en ligt aan de rivier de Amstel. Het dorp is omgeven door het polderlandschap van de Bovenkerkerpolder. Aan de overkant van de Amstel vindt u de polder Ronde Hoep en het natuurgebied Botshol. Het dorp heeft een levendige gemeenschap met een kerk, dorpshuis, 19 verenigingen en bedrijvigheid van een aantal lokale bedrijven. In het dorp bevindt zich een goede basisschool met daarin gevestigd zowel een kinderdagverblijf als een buitenschoolse opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Via de buslijn 149 is er een openbaar vervoersverbinding met zowel Amstelveen als Uithoorn. Amstelveen en Amsterdam met de auto respectievelijk binnen 10 en 20 minuten bereikbaar. Via de nieuwe N201 is Schiphol en de A4 richting Den Haag snel en makkelijk bereikbaar.
====================
English Summary: see below!!
====================
Het vrijstaande woonhuis (oorspronkelijk 2-onder1-kap), gelegen op een groot perceel aan de rand van het dorp Nes aan de Amstel, biedt aan de voorzijde een prachtig vrij uitzicht op rivier de Amstel en aan de achterzijde op het polder¬landschap tussen Nes en Amstelveen. De bestaande bebouwing betreft een eenvoudige woning met grote achtertuin. Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor nieuwbouw van een groter vrijstaand huis. Hieronder ziet u enkele voorbeelden. Zie de omschrijving uit het bestemmingsplan in de bijlagen voor nadere informatie.

De bestaande dijkwoning beschikt op de begane grond over een brede woonkamer aan de voorzijde met uitzicht op de Amstel, aansluitend een slaapkamer, een hal met meterkast en vaste trap naar de verdieping, een badkamer met toilet, een ruime keuken en een grote serre aan de achterzijde met zicht op de achtertuin en het fraaie achtergelegen polder¬landschap van de Bovenkerkerpolder. Op de verdieping bevinden zich een overloop met een dakkapel en 2 slaapkamers met dakkapellen.

Achter op het ruime perceel staat een vrijstaande schuur/garage.

Het bestemmingsplan “Landelijk Gebied” van de gemeente Amstelveen biedt de mogelijkheid voor het bouwen van een hoofdgebouw van circa 10 meter breed en 12 meter diep, met een goothoogte van 6 meter en een nokhoogte van maximaal 10 meter eventueel met een kelder of souterrain.
Bij de Provincie Noord-Holland kan ontheffing aangevraagd worden voor het aanbrengen van een aanlegsteiger of ligplaats in de Amstel bij de woning.

Details:
Unieke locatie aan de Amstel met vrij uitzicht aan voor en achterzijde.
Mogelijkheid tot nieuwbouw van een grote vrijstaande woning.
De achtertuin biedt een prachtig uitzicht op de Bovenkerkerpolder.
Bouwjaar huidige woning is circa 1916. Inhoud woonhuis circa 380 m3.
Voor het realiseren van een ligplaats of steiger kan bij de Provincie Noord Holland een ontheffing aangevraagd worden. Als ontheffing is verleend, wordt een overeenkomst voor huur van oppervlaktewater opgemaakt. Jaarlijks bent u voor de huur van oppervlakte¬water een bedrag verschuldigd. Dit bedrag wordt jaarlijks geďndexeerd.
Wilt u meer informatie over Nes aan de Amstel? Kijk dan ook eens op de volgende websites: www.wonenbuiten.amsterdam/nes-aan-de-amstel en www.nesaandeamstel.nl

Technische zaken:
Verwarming d.m.v. van een cv-installatie, merk Remeha, type Avanta, bouwjaar pm.
Warmwater via de cv-ketel en een close-inboiler in de keuken.
Het perceel is middels een persrioolsysteem op het gemeentelijke rioleringssysteem aangesloten. In de grond achter de woning bevindt zich een septic-tank welke niet meer in gebruik is.
De keuken is voorzien van een vaatwasser, close-inboiler, koelkast en een 4-pits kookplaat.
De badkamer is voorzien van een ligbad, separate douche, wastafel en toilet.

English Summary:
Building a large detached house on this beautiful spot along the Amstel gives you magnificent views over the river Amstel with on the other side the polder Ronde Hoep and rural view’s over the Bovenkerkerpolder. This location is situated at the border of the small village Nes aan de Amstel, which is part of municipality of Amstelveen. The plot has good connections to Amsterdam, Amstelveen and Uithoorn. Via the new road N201 you can reach Schiphol Airport and the highway A4 (to Den Haag) quick and easy. The current building is an old house which needs renovation, but the Development Plan of the municipality offers the possibility as well to build a large house of approx. 10 x 12 meters, cutter-hight 6 meters and roof-hight of max. 10 meter.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
19-11-2016
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
121 m²
Perceeloppervlakte
630 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

Kaart Amsteldijk Zuid 137 1189VK Amstelveen, Verspreide huizen in de Rondehoeppolder

naar Amsteldijk Zuid 137 1189VK Amstelveen, Verspreide huizen in de Rondehoeppolder
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand