Vorige | Volgende

Amstelveenseweg 118 - I 1075XL Amsterdam, Schinkelbuurt Noord

Bouwjaar
1955
Woonoppervlakte
61 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

Een fraai en prettig driekamerappartement van 61m2 met mooi vrij uitzicht op het Vondelpark en balkon op het Westen.

De woning is gelegen op de eerste verdieping van het appartementencomplex "Schinkelhaven". De locatie in stadsdeel Oud-Zuid is nagenoeg perfect: tussen het water van de Schinkel en pal tegenover de ingang naar Amsterdams mooiste en gezelligste stadspark: het Vondelpark. Tevens ligt de woning nabij het Hoofddorpplein, de Zeilstraat en de Overtoom. Een buurt met een eigen karakter en veel winkels, gezellige cafés en restaurants waardoor het hier zeer aangenaam wonen is. Goed openbaar vervoer en drie uitvalswegen in de nabijheid zorgen bovendien voor een goede bereikbaarheid, waardoor U binnen 15 minuten in de binnenstad of op de ringweg A10 bent.

Parkeervoorzieningen voor de deur zijn ruim voldoende aanwezig en er is een parkeervergunning redelijk snel te verkrijgen.

Appartementencomplex "Schinkelhaven" beschikt over een gezonde en actieve VVE die tevens beschikt over een externe fietsenstalling aan de Schinkelhavenkade.

Globale indeling:
Vanuit de gemeenschappelijke entree leidt een royale trap (met authentieke boodschappenlift) naar de eerste verdieping. Het appartement betreedt u via de hal die toegang verschaft tot alle vertrekken. De lichte woonkamer, gelegen aan de voorzijde, heeft een fraai uitzicht op het Vondelpark. Aan de woonkamer grenst een zijkamer/ tweede slaapkamer, eveneens met uitzicht op het Vondelpark. Zowel de keuken als de hoofslaapkamer liggen aan de achterzijde en beide bieden toegang tot het op het westen gelegen balkon. De modern betegelde badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafel. Verder is er een separaat toilet met fonteintje en op de vierde etage bevindt zich een zolderkamer.

Het appartementsrecht is gelegen op erfpachtgrond van de gemeente Amsterdam. De huidige canon bedraagt €62,62 per jaar. Het huidige tijdvak loopt tot en met 31-05-2029. Er is momenteel de mogelijkheid om de erfpacht voor eeuwig af te kopen. De verkopende makelaar kan u hierover verder informeren.

Bijzonderheden:
• 61m2 woonoppervlakte NEN 2580;
• Vrij uitzicht op het Vondelpark;
• Balkon op het Westen;
• Zolderkamer van ca. 8m2 op de vierde etage;
• Erfpacht, lage canon tot 2029;
• Actieve vve met professioneel beheer en meerjarenonderhoudsplan;
• Gemeentelijk monument.


A beautiful two bedroom apartment of 61m2 with direct view over the Vondelpark and west facing balcony.

The apartment is on the first floor of a building called "Schinkelhaven". Perfectly situated In Amsterdam Oud Zuid (Old South), between the Schinkel canal and the Vondelpark. Of all the Amsterdam parks, the Vondelpark is by far the most known, beautiful and popular. Close to the Hoofddorpplein, Zeilstraat and the Overtoom. The neighbourhood has a lot of character, and many shops for your daily needs, pubs, bars and restaurants, which make this area a popular place to live.

Public transport is around the corner, from where multiple trams and busses travel to the city center and to various train stations of the city. For car users, there are three access roads to the ring A10 close by.

There are plenty of parking spaces in front of the appartment and a license is easily obtained through the municipality.

The apartment building has a healthy home owners association and has (limited) indoor storage for bicycles.

Layout:

From the communal entrance, a spacious stairscase (with authentic grocery lift) leads to the apartment on the first floor. The central hallway of the apartment provides access to all rooms. The light and spacious living room, located at the front of the apartment, has a beautiful view over the Vondelpark. Adjacent to the living room is a side room - or second bedroom. Both the kitchen and master bedroom are at the rear of the apartment and both have access to the west facing balcony. The kitchen is modern and has the usual built in appliances. The modern tiled bathroom has a bathtub, walk-in shower and wash basin. There is also a separate toilet and there is an attic room on the fourth floor.

The apartment is on leasehold land, the ownership is with the municipality of Amsterdam. The current lease payment is € 62,62 per annum fixed rate till 31 may 2029. Currently its possible to eternally pay off the lease hold, if you want more information please ask the selling agent.

Specifics:
• 61m2 living surface space NEN 2580;
• Direct view over the Vondelpark;
• Balcony facing west;
• Storage room on the fourth floor of 8m2;
• Leasehold, low payments till 2029;
• Active homeowner association with a multi-year maintenance plan;
• City monument.


Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 128 p/m
Aanmeldingsdatum
22-08-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1955

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
61 m²
Externe bergruimte
8 m²
Inhoud
203 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Schinkelbuurt

De Schinkelbuurt is een 19e eeuwse buurt tussen het Vondelpark en Schinkel, aantrekkelijk voor starters en beginnende ondernemers. In deze buurt ligt de tramremise van het gemeentelijk vervoerbedrijf en de museumtramlijn. Het bedrijventerrein rondom de Havenstraat wordt nieuw ontwikkeld tot woon- en werkgebied. De Stadionbuurt is uitgevoerd in de stijl van de Amsterdamse school en onderdeel van Plan Zuid van Berlage. Rondom de Marathonweg staan veel sociale huurwoningen, ten zuiden van de Stadionweg staan grotere vrijesectorwoningen. Belangrijkste herkenningspunt is het Olympisch Stadion met de Marathontoren. In de buurt bevinden zich meerdere sportvoorzieningen. Het Stadionplein wordt opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder