Andreas Schelfhoutstraat 22 1058HV AMSTERDAM, Surinamepleinbuurt

Bewaar object

Omschrijving

*** English text below ****
Licht appartement met goede indeling en bereikbaar per lift! Het appartement heeft een heerlijk zonnig balkon, ruime slaapkamer, veel kastruimte en een berging op de begane grond. Daarnaast is de ligging in Amsterdam Zuid, nabij het Vondelpark, heel centraal doch rustig.

Indeling
Via de trap of lift vanuit het algemene trappenhuis naar de eerste verdieping. Entree met meterkast en een bovenkast. Aan de rechterzijde de slaapkamer met kastenwand. De badkamer is te bereiken vanuit de slaapkamer en is voorzien van een douchecabine en wastafelmeubel. De gang is voorzien van een garderobekast en geeft toegang tot een toilet met fonteintje en een wasmachineruimte met veel opbergruimte. De woonkamer is aan de voorzijde met een half open keuken met aan twee zijden werkblad en voorzien van een vaatwasmachine, 4-pitsgaskookplaat, oven, koel-/vriescombinatie en veel laden. Vanuit de woonkamer is er toegang tot het balkon dat gelegen is op het zuiden. Mede doordat het balkon buiten het gebouw steekt, kun je hier extra lang genieten van de zon en het uitzicht door de gehele straat en doorkijk naar het water van de Schinkel. In het souterrain bevindt zich nog een eigen berging en een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Omgeving
De Andreas Schelfhoutstraat ligt aan de rand van Amsterdam Oud-Zuid en Amsterdam Oud-West op een ideale locatie: aan een rustige straat, maar toch met alles in de buurt: het winkel- en horeca-aanbod op het Hoofddorpplein, de Overtoom, de Amstelveenseweg, de Kinkerbuurt en de Helmersbuurt is allemaal lopend of per fiets gemakkelijk te bereiken. En vijf minuten verder fietsen en je bent al in het centrum van de stad. De Andreas Schelfhoutstraat loopt tot en met het vaarwater van de Schinkel, met aan de overkant het Vondelpark gelegen. Je wandelt dus via de Overtoomse Sluis zo het mooie Vondelpark in!

Andreas Schelfhout (Den Haag, 16 februari 1787 – aldaar, 19 april 1870) was een Nederlands landschapsschilder, etser en lithograaf.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van dit appartement is zeer goed: de Ring A10 is via de S106 binnen een minuut te bereiken. Ook ten aanzien van openbaar vervoer mogelijkheden is dit appartement zeer gunstig gelegen. Vanaf het achter het appartement gelegen Surinameplein hebben tramlijnen 1 en 17 een halte en buslijn 15 (Station Sloterdijk-Station Zuid). De tramlijnen rijden onder andere naar het Centraal Station, Station Lelylaan en Muiderpoortstation. Per fiets zijn het centrum en andere delen van de stad in een mum van tijd bereikbaar, bijvoorbeeld via het Vondelpark.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1974;
- Gelegen op EIGEN GROND;
- Woonoppervlakte circa 55 m˛ (NEN-rapport 2580 aanwezig);
- Bovenwoning op de 1e verdieping;
- Balkon op het zuiden met veel zon en uitkijk door de hele straat;
- Gehele appartement is voorzien van een eikenhouten vloer;
- Berging in het souterrain en gemeenschappelijk fietsenstalling;
- Lift;
- Veel bergruimte in het appartementen door middel van inbouwkasten;
- Houten kozijnen met dubbel glas;
- Verwarming en warm water middels blokverwarming;
- De servicekosten bedragen thans € 191,70 per maand, incl. voorschot stookkosten;
- Gezonde VvE in professioneel beheer;
- Geen wachtlijst voor een parkeervergunning (vergunninggebied Zuid 2.3);
- Oplevering in overleg.

********************************************************************************************

Bright apartment with good layout and accessible by elevator! The apartment has a lovely sunny balcony, spacious bedroom, plenty of cupboard space and a storage room on the ground floor. In addition, the location in Amsterdam South, near the Vondelpark, is very central yet quiet.

Layout
Via the stairs or elevator from the general staircase to the first floor. On the right side the bedroom with closet wall. The bathroom is accessible from the bedroom and is equipped with a shower and washbasin. The corridor is equipped with a wardrobe and gives access to a toilet with sink and a laundry room with plenty of storage space. The living room is at the front with a half open kitchen with worktop on two sides and equipped with a dishwasher, 4-burner gas hob, oven, fridge / freezer and many drawers. From the living room there is access to the balcony which is located on the south. Partly because the balcony is outside the building, you can enjoy extra long sun and the view through the entire street and look through to the water of the Schinkel. In the basement there is a private storage room and a communal bicycle parking.

Surroundings
The Andreas Schelfhoutstraat is located on the outskirts of Amsterdam Oud-Zuid and Amsterdam Oud-West in an ideal location: on a quiet street, but with everything in the neighborhood: the shopping and catering on the Hoofddorpplein, the Overtoom, the Amstelveenseweg, Kinkerbuurt and Helmersbuurt are all easily accessible by foot or by bike. And cycle five minutes further and you are already in the center of the city. The Andreas Schelfhoutstraat runs up to and including the water of the Schinkel, with the Vondelpark located on the other side. You walk through the Overtoomse Sluis into the beautiful Vondelpark!

Andreas Schelfhout (The Hague, February 16, 1787 - there, April 19, 1870) was a Dutch landscape painter, etcher and lithographer.


Accessibility
The accessibility of this apartment is very good: the Ring A10 can be reached within a minute via the S106. This apartment is also very conveniently located for public transport options. From the back of the apartment located Surinameplein tram lines 1 and 17 have a stop and bus line 15 (Station Sloterdijk-Station Zuid). The tram lines run to the Central Station, Station Lelylaan and Muiderpoort station. By bicycle, the center and other parts of the city can be reached in no time, for example via the Vondelpark.

Particularities
- Year of construction 1974;
- Located on OWN GROUND;
- Surface area approximately 55 m˛ (NEN report 2580 present);
- Upstairs apartment on the 1st floor;
- Balcony on the south with lots of sun and lookout throughout the street;
- Entire apartment has an oak floor;
- Storage in the basement and common bicycle parking;
- Elevator;
- Plenty of storage space in the apartments through fitted wardrobes;
- Wooden window frames with double glazing;
- Heating and hot water through block heating;
- The service costs are now € 191.70 per month, incl. Advance heating costs;
- Healthy VvE in professional management;
- No waiting list for a parking permit (permit area South 2.3);
- Delivery in consultation.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
03-10-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1974

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
55 m²
Externe bergruimte
4 m²
Inhoud
143 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Andreas Schelfhoutstraat 22 1058HV AMSTERDAM, Surinamepleinbuurt

naar Andreas Schelfhoutstraat 22 1058HV AMSTERDAM, Surinamepleinbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand