Amundsenweg 22 III 1056AV Amsterdam, Robert Scottbuurt West

Vraagprijs € 400.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1945-1959
Woonoppervlakte
135 m²
Aantal kamers
6

Omschrijving

UNIEK OBJECT: Mogelijk vernieuwbouwproject cica 135 mē in Amsterdam West, Bos en Lommer.

Wij bieden aan een bestaand 4-kamer appartement van circa 70 mē op de vierde verdieping met mogelijkheid om dit te vergroten met circa 65 mē door ombouw van de zolderverdieping op de 5e verdieping. Daarvoor wordt de splitsingsakte gewijzigd. Zie tekeningen van de Architect. Totaal wordt de woning dus cica 135 mē. De verbouwing is voor rekening en risico van de koper, de casco verbouwingskosten zijn op te vragen.

Het appartement ligt vlak achter de Orteliusstraat in een rustige woonwijk binnen de ring die volop in ontwikkeling is. Erfpacht is afgekocht tot 2056!

De huidige woning is een ruim en gemoderniseerd 4-kamer appartement (circa 70 mē) op de bovenste (4de) verdieping met straks de boven gelegen zolderverdieping erbij getrokken (+ circa 65 mē = totaal circa 135 mē) in een goed onderhouden complex. Het is rustig gelegen en heeft uitzicht op de fraaie binnentuin !! Door zowel een balkon op het westen als het oosten heeft u altijd zon.
De naastgelegen basisschool is recent omgebouwd in luxe appartementen onder de naam 'Amundsenhofje'. De openbare ruimte om het woonblok wordt momenteel opnieuw ingericht. https://www.amsterdam.nl/projecten/robert-scottbuurt/herinrichting/

Wilt u genieten van rust en water? Dan bent u binnen vijf minuten in het Erasmuspark of iets verder fietsen in het Westerpark. Wilt u genieten van een heerlijk wijntje en gezellig eten? Dan heeft u in de buurt genoeg keuze uit diverse restaurantjes. Wilt u toch liever richting de Jordaan? Daar bent u binnen 10 minuten fietsen. Boodschappen kunnen gedaan worden op het dichtbij gelegen Mercator- en Bos en Lommerplein. Ook het openbaar vervoer (tram 7, 13 en 14) en de A10 zijn prima te bereiken.

Indeling:

Hal met toegang tot alle kamers, ruime inbouwkast en meterkast. Moderne keuken met luxe inbouwapparatuur (koel/vrieskast, vaatwasser, combi- oven/magnetron, kookplaat en afzuigkap) en veel opbergmogelijkheden. De eenvoudige badkamer is voorzien van een wastafel, douche en wasmachine/droger opstelling.

Lichte woonkamer met nette laminaat vloer, inbouwkast en toegang tot balkon waarop u volop kunt genieten van de ochtend zon. Naast gelegen zijkamer voorzijde eveneens met toegang tot het balkon. Verder liggen aan de rustige achterzijde 2 grotere kamers, waarvan 1 met inbouwkast, die naar eigen indeling als slaapkamer of werkkamer gebruikt kunnen worden. Aan de achterzijde heeft u via de twee slaapkamers en keuken toegang tot het tweede balkon waar u in het avondzonnetje heerlijk de dag kunt afsluiten.

Op de begane grond bevindt zich een ruime berging.

Bijzonderheden:
- VELUX dakkapel serre op de eerste 3 foto's afgebeeld;
- Woonoppervlakte circa 70 mē op de 4e verdieping;
- Toevoeging van circa 65 mē op de 5e verdieping;
- Met bouwvergunning voor ombouw op de 5e verdieping;
- Erfpacht afgekocht tot 2056;
- HR combiketel Intergas;
- Dubbele beglazing;
- Actieve en gezonde VvE, stukken ter inzage;
- Servicekosten VvE Euro 114,16 per maand;
- Berging begane grond;
- Twee balkons;
- beschikbaar per 31 augustus, mogelijk eerder.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
05-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
135 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Foto's

MVA wijkinformatie: De Kolenkit

De Kolenkitbuurt bestaat uit drie delen: het zuidelijk deel tussen Erasmusgracht en de Bos en Lommerweg, het middendeel tussen de Bos en Lommerweg en de Wiltzanghlaan, en het deel ten noorden van de Wiltzanghlaan. De woningen in de Kolenkitbuurt zijn in de jaren vijftig gebouwd, voornamelijk in strokenbouw. De naam van de buurt is ontleend aan de voormalige hervormde kerk die door zijn vorm de bijnaam ‘Kolenkit' kreeg.