Open Huis - 1 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstelkade 109 A 1427AS Amstelhoek, Amstelhoek en Amstelkade

Vraagprijs € 395.000 

Bewaar object

Omschrijving

Aan de Amstel gelegen bouwkavel van 1415 m2 met aan de achterzijde prachtige vergezichten over polderlandschap. Voor de dagelijkse voorzieningen is Amstelplein in Uithoorn het dichtstbij op ca 5 autominuten en de provinciale weg N201 zorgt voor een snelle verbinding naar de rijkswegen A2, A4 en A9.
Op het perceel staat een charmante doch eenvoudig gebouwde houten woning met schuur. Deze woning is prima bewoonbaar, maar wij verwachten dat een koper in ieder geval op termijn over zal gaan tot vervangende nieuwbouw.

Het perceel heeft een diepe achtertuin en aan de overzijde van de weg een stuk grond/kade ten behoeve van parkeergelegenheid, het aanmeren van een boot en/of het creëren van een terras aan het water.

Op het perceel mag één woning worden gebouwd met thans een maximale inhoud van 600 m3 exclusief aan- en/of bijgebouwen. Architectenbureau Archinova heeft op basis van het vigerende bestemmingplan een schetsontwerp gemaakt van een vrijstaande woning met garage/berging, die nog niet is vergund. U bent nog geheel vrij om een ontwerp te (laten) maken naar uw eigen smaak en wensen. De totale woonoppervlakte incl. berging van het schetsontwerp bedraagt 221,6 vierkante meter. Het schetsontwerp is gemaakt aan de hand van wat maximaal mag volgens het bestemmingplan. Volgens de regeling vergunningsvrije bouwwerken zijn er nog vele mogelijkheden om extra aan- en/of bij te bouwen.

Bijzonderheden:
- Er is een nieuw bestemmingplan in de maak waarin vooralsnog is opgenomen dat de maximale inhoud van het hoofdgebouw 700 m3 mag worden in plaats van 600 m3;
- Er is feitelijk meer grond in gebruik aan de kade in vergelijking met de kadastrale grenzen;
- 2% overdrachtsbelasting;
- Vergunningsvrij mag er een open boot van maximaal 7 meter aan de kade worden aangelegd. Groter dan 7 meter of kajuitboot zijn vergunningsplichtig.
- Amstelhoek valt onder gemeente De Ronde Venen en ligt in de provincie Utrecht tegen de grens van Noord-Holland.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
13-02-2017
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
nvt

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen