Amsterdamseweg 296 1182HP AMSTELVEEN, Patrimonium

Bewaar object

Omschrijving

Op een super locatie gelegen sfeervol woonhuis met uitzicht naar en achtertuin grenzend aan monumentaal park De Braak.
Indeling:
Het souterrain is ingedeeld in een slaap-/werkkamer aan de voorzijde met kleine badkamer en een tuinkamer met pantry aan de achterzijde. Vanuit de tuinkamer is de op het zuiden gelegen achtertuin bereikbaar. De badkamer beschikt over een douche, een toilet en een wastafel.

De entree van de woning bevindt zich op de begane grond. Vanuit de hal bereikt u de woonkamer. De doorzon woonkamer heeft aan de voorzijde een gezellige erker en een open haard. Aan de tuinzijde is de woonkamer met circa 1,70 m over de gehele breedte vergroot en is er toegang naar het bijna 2 meter diepe balkon. De half open keuken is in een U-vorm opgesteld en voorzien van inbouwapparatuur. Vanuit de woonkamer zijn met een spiltrap het souterrain en de eerste verdieping bereikbaar.

Op de verdieping bevinden zich een slaapkamer aan de voorzijde en een grote slaapkamer aan de tuinzijde. Deze kamer aan de tuinzijde geeft eveneens toegang tot een ruim balkon (circa 10m≤).
De badkamer is ingedeeld met een ligbad, een toilet en een wastafel. De ruime overloop is op dit moment in gebruik als studeerruimte, maar er kan eenvoudig een extra slaapkamer van gemaakt worden.

De heerlijke achtertuin is gelegen op het zuiden en is ruim 15 meter diep. De tuin eindigt bij het slootje dat de tuin scheidt van het monumentale park "De Braak".
De woning kan overeenkomstig het bestemmingsplan nog fors worden vergroot. De rooilijn aan de achterzijde ligt circa 13,7 meter achter de erker van de voorzijde, het souterrain en de begane grond mogen nog 2 meter extra uitgebouwd worden.
De mandelige muur met de buren van nummer 298 is door die buren enkele jaren geleden voorzien van een nieuwe fundering. De riolering van het souterrain loopt eerst richting de sloot en gaat daarna via een gemeenschappelijke pomp naar het gemeente riool.

De woning ligt op steenworp afstand van het Amsterdamse bos, met de sportvelden en vele recreatiemogelijkheden, de winkels en andere voorzieningen. Vanaf de Amsterdamseweg 364 bent u binnen 20 minuten op Schiphol, maar ook in hartje Amsterdam.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
12-03-2017
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Herenhuis
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1925

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
169 m²
Perceeloppervlakte
185 m²
Inhoud
500 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

  • Virtual reality tour
  • Interactieve Plattegrond
  • Flipbook brochure
  • Tip een bekende
  • Deel dit object

Foto's

Kaart

Nabijgelegen

Buurtinfo

Patrimonium is een kleine bomenrijke wijk tegen het Amsterdamse Bos aan. In de wijk Patrimonium ligt een oude waterloop. Met de begroeiing langs het water is de waterloop een duidelijk en opvallend element voor de wijk. De wijk heeft een groot aantal oude, gewaardeerde en bekende parken, waaronder het oudste park van Amstelveen: het Broersepark. De brede Amsterdamseweg met zín opvallende platanen loopt centraal door de wijk.