Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Anthonie van Dijckstraat 3 II 1077ME Amsterdam, Minervabuurt Midden

Koopsom € 725.000 

Bewaar object
Bouwjaar
1931-1944
Woonoppervlakte
133 m²
Aantal kamers
5

Omschrijving

Geweldig ruim en zeer licht 5-kamer hoekappartement van ca. 133 m≤ op een super plek in de Apollobuurt!

Dit lichte en ruime hoekappartement is gelegen op de tweede verdieping aan de Anthonie van Dijckstraat, hoek Quinten Massijstraat. De woning kenmerkt zich door de vele originele elementen die door de jaren heen zijn behouden. U moet hierbij denken aan zaken als glas-in-lood ramen, sierlijsten en architraven. Dit, tezamen met het charmante uitzicht, maakt het tot een sfeervol geheel. Recent zijn de plafonds opnieuw gestuukt en is het appartement geschilderd. Ook de prachtige houten visgraat vloer is pas geleden opnieuw geschuurd en geolied.

Indeling:
Entree, u komt binnen in de ruime hal van het appartement. De ruim opgezette vertrekken en verkeersruimtes zijn typerend voor dit soort huizen en maakt ze erg leefbaar. Vanuit de hal heeft u toegang tot alle kamers. De woonkamer is op de hoek van de woning en biedt door de vele ramen een heerlijk vrij uitzicht. U kijkt uit over veel groen. Met name in de lente en zomermaanden is het een geweldig uitzicht. Omdat u geen gebouw direct tegenover u heeft staan geniet de woonkamer extra veel lichtinval. De woonkamer bestaat uit 3 delen. Slaapkamers zijn uit te breiden naar wens. U brengt het totaal aantal slaapkamers makkelijk op 4.
De 2 huidige slaapkamers bevinden zich aan de uiterste zijden van de woning. De master bedroom is royaal te noemen en geniet veel privacy. Ook vanuit deze kamer heeft u het geweldige groene uitzicht. De 2e slaapkamer is gelegen aan de andere kant van de hal.
Aan de achterzijde van de woning bevinden zich de keuken en badkamer. Ook is er nog een separaat toilet en ruime inpandige berging.

Parkeren:
Het stadsdeel biedt twee parkeervergunningen per appartement zonder wachtlijst. Voor verdere informatie zie www.amsterdam.nl

Locatie:
De buurt is kindvriendelijk met veel scholen. Dit comfortabele, veilige deel van Oud Zuid, met de Beethovenstraat nabij met alle winkels en restaurants, een snelle doorsteek naar het Museumplein en de binnenstad, het is werkelijk erg prettig wonen. De stad uit is perfect geregeld met de ringweg A10 op enkele minuten rijafstand, parkeren kun je hier gewoon nog gemakkelijk en het openbaar vervoer is alom vertegenwoordigd. Je kunt naar station Zuid/WTC lopen.

Vereniging van Eigenaren:
De servicekosten bedragen EUR 160,- per maand.

Bijzonderheden:
- Zeer licht hoekappartement met veel ramen;
- Twee ruime slaapkamers en mogelijkheid tot het creŽren van in totaal 4 slaapkamer;
- Mogelijkheid tot creŽren berging op de bovenste etage;
- CV uit 2016;
- Erfpacht afgekocht tot en met 31 januari 2056;
- Oplevering in overleg, kan snel.

++++++++++

Amazingly spacious and very light 5-room corner apartment of approx. 128 m≤ on a prime location in the Apollobuurt!

This light and spacious corner apartment is located on the second floor on the Anthonie van Dijckstraat, corner of Quinten Massijstraat. The apartment characterizes itself through the many original elements that have been maintained over the years. Think of things like stained glass windows, decorative frames and architraves. This, combined with the charming view, gives the apartment a wonderful atmosphere. Recently the ceilings have received a new layer of stucco and the apartment has been repainted. The beautiful wooden herringbone floor has also been sanded and oiled again recently.

Layout:
Entrance, you enter the spacious hall of the apartment. The spacious rooms and circulation spaces are typical of these type of houses and makes them very inhabitable. From the hall you have access to all the rooms. The living room is located at the corner of the apartment and offers a beautiful unobstructed view due to the many windows. You look out over a lot of greenery. Especially in the spring and summer months it is a fantastic view. Because there is no building directly across from you the living room has even more ingress of light. The living room consists of 3 parts. Bedrooms can be expanded as desired. You can easily bring the total amount of bedrooms up to 4.
The 2 current bedrooms are located at the far sides of the apartment. The master bedroom can be called spacious and offers a lot of privacy. From this room you also have the amazing green view. The second bedroom is located at the other side of the hall.
In the back of the apartment the kitchen and bathroom are located. There is also a separate toilet and a spacious indoor storage.

Parking:
The city district offers two parking permits per apartment without a waiting list. For further information check www.amsterdam.nl

Location:
The neighborhood is child-friendly and includes a lot of schools. This comfortable, safe part of Oud Zuid, close to the Beethovenstraat with all the stores and restaurants, a quick interconnecting route to the Museumplein and the inner city, it truly is pleasant living here. Leaving the city is perfectly easy by using the beltway A10 located within a few minutes of driving, parking is still quite easy here and the public transportation is widely represented. The station Zuid/WTC is located within walking distance.

Vereniging van Eigenaren (Homeowner Association):
The service fees are EUR 160,- per month.

Particularities:
- Very light corner apartment with a lot of windows;
- Two spacious bedrooms and the possibility to create a total of 4 bedrooms;
- Possibility to create storage room at the top floor;
- Central heating system from 2016;
- The ground rent has been bought off until 31 January 2056;
- Transfer in consultation, short term possible.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
28-11-2017
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
133 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en RaphaŽlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..