Amstelveenseweg 607 A 1081JD Amsterdam, VU-kwartier

Bewaar object
Bouwjaar
2000
Woonoppervlakte
85 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Amstelveenweg 607-A, 1081 JD te Amsterdam

Nabij het Amsterdamse Bos, de Zuid-as en om de hoek van het VU Medisch Centrum ligt dit gerealiseerde appartementencomplex uit 2000. Het appartement heeft een woonoppervlak van ca. 85m². Daarnaast is er ook een berging op de begane grond, een lift en een parkeergarage. De gemeentelijke erfpacht is afgekocht tot 2048!

Omgeving:
Het gebouw ligt op een steenworp afstand van de ingang naar de Bosbaan met Sauna SPA Zuiver , Amstelpark Tennisclub, hockeyclub Hurley , restaurant "De veranda" en Grand Cafe "De Bosbaan". De Scholen, Universiteit, VuMC, Centrum Amsterdam, Amstelveen en uitvalswegen (Ring A-10/A-4) zijn gemakkelijk en snel bereikbaar en met 10 a 15 minuten fietsen zit men in het Vondelpark. Er zijn diverse tram en busverbindingen in de directe omgeving en op slechts enkele fietsminuten liggen Station Zuid/WTC en NS Station RAI. De A10 is 2 minuten rijden en Schiphol is 10 minuten.

Indeling:
Begane grond:
Entree woning geeft toegang tot de ruim opgezette hal. Lichte woonkamer met loggia en open keuken die voorzien is van alle gemakken; gasfornuis, vaatwasser, koel/vries combinatie, oven en magnetron. Het appartement telt twee slaapkamers, master bedroom aan de voorzijde en de tweede slaapkamer is aan de achterzijde. Tevens is er nog een extra ruimte welke momenteel in gebruik is als kastenkamer. Nette badkamer met ligbad en inloopdouche. Apart toilet en extra bergkast met wasmachine en droger.

Amstelveenseweg:
Dorp. Vóór 1 januari 1964 heette de gemeente Nieuwer-Amstel. Het gedeelte van de weg langs het Vondelpark tot aan de Overtoom heette voor de verbreding van 1998 Dubbele Buurt.
(Bron: Stadsatlas Amsterdam)

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, 85m² (NEN-2580 rapport aanwezig)
- Eigen parkeerplaats in de ondergelegen garage
- Berging in de kelder
- Lift aanwezig
- Afgekochte erfpacht tot 1 mei 2048
- Maandelijkse servicekosten bedragen: woning €150,40 en parkeerplaats: €21,35
- Bouwjaar 2000
- Parkeren via vergunningstelsel (bron: Gemeente Amsterdam)
- Oplevering in overleg, kan snel

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-02-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2000

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
85 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Zuidas

In het zuidelijkste deel van Amsterdam-Zuid, rondom Ringweg-Zuid, ligt de Zuidas. Het gebied zit ingeklemd tussen de Amstel enerzijds en de Schinkel anderzijds. In het centrum van de Zuidas bevindt zich Station Zuid.
De Zuidas, het La Défence van Amsterdam
Het gebied rond de Zuidas is een dynamisch gebied dat volop in ontwikkeling is. In eerste instantie was de Zuidas bedoeld als kennis- en zakendistrict, met de focus op de ontwikkeling van hoogwaardig kantorengebied. Bij de bouw van het gebied had men niet de minste voorbeelden voor ogen: La Défence in Parijs en The Docklands in Londen. De Zuidas is in het buitenland ook wel bekend als de 'Financial Mile'.
De Zuidas: van zakendistrict naar woon/werk
Sinds kort is de focus op de Zuidas verplaatst naar de ontwikkeling van woningen. Op dit moment wonen er nog relatief weinig mensen in het gebied, maar dat verandert door onder andere de bouw van gevarieerde koopappartementen en huurappartementen door woningcorporaties. En met het bouwen van woningen zullen ook meer voorzieningen, zoals kinderdagverblijven, cafés en scholen, in de buurt komen. Maar de plannen zijn nog niet af. De komende jaren zal er nog volop gebouwd worden. In 2019 start men zelfs met de grootste bouwoperatie van het gebied: Zuidasdok, dat tot doel heeft de bereikbaarheid van het gebied te optimaliseren. Station Amsterdam Zuid zal daartoe uitgroeien tot een tweede Centraal Station met haltes voor onder andere de Noord/Zuidlijn. Op die manier wordt Station Amsterdam Zuid en daarmee de Zuidas binnen driekwartier voor drie miljoen mensen bereikbaar.