Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Andreas Schelfhoutstraat 61 I 1058HT Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

Bewaar object

Omschrijving

ANDREAS SCHELFHOUTSTRAAT 61-I, 1058 HT AMSTERDAM

Altijd al willen wonen in de geliefde Hoofddorpleinbuurt? Hierbij bieden wij u aan, een strak 2-kamerappartement met een totaal woonoppervlak van 49m˛ gelegen op de eerste verdieping plus een ruimte berging op de vierde verdieping. Vanuit het appartement heeft u zicht op de Westlandgracht.

Ligging:
De hippe Hoofddorppleinbuurt is een charmante jaren '30 wijk in Amsterdam Zuid, dichtbij het Vondelpark. Al sinds jaar en dag is deze buurt geliefd en waarderen de bewoners de locatie, de uitgebreide faciliteiten en de directe toegang tot de A10. Een ideale en vooral rustige en residentiële buurt. Tram 1, 2 en 17 richting Centraal Station en bus 15 stoppen om de hoek en in de directe omgeving kunt u uw dagelijkse boodschappen bij o.a. de Hema, de Deen en de Dirk doen. Leuke restaurants zoals Lokaal van de stad, Drover's Dog, Van Mechelen en Gent aan de Schinkel bevinden zich in de nabije omgeving.

Indeling:
Via het gezamenlijke trappenhuis bereikt u de eerste verdieping.

Eerste verdieping:
Hal die u toegang heeft tot alle vertrekken, aan de voorzijde de L-vormige en lichte woonkamer, vanwaar u uitzicht heeft op de Westlandgracht. Separaat toilet met fonteintje en ruime kast met CV-ketel en wasmachine aansluiting. Aan de achterzijde een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het balkon gelegen op het Z/W en met open badkamer met douche en wastafelmeubel. Strakke keuken met diverse inbouwapparatuur o.a. gasfornuis, oven, magnetron, vaatwasser, koelkast en afzuigkap.

Zolderverdieping:
Op deze verdieping bevindt zich nog een extra (Werk)kamer

Andreas Schelfhoutstraat:
Schilder (1787-1870) van de landschappen en wintergezichten. De straat kwam onder de Bosboomstraat (Rb. Sloten 21-11-1905) binnen de grenzen van Amsterdam, maar deze naam werd gewijzigd om verwarring te voorkomen met de naar zijn echtgenote genoemde Bosboom Toussainstraat.
Bron: Stadsatlas Amsterdam

Bijzonderheden:
- Appartementsrecht, woonoppervlak van 49m˛ (NEN-2580 meetrapport aanwezig
- Erfpacht afgekocht tot en met 15-02-2058
- Actieve en gezonde VvE
- Ruime berging op de zolderverdieping
- Servicekosten €110,34 per maand
- Geheel voorzien van dubbel glas
- Oplevering in overleg, kan snel
- Parkeren via vergunningstelsel (Gemeente Amsterdam)

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
14-05-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1933

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
49 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
2
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Hoofddorppleinbuurt

De Hoofddorppleinbuurt ligt in het westen van stadsdeel Zuid en is gescheiden van de rest van Amsterdam Zuid door rivier de Schinkel. Verder wordt de wijk begrensd door het Surinameplein, de Surinamestraat, de A10, de Henk Sneevlietweg en de Westlandgracht.
Gentrification in de Hoofddorppleinbuurt
Het Hoofddorpplein vormt het centrale verkeersplein van de Hoofddorppleinbuurt. Toch is Hoofddorppleinbuurt voornamelijk een woonbuurt met - daaruit voortkomend - een groot winkelaanbod. Dit centreert zich op en rondom het Hoofddorpplein en in de Zeilstraat. Zoals in veel andere wijken aan de rand van de stad vinden ook in de Hoofddorppleinbuurt ontwikkelingen plaats die wijzen op gentrification; er zijn meer middeninkomens en gezinnen met kinderen in de wijk komen wonen. Maar ook voor studenten en starters is de buurt aantrekkelijk. . De afgelopen jaren zijn dan ook hier veel particuliere huurwoningen omgezet in koopwoningen en is er veel horeca bijgekomen. Eind 2017 woonden er bijna 12000 inwoners in de Hoofddorppleinbuurt.
Hoofddorppleinbuurt onderdeel Plan West
De Hoofddorpleinbuurt is in de jaren twintig gebouwd als onderdeel van ‘Plan West’, een uitbreidingsplan van de gemeente voor het verlengde van de West-Indische buurt op het geannexeerde grondgebied van wat eerder gemeente Sloten was. Sommige straten in de wijk stammen nog uit die tijd, zoals de Jacob Marisstraat en omliggende straten. Veel straten in de Hoofddorppleinbuurt zijn genoemd naar 19e-eeuwse schilders en plaatsen ten zuidwesten van Amsterdam, zoals de Heemstedestraat en de Aalsmeerweg. De brug tussen de buurt en de Amstelveenseweg is er sinds 1927.

Kaart Andreas Schelfhoutstraat 61 I 1058HT Amsterdam, Westlandgrachtbuurt

naar Andreas Schelfhoutstraat 61 I 1058HT Amsterdam, Westlandgrachtbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand