Amstelveenseweg 52 - I 1075XH Amsterdam, Schinkelbuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

VERKOOP VIA INSCHRIJVING. SLUITING OP 16 AUGUSTUS OM 16:00 UUR. ER ZIJN NOG DIVERSE BEZICHTIGINGSMOGELIJKHEDEN VANZELFSPREKEND.

Aan het Vondelpark, twee-kamer-appartement (56m²) met balkon (6m²) op de (iets verhoogde) eerste verdieping en zolderkamer plus –berging (12m²) op de vierde verdieping. De woonkamer aan de voorzijde kijkt uit op het Vondelpark, de slaapkamer, keuken en het balkon ook heel fraai over een sedemdak naar het water van de Schinkel. Het balkon is gericht op het Zuidwesten. Suggestie: tweede slaapkamer in huidige keuken, nieuwe keuken in royale hal. Goed bereikbare locatie tussen de winkels en leuke horeca aan de Overtoom en die aan de Amstelveenseweg. Eigen grond.

De panden Amstelveenseweg 54 en 56 zijn gebouwd in 1911. Nummer 52 is gebouwd rond 1939. In 2006 zijn deze drie panden, met splitsingsvergunning, gesplitst in 14 appartementsrechten: 1 bedrijfsruimte en 13 woningen. De VvE is genaamd ‘De Steenhouwerij’ naar de steenhouwerij die op de begane grond van de panden gezeten heeft.

Achter de voordeur op de eerste verdieping ligt een royale centrale entree/hal. Aan de voorzijde ligt de woonkamer uitkijkend op het Vondelpark. Aan de achterzijde zijn de slaapkamer en de keuken uitkijkend op de Schinkel. Verder zijn vanuit de hal bereikbaar een wc + douche en drie vaste kasten. Het balkon aan de achterzijde is bereikbaar vanuit de de slaapkamer en de keuken en is gericht op het Zuidwesten (avondzon). Het appartement bevindt zich in charmante doch gedateerde toestand. Door de royale hal zijn er alternatieve indelingen denkbaar waarbij de huidige keuken tweede slaapkamer wordt en in de hal een open keuken komt.

De keuken is een oude maar originele Bruynzeel keuken uit het bouwjaar met een nieuwer robuust granito aanrecht uit 2000. Alle ramen met dubbel glas zijn vernieuwd in 2001. Verwarming door een moederhaard (2002) met radiatoren. Door het hele appartement ligt lamelparket, op de granito vloer in de badkamer na. Op de vierde verdieping is er een berging/kamer met raam en wastafel van 9,6m² en daarnaast een kleinere berging van 2,3m². Op de overloop bevindt zich een gemeenschappelijk toilet.

De servicekosten bedragen € 96,= per maand. De VvE heeft een royaal reservefonds.

Het appartement ligt in stadsdeel Zuid, in de Schinkelbuurt, pal tegenover en met uitzicht op het Vondelpark. Winkels en leuke horeca zijn in twee richtingen in ruime mate op loopafstand aanwezig: aan de Overtoom en aan de Amstelveenseweg. De uitvalswegen naar de ring A-10 zijn zeer nabij.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
04-08-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1939

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
56 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Schinkelbuurt

De Schinkelbuurt is een 19e eeuwse buurt tussen het Vondelpark en Schinkel, aantrekkelijk voor starters en beginnende ondernemers. In deze buurt ligt de tramremise van het gemeentelijk vervoerbedrijf en de museumtramlijn. Het bedrijventerrein rondom de Havenstraat wordt nieuw ontwikkeld tot woon- en werkgebied. De Stadionbuurt is uitgevoerd in de stijl van de Amsterdamse school en onderdeel van Plan Zuid van Berlage. Rondom de Marathonweg staan veel sociale huurwoningen, ten zuiden van de Stadionweg staan grotere vrijesectorwoningen. Belangrijkste herkenningspunt is het Olympisch Stadion met de Marathontoren. In de buurt bevinden zich meerdere sportvoorzieningen. Het Stadionplein wordt opnieuw ingericht, met extra voorzieningen en woningen.

Kaart Amstelveenseweg 52 - I 1075XH Amsterdam, Schinkelbuurt Noord

naar Amstelveenseweg 52 - I 1075XH Amsterdam, Schinkelbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand