Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstelveenseweg 1114 1081JW Amsterdam, Buitenveldert Zuidwest

Koopsom € 800.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1939
Woonoppervlakte
193 m²
Aantal kamers
9
Perceeloppervlakte
185 m²

Omschrijving

AMSTELVEENSEWEG 1114 AMSTERDAM

EEN OBJECT MET LEGIO MOGELIJKHEDEN VOOR EIGEN BEWONING, DUBBELE BEWONING/KANGOEROE WONEN, VERHUUR OF SPLITSEN!!!
Op de grens van Amsterdam en Amstelveen, op loopafstand van het Amsterdamse Bos en de sportvelden en op steenworp afstand van de Zuidas ligt dit royale jaren dertig woonhuis met tuin en schuurtje met enorm veel potentie en mogelijkheden. Volledig eigen gebruik, eigen gebruik met kantoor aan huis en het opsplitsen in meerdere appartementsrechten om te verhuren en/of te verkopen, alles is hier mogelijk. Inmiddels is er op het pand ook een vergunning verkregen (en onherroepelijk) om het bestaande woonhuis enorm uit te bouwen (zie hieronder).

LOCATIE
Het woonhuis is gelegen in stadsdeel Zuideramstel nabij het openbaar vervoer (sneltram en diverse (spits-)buslijnen) en Ringweg A-10, de Vrije Universiteit en het winkelcentrum Groot Gelderlandplein.
Het Amsterdamse Bos is het fantastische verlengstuk van de eigen achtertuin. Met onder andere maneges, tennisparken, hockey- en voetbalvelden, wandelpaden, klim-accommodaties, speelweides en kinderboerderijen hebt u hier een bijna ongeėvenaard aantal mogelijkheden om te sporten, te spelen of te relaxen.

De woning ligt slechts enkele minuten fietsen van de Zuidas, de absolute toplocatie voor kantoren in Nederland. Daarnaast kunt u vanaf station Zuid/WTC per trein binnen enkele minuten naar Schiphol. En met de nieuwe metro-lijn 52 binnen enkele minuten naar de Dam.

INDELING
De woning is intern thans volledig gestript en zal volledig gerenoveerd dienen te worden. De huidige indeling luidt:
entree, ruime doorzon woonkamer met toegang naar tuin en souterrain.
Via interne trap naar eerste en tweede verdieping. Alle drie de verdiepingen hebben momenteel geen indeling en zijn naar eigen fantasie en inzicht in te delen. Totaal hebben we het momenteel over 193m2 (bruto vloeroppervlakte is thans 233m2). De diepe tuin biedt veel zon en ligt aan een brede sloot. Middels het afbreken van de bestaande schuur (13m2) zou een geweldig terras aangelegd kunnen worden waar 's avonds urenlang lekker vertoefd kan worden.

Er is inmiddels een afgegeven en onherroepelijke omgevingsvergunning die geweldige mogelijkheden biedt tot uitbouw aan de onderzijde (souterrain), de achterzijde en zelfs aan de bovenzijde met een verdieping boven op het bestaande huis voor 2 woningen. U kunt bij deze maximale uitbouw uitkomen op 273m2 (+80m2!!!) verdeeld over souterrain (59m2), bel-etage (69m2), eerste (60m2), tweede (50m2) en derde verdieping (35m2). Omdat er een achterom aanwezig is zou in het souterrain een praktijk/kantoorruimte gerealiseerd kunnen worden met een eigen entree.

Tevens is er een nieuwe aanvraag omgevingsvergunning gedaan met het doel aan de achterzijde nog iets verder uit te bouwen (20m2 extra dus 293m2 in totaal) en balkons aan de achterzijde te kunnen plaatsen aan alle verdiepingen. Deze aanvraag is thans in behandeling. Informatie over de verleende vergunning en de nieuwste aanvraag zijn op te vragen bij de makelaar.

BIJZONDERHEDEN
- Op de rand van Amsterdam en Amstelveen bij het Amsterdamse Bos
- Geheel woonhuis met veel mogelijkheden
- Wordt verkocht op basis van "as is, where is"
- Op basis van huidige onherroepelijke omgevingsvergunning uit te bouwen tot 273m2
- Te gebruiken als 1 geheel woonhuis maar ook dubbele bewoning mogelijk door dubbel benedenhuis en een 3-dubbel bovenhuis (afgegeven vergunning)
- Ook ideaal voor kantoor/praktijk aan huis met eigen entree
- Pand thans intern in casco staat van onderhoud
- Eigen grond
- Recht van overpad naar het achterom gevestigd middels een erfdienstbaarheid
- Asbest inventarisatie en Bodemrapport aanwezig
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
18-01-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
193 m²
Perceeloppervlakte
185 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Buitenveldert-West

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid ligt de wijk Buitenveldert en de Zuidas. Het gebied grenst aan Amstelveen bij de Kalfjeslaan en het Kleine Loopveld. Buitenveldert is een ruim opgezette woonbuurt met relatief veel groen, recreatievoorzieningen en water. Hier vind je de wat grotere koopwoningen. Ook zijn er meerdere winkelcentra, waarvan het Gelderlandplein de meest bekende is. In de buurt wonen relatief veel ouderen. Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied volop in ontwikkeling. Waar de focus eerst lag op de ontwikkeling van een hoogwaardig kantorengebied, is die nu meer gericht op woningen in de omliggende deelgebieden. Er wonen nog relatief weinig mensen, maar dat verandert met de bouw van huurappartementen door de woningcorporaties. Dat vraagt ook om meer voorzieningen in de buurt. Zo komt er bijvoorbeeld een integraal kindcentrum annex brede school.