Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstelkade 186 I 1078BB Amsterdam, Wielingenbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
86 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Amstelkade 186 I, 1078 BB te Amsterdam

Zeer licht en charmant appartement (86m) met balkon aan de achterzijde op de eerste verdieping en een berging op de vierde verdieping. Het 3 kamer appartement is gelegen in de bocht van de Amstelkade t.o. het Apollo hotel (Apollolaan) in een statig en goed onderhouden appartementengebouw op een unieke locatie in Amsterdam Oud Zuid/Rivierenbuurt.

Doordat het gelegen is in de bocht van de Amstelkade, kruising Boerenwetering, Amstelkanaal, Zuider en Noorder Amstelkanaal heeft de woning een uniek vrij uitzicht over het water. Het appartement ademt een uitzonderlijk lichte en zonnige sfeer. Het is een aantal jaren geleden verbouwd en verkeert thans in zeer nette staat.

Ligging/bereikbaarheid:
Uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer en door de diverse uitvalswegen. De winkelstraten (Scheldestraat, Beethovenstraat, Ferdinand Bolstraat en Van Baerlestraat), diverse musea (Van Gogh, Stedelijk en Rijksmuseum), maar ook het Concertgebouw en diverse restaurants/cafs in de Pijp, Rivierenbuurt en Oud Zuid en Beatrixpark liggen op loop/fietsafstand van het appartement. Dit gedeelte van Oud Zuid/Rivierenbuurt kenmerkt zich door de ruime, groene opzet en Amsterdamse School architectuur. De buurt beschikt over uitstekende basis- en middelbare scholen, er zijn naast scholen ook veel goede kinderopvang locaties in de buurt. Doordat het appartement aan het water ligt is er een dubbele parkeer laag en is er (vrijwel) altijd ruimte om voor de deur te parkeren.

Indeling:
Eerste etage:
Entree. Hal die toegang biedt tot alle vertrekken. Sfeervolle lichte woonkamer en-suite. Aan de achterzijde een open keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de eetkamer en keuken heeft u toegang het balkon. Vanuit hier kijkt u uit over de fraai aangelegde binnentuinen. Op het balkon is een vaste kast met wasmachine/drogeraansluiting. Zowel aan de voor- als aan de achterzijde een ruime slaapkamer. Badkamer voorzien van inloopdouche en wastafelmeubel. Separaat toilet. In het gehele appartement zijn veel praktische inbouwkasten. Door het gehele appartement ligt een houtenvloer.

Vierde etage:
Aan de voorzijde bevindt zich een bergkamer.

Amstel:
De rivier waaraan Amsterdam zijn naam en ontstaan dankt. (Bron: Stadsatlas Amsterdam).

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 86 m (Nen 2580 meetrapport aanwezig)
- Gemeentelijke erfpacht: 1.202,57 per jaar, tijdvak tot 28-02-2053
- Actieve VvE, bestaande uit 4 leden
- Servicekosten: 100,- per maand
- Gedeeltelijk dubbel glas (gehele voorzijde)
- CV-installatie
- Houtenvloer door gehele appartement
- Het buitenschilderwerk is in 2018 uitgevoerd
- Berging op zolderetage
- Balkon aan achterzijde
- Parkeren via vergunningstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-04-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
86 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Scheldebuurt

De Scheldebuurt is een onderdeel van de Rivierenbuurt. Deze buurt ligt tussen de kantoren van de Zuidas en de oevers van de Amstel in. De buurt is erg in trek vanwege zijn rust en veel prettige openbare ruimtes. Een bekend complex aan de rand van dit buurtje is congrescentrum de Rai. De Scheldestraat is de meest bekende straat in deze buurt en tegelijk de verkeersader die vanuit het centrum via het Europaplein naar de ring A10 leidt. Toch is deze straat ondanks het verkeer heel gezellig dankzij winkels en horeca. Het deel vanaf de Amstelkade tot aan de Churchilllaan bestaat uit kleinere middenstand terwijl meer naar het Europaplein de duurdere horecazaken zitten.