Anthonie van Dijckstraat 11 - I 1077MG Amsterdam, Minervabuurt Midden

Vraagprijs € 1.095.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1932
Woonoppervlakte
203 m²
Aantal kamers
9

Omschrijving

Dit sfeervolle en zeer royale 8-kamerappartement is gelegen in het stijlvolle prachtige Amsterdam Zuid. Het appartement beschikt over een eigen toegangsdeur op de begane grond en is verdeeld over de eerste en derde woonlaag. De Anthonie van Dijckstraat is een zeer rustige straat gelegen tussen de Minervalaan en de Beethovenstraat, waar u terecht kunt voor uw dagelijkse benodigheden, maar ook uit diverse restaurants kunt kiezen. Het Beatrixpark, de Cornelis Schuytstraat, de Zuidas en het Concertgebouw bevinden zich alle in de zeer nabije omgeving van het appartement.
De bereikbaarheid met het openbaar vervoer via tram en busverbindingen (tramlijn 5 en 24, bus 170 en 172) zijn uitstekend. Ook met de auto bent u in korte tijd op de ringweg A10.

For English translation see below!

Bouwjaar 1932, woonoppervlakte circa 203 m². Oplevering in overleg, vrije vestiging.

Indeling:
Begane grond: entree met trap naar eerste verdieping.

Eerste verdieping: via de zeer royale hal betreedt u de woning en heeft u toegang tot alle vertrekken. Aan de zuidzijde van de woning zijn de eetkamer, zitkamer en keuken gelegen. Aan de straatzijde bevinden zich 3 (slaap)kamers. De Siematic keuken is voorzien van een inductiekookplaat, oven, afzuigkap, koel-/vriescombinatie, vaatwasmachine en Quooker kraan. Vanuit de eetkamer en keuken heeft u toegang naar het op het zuiden gelegen balkon, terwijl aan de zitkamer een royale loggia op het zuiden grenst. De gehele eerste verdieping is voorzien van een fraaie parketvloer, diverse ensuite deuren, glas in lood ramen en omklede radiatoren. De badkamer is luxueus met fraai ligbad en wastafel. De toiletruimte is in dezelfde stijl met wandcloset en fonteintje. Via een binnentrap bereikt u de derde verdieping.

Derde verdieping: op deze verdieping bevinden zich 3 kamers, een doucheruimte met douche en toilet en op de overloop een wastafel. Op deze verdieping is tevens de kast met centrale verwarmingsinstallatie en toegang tot de ruime vliering. Door de separate binnentrap is deze etage uitstekend te gebruiken voor kinderen, werkruimte, logeerruimte, etc.

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte circa 203 m²;
• Erfpacht afgekocht tot 31 januari 2056;
• Bijdrage VVE geïndexeerd € 168,50 per maand;
• Individuele c.v.-installatie (gas, 2011 Nefit Aquapower HRC Topline);
• Veel authentieke details.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

This atmospheric and very spacious 8-room apartment is located in the stylish beautiful Amsterdam South. The apartment features a private entrance door on the ground floor and is divided between the first and third floor. The Anthonie van Dijckstraat is a very quiet street located between the Minervalaan and Beethovenstraat, where you can go for your daily necessities, as well as various restaurants. The Beatrixpark, the Cornelis Schuytstraat, the Zuidas and Concertgebouw are all located in the very close vicinity of the apartment.
Public transport by tram and bus lines (tram lines 5 and 24, buses 170 and 172) are excellent. You can also reach the A10 by short drive.

Year of construction 1932, residential area approx. 203 sqm.

Layout:
Ground floor: Entrance with stairs to first floor.

First floor: Through the very spacious hall you enter the apartment and have access to all rooms. On the south side of the house are the dining room, lounge and kitchen. On the street side there are 3 (bed) rooms. The Siematic kitchen has an induction hob, oven, extractor hood, fridge/freezer, dishwasher and Quooker tap. From the dining room and kitchen you have access to the south-facing balcony, while the living room borders a spacious loggia to the south. The entire first floor has a beautiful parquet floor, several ensuite doors with stained glass windows and radiators. The bathroom is luxurious with a nice bath and sink. The toilet is in the same style with wall closet and sink. You reach the third floor via the inner staircase.

Third floor: on this floor there are 3 rooms, a bathroom with shower and toilet and a sink on the landing. On this floor is also the cupboard with central heating system and access to the attic. Due to the separate interior staircase, this floor is excellent for children, work space, accommodation space, etc.

Specialties:
• Living area approximately 203 sqm;
• Rent lease purchased until 31 January 2056;
• Contribution VVE indexed € 168,50 per month;
• Individual c.v. installation (gas, 2011 Nefit Aquapower HRC Topline);
• Many authentic details.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
27-09-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1932

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
203 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..