Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Amstelvlietstraat 315 1096GG Amsterdam, Amstelkwartier Noord

Bewaar object
Bouwjaar
2013
Woonoppervlakte
54 m²
Aantal kamers
2

Omschrijving

**SEE ENGLISH TRANSLATION BELOW**

Schitterend gelegen in het nieuwe hippe Amstelkwartier op de vierde verdieping van het appartementencomplex Amstel-life bieden wij dit prachtige tweekamerappartement aan met fantastisch uitzicht op de oude watertoren van het Park Somerlust. Het appartement is circa 54 m2 en verkeerd in uitstekende staat.

Indeling
Via de keurige centrale hal van het complex gaat u met de lift of de trap van de begane grond naar de vierde verdieping. Via de galerij komt u bij de woning. De slaapkamer met badkamer en suite is aan de voorkant van het appartement gelegen en is te bereiken via de brede gang. De gang geeft ook toegang tot het separate toilet, de bergkast met de stadsverwarmingsunit, de ruimte met wasmachine/droger en komt uit in de woonkamer met keuken en het ruime zonnige terras. De woonkamer is erg licht door ramen van vloer tot plafond en van muur tot muur en heeft een kamerbrede schuifpui naar het heerlijke terras. Het balkon heeft een oppervlakte van circa 10 m2 en geeft een fantastisch uitzicht naar de oude watertoren van het Park Somerlust. De moderne hoogglans witte, open keuken is in een hoekopstelling opgesteld en beschikt over alle benodigde apparatuur (Siemens): combi oven-magnetron, 4-pits inductiekookplaat met afzuigkap, ijskast met vriesvak, vaatwasser en Quooker. In de onderbouw heeft het appartement de beschikking over een ruime berging van circa 6 m2.
Er worden regelmatig parkeerplaatsen in de garage te huur of te koop aangeboden, momenteel is er een te huur voor € 150,- per maand.

Omgeving
Het Amstelkwartier is een Metropolitisch stukje Amsterdam waar 's morgens vroeg de koffietentjes al open zijn en het vrijwel de hele dag levendig is. Er zijn vele gezellige horeca gelegenheden zoals Thuis aan de Amstel, L'Osteria, George Marina en cafe Restaurant Riva. Ook zit er een roeivereniging en de luxe jachthaven Stadshaven Amstelkwartier. Je woont hier op loopafstand van het Amstelstation en metrostation Spaklerweg, en met tien minuten fietsen bereik je het bruisende centrum van de stad. Ook de uitvalswegen A10, A9 en A2 zijn vanuit hier snel en gemakkelijk te bereiken.

Bijzonderheden
- woonoppervlakte: circa 54 m2;
- bouwjaar 2013;
- gehele appartement volledig geďsoleerd en voorzien van dubbel glas;
- stadsverwarming in combinatie met vloerverwarming;
- complex met lift;
- videofoon;
- heerlijk ruim terras op het zuidwesten;
- berging in de onderbouw;
- VvE bijdrage: € 99,93 per maand;
- gelegen op gemeentelijke erfpachtgrond, Algemene Bepalingen 2000 zijn van toepassing: de canon bedraagt € 3290,- per jaar;
- oplevering in overleg.

‘’Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.’’

“This property is listed by a MVA Certified Expat Broker”

Situated in a stunning location in the new, trendy Amstel Quarter, on the fourth floor of the Amstel-life building, it is our privilege to present this gorgeous two-room apartment with a fabulous view of the old water tower in Park Somerlust. The apartment spans approximately 54 sqm and is extremely well-maintained.

Layout
The entrance to the building leads to the tidy central lobby, from where either the elevator or the stairs will take you to the fourth floor. The gallery leads to the apartment. The bedroom at the front, with an en suite bathroom, can be accessed from the wide hall. The hall also accesses the separate restroom, the storage closet with the city heating unit and the laundry area and leads through to the living area with the kitchen and the large, sunny balcony. The floor-to-ceiling windows bathe the room in natural light and the wall-to-wall sliding doors lead to the delightful terrace. The balcony spans approximately 10 sqm and presents a fabulous view of the old water tower in Park Somerlust. The contemporary open-plan corner kitchen with high-gloss, white cabinets is fitted with a full range of appliances (Siemens): combination oven/microwave, 4-burner induction cooker with a range hood, refrigerator with a freezer compartment, dishwasher and a Quooker. The apartment also features a spacious storage unit (ca. 6 sqm) in the substructure of the building.
Parking spaces in the garage are offered for rent or sale regularly. A space is currently offered for rent at € 150 per month.

Area
The Amstel Quarter is a Metroploitan area in Amsterdam with a 24-hour city buzz, where coffee bars open early in the morning and there are countless bistros and cafes to choose from, including Thuis aan de Amstel, L'Osteria, George Marina and Cafe Restaurant Riva. The area is also home to a rowing club and the luxury Stadshaven Amstelkwartier marina. This home is within walking distance of Amstel Station and Spaklerweg metro station, and the bustling city center is a mere 10-minute bicycle ride away. Furthermore, there is easy and quick access to the A10 beltway and A9 and A2 highways.

Specifications
- floor area: circa 54 sqm;
- built 2013;
- entire apartment features full insulation and double glazing;
- city heating combined with underfloor heating;
- complex with elevator;
- videophone;
- wonderful, spacious southwest-facing terrace;
- storage unit in the substructure;
- VvE (association of owners) contribution: € 99.93 per month;
- situated on ground lease land: annual lease of € 3,290;
- delivery upon mutual agreement.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-03-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2013

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
54 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Omval/Overamstel

De Omval/Overamstel ligt aan de zuidoostzijde van Amsterdam binnen de A10, onder de Amstel en rondom het Amstelstation. Officieel behoort De Omval/Overamstel tot stadsdeel Amsterdam Oost.
Rembrandttoren begin ontwikkeling
Tot eind vorige eeuw werd dit gebied van Amsterdam voornamelijk gebruikt door bedrijven. Zo stond er onder andere een conservenfabriek, een stofzuigerfabriek, een schoensmeerfabriek en was er een kuiperij en fusthandel. Tot 1964 stond in dit deel van Amsterdam ook cacaofabriek Blooker, waarnaar Café Blooker – dat in het voormalige portiershuisje van de fabriek is gevestigd - is genoemd. Eind vorige eeuw keurde de gemeenteraad plannen goed om op dit voormalige industriegebied drie grote kantoortorens te bouwen; de Rembrandttoren, de Mondriaantoren en de Breitnertoren. Tot op de dag van vandaag is de Rembrandttoren het hoogste gebouw van de stad.
Omval/Overamstel: van bedrijventerrein naar woonwijk
Langs de oever van de Amstel is sinds enkele jaren ook stadswijk Amstelkwartier verrezen; een woonwijk tussen de Spaklerweg en Duivendrechtsevaart met luxe appartementen, een park en herbestemming van de voormalige karakteristieke Zuidergasfabriek, waardoor het verleden voelbaar blijft. De komende jaren zullen in deze nieuwe woonbuurt duizenden nieuwe huur- en koopwoningen, maar ook scholen, horeca, een hotel en een haven komen. Kortom, Amstelkwartier wordt een volledig nieuw ontwikkeld gebied in Omval/Overamstel.