Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 1098 1081JV Amsterdam, Buitenveldert Zuidwest

Bouwjaar
1939
Woonoppervlakte
184 m²
Aantal kamers
8
Perceeloppervlakte
117 m²

Omschrijving

Amstelveenseweg 1098, 1081JV Amsterdam
Aan de rand van het Amsterdamse Bos bieden wij dit sfeervolle en keurig onderhouden jaren 30 familiehuis (ca. 184m) met riante achtertuin op het westen aan! Het pand, bestaande uit vier verdiepingen, beschikt over vijf slaapkamers, bijzonder veel bergruimte en is gelegen op eigen grond!

Locatie en bereikbaarheid
Het huis wordt vanaf de fraaie achtertuin slechts door het buurhuis, de Hoornsloot en een historisch spoorlijntje gescheiden van het Amsterdamse Bos, met haar vele natuur ht stadsbos voor Amsterdammers en mensen uit de omgeving. Hier bevinden zich onder andere een veelheid aan sportfaciliteiten, een jachthaven, speelweiden, een openluchttheater, vijvers, maneges, de Bosbaan, een geitenboerderij, het Wagener stadion en diverse horecagelegenheden. Zowel het centrum van Amsterdam, als het centrum van Amstelveen zijn op fietsafstand gelegen. De Zuidas, winkelcentrum Groot-Gelderlandplein maar ook het treinstation Zuid-WTC met al haar verbindingen bevinden zich op 8 minuten fietsen. Het huis is zeer goed bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto (afslag S108 van de ringweg A-10, en afslag 5 van A9). De auto parkeert u direct voor de deur, met altijd voldoende parkeergelegenheid!

Indeling
Begane grond
Entree, tochtportaal. Hal met toegang tot alle vertrekken. Sfeervolle woonkamer en suite met aan de voorzijde de zitkamer. De eetkamer is aan de achterzijde gelegen en heeft openslaande deuren naar de ruime veranda. De open keuken is tevens aan de achterzijde gelegen en is voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur zoals een 4-pits gasfornuis, combi-oven, vaatwasser en koelkast. Naast deze apparatuur is de en suite-kast nog voorzien van een nieuwe wijnklimaatkast. Ook vanuit de keuken is er toegang tot de veranda. De veranda is gelegen op het westen en heeft middels een trap toegang tot de ruim 10 meter diepe achtertuin waar u vrijwel de hele dag kunt genieten van de zon. De achtertuin is vrijwel direct gelegen aan het Amsterdamse Bos en is toegankelijk (voor bijv. het stallen van fietsen) via een poort.

Eerste verdieping
Overloop met toegang tot alle vertrekken. Zowel de voor-, als de achterzijde is voorzien van een riante slaapkamer. De kamer aan de voorzijde heeft praktische inbouwkasten en beschikt over dezelfde erker als de begane grond waardoor er veel licht naar binnen valt. De slaapkamer aan de achterzijde heeft toegang tot het ruime balkon op het westen. De badkamer is centraal gelegen en is voorzien van een ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet.

Tweede verdieping
In de kap van het huis bevindt zich een kamer over de gehele verdieping die voor meerdere doeleinden te gebruiken is zoals masterbedroom of speelkamer voor de kinderen. Deze verdieping is ook eenvoudig op te delen in twee volwaardige slaapkamers en een badkamer.

Souterrain
Hal met toegang tot alle vertrekken. De achterzijde van het souterrain is opgedeeld in twee kamers met ramen, deze kamers zijn dus goed te gebruiken als werk- of slaapkamer. De waskamer is centraal gelegen en is voorzien van alle benodigde aansluitingen. Tot slot bevindt zich aan de voorzijde nog een grote ruimte die goed te gebruiken is als bijkeuken, hobbykamer of bergruimte.

Mogelijkheid tot uitbreiden woonoppervlakte
Mocht dit wenselijk zijn, is het pand eenvoudig uit te breiden qua oppervlakte door uitbouw aan de achterkant en middels het plaatsen van een grote dakkapel. Vergunningen voor soortgelijke verbouwingen aan identieke huizen zijn reeds verstrekt.

Amstelveenseweg
Naar het dorp Amstelveen. Vr 1 januari 1964 heette de gemeente Nieuwer-Amstel. Het gedeelte van de weg langs het Vondelpark tot aan de Overtoom heette voor de verbreding van 1898 Dubbele Buurt.

Bijzonderheden
- Familiehuis van ca. 184m (NEN258)
- Vijf slaapkamers
- Riante achtertuin van ca. 60m op het zonnige westen
- Direct grenzend aan het Amsterdamse Bos met al haar faciliteiten
- Gelegen op eigen grond, dus gn erfpacht!
- Voorzijde voorzien van HR++ glas
- Diverse authentieke details bewaard gebleven zoals glas in lood deuren
- Parkeren via het vergunningsstelsel
- Oplevering in overleg

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-09-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
184 m²
Perceeloppervlakte
117 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder