Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Anjeliersstraat 470 D 1015NL Amsterdam, Anjeliersbuurt Zuid

Vraagprijs € 1.045.000 

Bewaar object
Bouwjaar
-1906
Woonoppervlakte
98 m²
Aantal kamers
4

Omschrijving

Parel van de Jordaan
In 'De Diamant' worden drie lofts van ca. 78 tot 95 m˛ mét buitenruimte opgeleverd. De bovenwoningen hebben aan drie zijden ramen, met een uniek vrij uitzicht op het Madelievenplein. Het indrukwekkende pand dat ooit diende als diamantslijperij, is volledig herontwikkeld en wordt turnkey opgeleverd in juni.
Van Kodde Architecten heeft de woningen modern ontworpen met behoud van originele elementen. Het interieurontwerp van Diana van den Boomen omvat luxe materialen en prachtige kleurcombinaties. Het stoere loft op de begane grond van maar liefst 330m2 is inmiddels verkocht.

APPARTEMENT 470-D
3E VERDIEPING + ENTRESOL
Woonkamer, eetkamer
Twee slaapkamers (wanden naar keuze te plaatsen)
Studeerkamer op entresol, fraaie kapconstructie
Woonruimte ca. 97 m˛ (inclusief entresol)
Entresol 11 m˛
Balkon 5 m˛
Lift met privé entree in de woning
Houten vloer (visgraat, Pacific Walnut)
Vloerverwarming
Energielabel A
Design woonkeuken met inbouwapparatuur
Badkamer met handgemaakte kasten
Bergkast op begane grond
Uitzicht op Westertoren

Kijk voor meer informatie op de website van dediamant-amsterdam. nl
LIGGING

De Diamant ligt in de luwte van de historische binnenstad aan een rustig plein. Op slechts 150 meter afstand vindt u de gezelligheid van de Jordaan. Struin rond tussen de cafés en restaurants op de Tweede Tuindwarsstraat. Of doe boodschappen op de (biologische) boerenmarkt aan de voet van de Noorderkerk, waar men vanaf de 17de eeuw al komt ruiken, proeven en kopen. Boetiekjes, creatieve werkplekken, sport- en yogastudio’s, ze zijn allemaal binnen loopafstand. De Diamant is goed bereikbaar via het Centraal Station of met trams 3, 5, bus 18 en 21.

HISTORIE

Diamantslijperij ‘Elise’ stamt uit 1880. In die tijd was er zo’n grote toevoer van ruwe diamant, dat de diamanten binnen diamantslijperijen werden verwerkt. De directeur (oorspronkelijk graveur) verhuurde de molens aan diamantslijpers. De slijperij is vermoedelijk vernoemd naar Elisabeth, de vrouw van de directeur. Aan het einde van de 19de eeuw was de diamantindustrie een van de grootste bedrijfstakken van Amsterdam. Het gebouw is licht geďnspireerd op de Neorenaissance bouwstijl met industriële kenmerken.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
26-06-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
98 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Jordaan

De Jordaan is één van de bekendste buurten van Amsterdam. Het is een geliefde buurt om te wonen en uit te gaan. Dat heeft onder meer te maken met zijn geschiedenis en zijn bewoners van toen en nu. Het historische karakter is bewaard gebleven in de vele smalle straatjes met prachtig gerestaureerde pandjes. Maar daarnaast staat de Jordaan ook voor pleinen en plantsoenen, grachten en brede straten. In het noordelijk deel vind je verschillende markten, die samen met horeca en kleine bedrijfjes voor de nodige levendigheid zorgen. De zuidelijke Jordaan is in verhouding wat meer een woonbuurt. Als enigszins vreemde eend in de bijt loopt langs de westkant van de Jordaan de Marnixstraat, een belangrijke verkeersader en ontsluitingsroute.