Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Anton Verheijstraat 16 1077KT Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Vraagprijs € 1.560.000 

Bewaar object

Omschrijving

Rustig gelegen royale eengezinswoning in de gewilde Prinses Irenebuurt in Amsterdam-Zuid.

De woning is circa 132 m2 groot, heeft een royale living met open haard, 3 slaapkamers en beschikt over een grote tuin op westen met toegang tot de berging en de garage, een achterom alsmede een serre aan de achterzijde. Een perfect huis met veel ruimte potentie.

De woning ligt op een toplocatie in de Goudkust van Amsterdam, een gewilde buurt vanwege de rust en het groen en toch de zeer centrale ligging nabij de Zuidas, Station Amsterdam Zuid en de winkels in de Beethovenstraat. Zeer goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer.

Indeling woonhuis: via de ruime voortuin naar entree van de woning. Entree/tochthal met garderobe en meterkast, gang met toilet, kelderkast, ruime en lichte woonkamer met open haard en serre en toegang naar de tuin via de puien. Royale half open keuken eveneens met toegang tot de tuin. Trap naar de eerste verdieping, overloopruimte, 3 slaapkamers, ruime badkamer met ligbad, aparte douche, wastafel en toilet, ruime bergkast, 2 balkons ruim en vrij uitzicht voor en achter.

De woning biedt de mogelijkheid om op de begane grond uit te bouwen en een dakopbouw te plaatsen. Er zijn reeds meer uitbouwen/opbouwen geplaatst in de omgeving.

Bijzonderheden:

- eengezinswoning van 132 m2 met voor -en achtertuin,
- 3 slaapkamers,
- mogelijkheid tot uit -en opbouw van de woning,
- garage bij vraagprijs inbegrepen en direct via de achtertuin te bereiken,
- asbestclausule van toepassing,
- ondergrondse olietank aanwezig maar buiten gebruik,
- rustige kindvriendelijke omgeving,
- erfpachtcanon bedraagt EURO 272,-- per jaar (vaste canon),
- voldoende parkeergelegenheid in de straat (betaald parkeren).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-05-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1945-1959

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
134 m²
Perceeloppervlakte
231 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Kaart Anton Verheijstraat 16 1077KT Amsterdam, Prinses Irenebuurt

naar Anton Verheijstraat 16 1077KT Amsterdam, Prinses Irenebuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand