Vorige | Volgende

Amundsenweg 18 III 1056AV Amsterdam, Robert Scottbuurt West

Vraagprijs € 425.000 

Bouwjaar
1950
Woonoppervlakte
130 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

UNIEK OBJECT: Mogelijk vernieuwbouwproject circa 130 mē in Amsterdam West, Bos en Lommer.

Wij bieden aan een bestaand 4-kamer appartement van circa 73 mē op de 4e verdieping met mogelijkheid om dit te vergroten met circa 57 mē door ombouw van de zolderverdieping op de 5e verdieping. Daarvoor is de splitsingsakte gewijzigd. Zie tekeningen van de Architect. Tevens zijn de bouw- en omgevingsvergunningen en alle tekeningen aanwezig. Totaal wordt de woning dus circa 130 mē. De verbouwing is voor rekening en risico van de koper, de casco verbouwingskosten zijn op te vragen.

Het appartement ligt vlak achter de Orteliusstraat in een rustige woonwijk binnen de ring die volop in ontwikkeling is. Erfpacht is eeuwigdurend afgekocht!

De huidige woning is een ruim en gemoderniseerd 4-kamer appartement (circa 73 mē) op de bovenste (4de) verdieping met de mogelijkheid om de zolderverdieping toe te voegen aan de woning (+ circa 57 mē = totaal circa 130 mē) -(hier zijn reeds vergunningen en tekeningen voor en ook is dit al in de splitsingsakte verwerkt)- in een goed onderhouden complex. Het is rustig gelegen en heeft uitzicht op de fraaie binnentuin!! Door zowel een balkon op het westen als het oosten heeft u altijd zon. De naastgelegen basisschool is recent omgebouwd in luxe appartementen onder de naam 'Amundsenhofje'. De openbare ruimte om het woonblok wordt momenteel opnieuw ingericht. https://www.amsterdam.nl/projecten/robert-scottbuurt/herinrichting/

Wilt u genieten van rust en water? Dan bent u binnen vijf minuten in het Erasmuspark of iets verder fietsen in het Westerpark. Wilt u genieten van een heerlijk wijntje en gezellig eten? Dan heeft u in de buurt genoeg keuze uit diverse restaurantjes. Wilt u toch liever richting de Jordaan? Daar bent u binnen 10 minuten fietsen. Boodschappen kunnen gedaan worden op het dichtbij gelegen Mercator- en Bos en Lommerplein. Ook het openbaar vervoer (tram 7, 13 en 14) en de A10 zijn prima te bereiken.

Huidige indeling:

Hal met toegang tot alle kamers, ruime inbouwkast en meterkast. Nette keuken (koel/vrieskast, kookplaat en afzuigkap) en veel opbergmogelijkheden. De eenvoudige badkamer is voorzien van een wastafel, douche en wasmachine/droger opstelling.

Lichte woonkamer met nette laminaat vloer, inbouwkast en toegang tot balkon waarop u volop kunt genieten van de ochtend zon. Naast gelegen slaapkamer voorzijde eveneens met toegang tot het balkon. Verder liggen aan de rustige achterzijde twee grotere kamers, waarvan beide met inbouwkast, die naar eigen indeling als slaapkamer of werkkamer gebruikt kunnen worden. Aan de achterzijde heeft u via de twee slaapkamers en keuken toegang tot het tweede balkon waar u in het avondzonnetje heerlijk de dag kunt afsluiten.

Op de begane grond bevindt zich een ruime berging.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte circa 73 mē op de 4e verdieping;
- Toevoeging van circa 57 mē op de 5e verdieping;
- Met vergunning voor ombouw op de 5e verdieping;
- Erfpacht eeuwigdurend afgekocht;
- HR combiketel Intergas;
- Dubbele beglazing;
- Actieve en gezonde VvE, stukken ter inzage;
- Servicekosten VvE € 117,20 per maand;
- Berging begane grond;
- Twee balkons;
- Beschikbaar per 1 oktober 2019, mogelijk eerder.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
23-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1950

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
130 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: De Kolenkit

De Kolenkitbuurt bestaat uit drie delen: het zuidelijk deel tussen Erasmusgracht en de Bos en Lommerweg, het middendeel tussen de Bos en Lommerweg en de Wiltzanghlaan, en het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan. De woningen in de Kolenkitbuurt zijn in de jaren vijftig gebouwd, voornamelijk in strokenbouw. De naam van de buurt is ontleend aan de voormalige hervormde kerk die door zijn vorm de bijnaam ‘Kolenkit' kreeg.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder