Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Andreas Schelfhoutstraat 49 I 1058HS Amsterdam, Surinamepleinbuurt

Bewaar object
Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
70 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Zeer ruim en goed ingedeeld 4-kamer appartement met 3 goede slaapkamers, 2 badkamers en 2 balkons op het zuiden.
Het lichte appartement is gelegen op de eerste etage met eigen entree/voordeur van een karakteristiek jaren '30 gebouw en ademt een zeer gezellige en prettige sfeer uit. Het appartement is goed onderhouden en ideaal voor ouders met studerende kinderen of een stel dat wil gaan samen wonen in deze leuke buurt. Het is centraal gelegen in de gewilde Hoofddorppleinbuurt in stadsdeel Oud-Zuid.


INDELING
Via de hardstenen buitentrap kom je bij de eigen voordeur op de eerste verdieping. Entree met tochtportaal en meterkast. Gang met aan de voorzijde de woonkamer en een separate slaapkamer (voorheen was dit een grote L-vormige woonkamer). Badkamer met douche, wastafel, handdoekradiator en toilet. Aan de achterzijde 2 ruime slaapkamers beiden met openslaande deuren naar een balkon op het zuiden met een leuk uitzicht over de compleet gerenoveerde Andreaskerk. Eén van de slaapkamers heeft een eigen badkamer met een ligbad, dubbele wastafel, een douche en een toilet. Tussen de slaapkamers in is de keuken gelegen, eveneens met toegang naar het balkon, en voorzien van een afwasmachine, koelkast, enkele spoelbak, een vierpits-gasfornuis en een afzuigkap.


LIGGING
De woning is centraal gelegen op fietsafstand van het centrum, tussen het Hoofddorpplein en het Surinameplein, een zijstraat van de Sloterkade en op enkele minuten van het Vondelpark. Winkels, restaurants e.d. zijn in de buurt gelegen op o.a. het Hoofddorpplein, de Zeilstraat en de Overtoom. Door de centrale ligging is ook de ringweg A-10 goed te bereiken en er is parkeergelegenheid voor de deur (betaald/vergunning). Een bootje kan men eventueel om de hoek in de Westlandgracht kwijt.


BIJZONDERHEDEN
- Gelegen op eigen grond;
- Drie slaapkamers met twee badkamers;
- Centraal gelegen;
- Laminaatvloer door gehele woning;
- Service kosten € 100,48,- per maand;
- Aandeel appartementsrecht 1/4e aandeel;
- Stand reservefonds per 31-12-2018 is ruim € 10.000,-;
- Oplevering kan snel.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
24-07-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
70 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder