Amstelvlietstraat 261 1096GG Amsterdam, Amstelkwartier Noord

Bewaar object
Bouwjaar
2011-
Woonoppervlakte
53 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

Amstelvlietstraat 261
Vraagprijs €335.000,- k.k.
****ENGLISH TRANSLATION BELOW*****
Bijzonder appartement van 53m² met balkon op het zuidwesten van 10m². De woning is gelegen op de 6e en tevens bovenste verdieping van het gebouw. Het appartement kent een fijne indeling, voorzien van open keuken, slaapkamer en badkamer van een leuk formaat. Het appartement is te bereiken middels een lift. Het complex is in 2011 opgeleverd en gelegen in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost en nabij park Somerlust. Aan het einde van de straat is de rivier de Amstel gelegen.

De woning kent de volgende indeling:

Het appartement is bereikbaar via de galerij. U komt binnen in de entree. Aan de rechterkant (galerijkant) vindt zich de slaapkamer van 12 vierkante meter. De badkamer, voorzien van inloopdouche en een brede wastafel, is via de slaapkamer toegankelijk. De toilet bevindt zich in de hal tevens als de berging kast waar aansluiting is voor een wasmachine. Aan het einde van de entree bevindt zich de woon/eetkamer met open keuken van 22 vierkante meter. Door middel van schuifdeuren is er toegang tot het fijne balkon van 10 vierkante meter die over de gehele breedte van het appartement gelegen is.
In het souterrain is een berging gelegen van 6 vierkante meter.

Verenigingen van Eigenaren:
- De vereniging van eigenaren wordt professioneel beheerd door Newomij VvE beheer.
- De VvE bestaat onder de naam ‘Amstel-life’
- De servicekosten van het appartement bedragen € 101,72 euro per maand.

Erfpacht:
De erfpacht betreft de Algemene Bepalingen van voortdurende erfpacht 2000. Het huidige tijdvak loopt tot 15 september 2061 en de huidige canon bedraagt € 5.098,- per jaar. (25 jaar vast canon)
De afkoopsom voor het huidige tijdvak is € 94.323,- (2019 tot 2061)
De afkoopsom voor het eeuwigdurende tijdvak is € 10.581,- (canon € 774 per jaar gebaseerd op WOZ 2015 en BSQ 24% en 35% overstapkorting, de overstapcanon zal tot 2061 worden geïndexeerd)

Bijzonderheden:
Prachtig licht appartement gelegen in het hippe Amstelkwartier.
Conform de NEN2580 meting is de gebruiksoppervlakte wonen 53,40 m2.
De gebouw gebonden buitenruimte is 10 m2.
Aparte berging in de onderbouw.
Het complex is in 2011 opgeleverd.
Kadastraal bekend: Gemeente Amsterdam, sectie AG, nummer 1532, index 48

Omgeving:
Het complex is gelegen in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost. Binnen enkele minuten bevindt u zich op de ring met meerdere uitvalswegen. Metrostation Spaklerweg is gelegen op 200m, waardoor u in 10 minuten in het Centrum bent en binnen een paar minuten op de Zuid-as. De treinstations Amstelstation, Duivendrecht, Amsterdam-Zuid liggen op resp. 1, 2 en 3 haltes van metrohalte Spaklerweg, van waaruit meerdere delen in en buiten de randstad met het OV goed te bereiken zijn.
Aan het einde van de straat bevind zich de rivier de Amstel. Door de bruggen aan beide kanten bent u binnen 12 minuten fietsen in Amsterdam Zuid, de pijp of de Weesperzijde. De nieuwbouw die de afgelopen jaren in deze buurt gerealiseerd biedt ook genoeg eet en café gelegenheden. De Amstelvlietstraat zelf is een rustige straat maar heeft op loopafstand verschillende koffie en eet gelegenheden zoals onder andere George Marina, Persijn, Thuis aan de Amstel en l’Osteria.

Oplevering:
De oplevering kan direct plaatsvinden.

****ENGLISH TRANSLATION*****
Amstelvlietstraat 261
Asking price €335.000,- k.k.

Very nice apartment of 53m² with a southwest facing balcony of 10m². The apartment is situated on the 6th floor, which is the top floor of the building. It has a nice layout, with an open kitchen and a good sized bed and bathroom. The apartment can be accessed by lift. The complex was completed in 2011 and is located in the Amstelkwartier in Amsterdam East near the Somerlust park. The Amstel River is located at the end of the street.

This appartment is situated on the groundfloor and has the following layout:
The apartment is accessible via the gallery. On the right side (gallery side) is the bedroom of 12 square meters. The bathroom, with a walk-in shower and a wide sink, is accessible through the bedroom. The toilet is also located in the hall as is the storage cupboard which has room for a washing machine. At the end of the entrance you will find the living / dining room with open kitchen of 22 square meters. Through sliding doors there is access to the nice balcony of 10 square meters which is located over the entire width of the apartment.
A storage room of 6 square meters is located in the basement.
Owners associations:
- The owners association is professionally managed by Newomij VvE beheer.
- The owners association exists under the name "Amstel-life"
- The service costs of the apartment amount to € 101.72 euros per month.

Ground lease:
The ground lease concerns the General Provisions for continuing ground lease AB2000. The current period runs until 15 September 2061 and the current ground rent is € 5,098 per year. (25 years fixed canon)
The lump sum payment for the current period is € 94,323 (2019 to 2061)
The lump sum payment for the perpetual period is € 10,581 (canon € 774 per year based on WOZ 2015 and BSQ 24% and 35% transfer discount, the transfer canon will be indexed until 2061)

Particularities:
Beautiful light apartment located in the trendy Amstelkwartier.
In accordance with the NEN2580 measurement, the usable living area is 53.40 m2.
The building bound outdoor space is 10 m2.
Separate storage in the basement.
The complex was completed in 2011.
Cadastral known: Municipality of Amsterdam, section AG, number 1532, index 48

Surroundings:
The complex is located in the Amstelkwartier in Amsterdam East. Within a few minutes you are on the ring A10. Metro station Spaklerweg is 200m away which takes you to the city center in 10 minutes and to the Zuid-as in a few minutes. Trainstations Amstelstation, Duivendrecht and Amsterdam-Zuid are respectively 1, 2 and 3 stops from the Spaklerweg. This makes it possible to reach almost all places in and outside of the city by public transport.
The Amstel River is located at the end of the street. Through the bridges on both sides you are within 12 minutes cycling in Amsterdam South, "De Pijp" or on the Weesperzijde. Located in a very popular location in Amsterdam East, on a part where a lot of new construction has been realized in recent years and nice dining and café occasions have been added. Such as George Marina, Persijn, Thuis aan de Amstel and l’ Osteria. The Amstelvlietstraat itself is a quiet street. The apartment is within walking distance of the Amstel River and due to the good accessibility of the bridges you can quickly find yourself in the rivierenbuurt or via the Wibautstraat in Amsterdam Center.

Delivery:
The delivery can take place immediately.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
17-07-2019
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2011-

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
53 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Omval/Overamstel

De Omval/Overamstel ligt aan de zuidoostzijde van Amsterdam binnen de A10, onder de Amstel en rondom het Amstelstation. Officieel behoort De Omval/Overamstel tot stadsdeel Amsterdam Oost.
Rembrandttoren begin ontwikkeling
Tot eind vorige eeuw werd dit gebied van Amsterdam voornamelijk gebruikt door bedrijven. Zo stond er onder andere een conservenfabriek, een stofzuigerfabriek, een schoensmeerfabriek en was er een kuiperij en fusthandel. Tot 1964 stond in dit deel van Amsterdam ook cacaofabriek Blooker, waarnaar Café Blooker – dat in het voormalige portiershuisje van de fabriek is gevestigd - is genoemd. Eind vorige eeuw keurde de gemeenteraad plannen goed om op dit voormalige industriegebied drie grote kantoortorens te bouwen; de Rembrandttoren, de Mondriaantoren en de Breitnertoren. Tot op de dag van vandaag is de Rembrandttoren het hoogste gebouw van de stad.
Omval/Overamstel: van bedrijventerrein naar woonwijk
Langs de oever van de Amstel is sinds enkele jaren ook stadswijk Amstelkwartier verrezen; een woonwijk tussen de Spaklerweg en Duivendrechtsevaart met luxe appartementen, een park en herbestemming van de voormalige karakteristieke Zuidergasfabriek, waardoor het verleden voelbaar blijft. De komende jaren zullen in deze nieuwe woonbuurt duizenden nieuwe huur- en koopwoningen, maar ook scholen, horeca, een hotel en een haven komen. Kortom, Amstelkwartier wordt een volledig nieuw ontwikkeld gebied in Omval/Overamstel.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder