Amstelkade 181 II 1078BA Amsterdam, Wielingenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Wonen aan het water-Amstelkade 181 II te Amsterdam

Zeer licht en charmant appartement (104 m) met balkon op het zuiden op de tweede verdieping met studio appartement (21 m) op de vierde verdieping gelegen in de bocht van de Amstelkade t.o. het Apollo hotel (Apollolaan) in een statig en goed onderhouden appartementengebouw op een unieke locatie in Amsterdam Oud Zuid/Rivierenbuurt.

Door dat het appartement gelegen is in de bocht van de Amstelkade, kruising Boerenwetering, Amstelkanaal, Zuider en Noorder Amstelkanaal heeft de woning een uniek vrij uitzicht over het water. Het appartement ademt een uitzonderlijk lichte en zonnige sfeer. Met de ruime woonkeuken en de woonkamer en-suite is een zeer royale en aangename leefruimte gecreerd, waarbij originele details goed bewaard zijn gebleven.

Het appartement is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De winkelstraten (Scheldestraat, Beethovenstraat, Ferdinand Bolstraat en Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafs in de Pijp, Rivierenbuurt en Oud Zuid en Beatrixpark liggen op loop/fietsafstand van het appartement. Dit gedeelte van Oud Zuid/Rivierenbuurt kenmerkt zich door de ruime, groene opzet en Amsterdamse School architectuur. De buurt beschikt over uitstekende basis- en middelbare scholen.

Indeling:

Opgang, entree, hal met toegang naar de zeer ruime en lichte woonkamer met vrij uitzicht over het water. In de hal is separaat toilet met fontein en toegang tot de badkamer met ligbad en wastafel. Sfeervolle woonkeuken v.v. gasfornuis, oven, afwasmachine, originele buffetkast en toegang naar balkon. Twee zeer ruime slaapkamers voor en achter en een studio appartement op de vierde verdieping voorzien van een badkamer met toilet en douche.

Bijzonderheden:

- Appartement (ca. 104 m) gelegen in Oud Zuid/Rivierenbuurt
- Studio appartement (21 m)
- Balkon met balkonkast.
- Vereniging van Eigenaren professioneel beheerd door VVE.nl
- 8 leden (VVE 180 & 181)
- HR aanwezig
- Service kosten: 145,- per maand
- Erfpacht afgekocht t/m 28-02-2053
- 2 slaapkamers, 1 badkamer.
- Houten vloer.
- C.V. ketel (2018).
- Oplevering in overleg.
- Parkeren via vergunningstelsel.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-06-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
104 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.

Kaart Amstelkade 181 II 1078BA Amsterdam, Wielingenbuurt

naar Amstelkade 181 II 1078BA Amsterdam, Wielingenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand