Anton Verheijstraat 5 II 1077KS Amsterdam, Prinses Irenebuurt

Bewaar object

Omschrijving

Licht, luxe en hoogwaardig verbouwd (2015) appartement van circa 108 m² over één woonlaag met lift.

* See English text below *

De woning heeft een doordachte plattegrond met drie ruime slaapkamers, twee balkons en een luxe badkamer. Door de breedte van het pand en de grote raampartijen is er veel licht. Gelegen direct om de hoek van het Beatrixpark.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree met lift en trappenhuis. Entree in hal met gastentoilet en garderobe. Licht woongedeelte met grote woonkeuken met eiland en bar. De keuken is voorzien van luxe inbouwapparatuur zoals een wijnklimaatkast, twee ovens en 5-pits Boretti gasfornuis. Het zitgedeelte is ruim en heeft deuren naar een goed balkon op het zuiden.

De masterbedroom is ruim en heeft een ingebouwde kastenwand. Aan de gang zijn een tweede en derde slaapkamer, eveneens voorzien van inbouwkasten. Alle slaapkamers hebben toegang tot het tweede balkon. De smaakvolle badkamer is voorzien van inloopdouche, dubbele wastafel en ligbad.

Door de gehele woning ligt een fraaie eikenhouten vloer.

Op de begane grond is een ruime berging voor opslag en fietsen.

Omgeving:
Gelegen in de Prinsessenbuurt, direct om de hoek van de Beethovenstraat.

In de omgeving zijn diverse horecagelegenheden, coffeecorners, goede restaurants en leuke winkels in de Beethovenstraat. Het Beatrixpark ligt om de hoek.

De Zuid-as is op loopafstand.

Deze locatie is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto en fiets. Zowel station Zuid en station RAI zijn vlakbij.

Er zijn per direct 2 parkeervergunningen aan te vragen.

Bijzonderheden:
- Gebruiksoppervlakte wonen circa 108 m²
- 2 balkons
- Kelderbox van circa 9 m²
- Gelegen op erfpachtgrond, AB 1937, vaste canon tot 15-10-2030 is € 165,62 per jaar. Er is de mogelijkheid om de erfpacht voor eeuwig durend af te kopen voor € 47.577,-- (indicatie). De canon op basis van eeuwigdurende erfpacht zal in 2030 € 1.537,-- per jaar bedragen (+ inflatie vanaf 2018)
- Goed georganiseerde en professioneel beheerde Vereniging van Eigenaren: VvE Beheer Amsterdam
- De vereniging had per 1 januari 2018 een onderhoudsreserve van € 161.691,83
- De vereniging heeft een meerjaren onderhoudsplanning

Voor meer informatie, de brochure en plattegronden kijk op onze site!

--------------------------------------------------------

Light, luxurious and high quality renovated (2015) apartment of approximately 108 m² on one level with elevator.

The house has a well-thought-out floor plan with three spacious bedrooms, two balconies and a luxurious bathroom. Due to the width of the building and the large windows, there is a lot of light. Located right around the corner from the Beatrixpark.

Layout:
Common entrance with elevator and staircase. Entrance into hall with guest toilet and cloakroom. Light living area with large kitchen with island and bar. The kitchen is equipped with luxury appliances such as a wine cooler, two ovens and 5-burner Boretti gas stove. The seating area is spacious and has doors to a good balcony on the south.

The master bedroom is spacious and has a built-in closet wall. There is a second and third bedroom on the hallway, also with fitted wardrobes. All bedrooms have access to the second balcony. The tasteful bathroom has a walk-in shower, double sink and bathtub.

Through the entire house is a beautiful oak floor.

On the ground floor there is a large storage room for storage and bicycles.

Surroundings:
Located in the Prinsessenbuurt, right around the corner from the Beethovenstraat.

In the vicinity are several restaurants, coffee corners, good restaurants and nice shops in the Beethovenstraat. The Beatrixpark is around the corner.

The Zuid-As is within walking distance.

This location is easily accessible by public transport, car and bicycle. Both Station Zuid and Station RAI are nearby.

There are immediately 2 parking permits to apply for.

Particularities:
- Used floor space approximately 108 m²
- 2 balconies
- Cellar box of approximately 9 m²
- Located on leasehold land, AB 1937, fixed canon until 15/10/2030 is € 165.62 per year. There is the possibility to permanently purchase the long-term lease for € 47,577 (indication). The canon based on perpetual lease payments will amount to € 1,537 per year in 2030 (+ inflation from 2018)
- Well organized and professionally managed Association of Owners: VvE Beheer Amsterdam
- As of 1 January 2018, the association had a maintenance reserve of € 161,691.83
- The association has a multi-year maintenance plan

For more information, the brochure and maps look on our site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
25-07-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1956

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
108 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Prinses Irenebuurt e.o.

De Prinses Irenebuurt, genoemd naar de Prinses Irenestraat die door de buurt loopt, ligt in stadsdeel Amsterdam Zuid. In eerste instantie was het de bedoeling dat de buurt bij Plan Zuid zou horen, maar die plannen zijn nooit gerealiseerd. In 1940 werd een nieuw stedenbouwkundig plan vastgesteld, waarbij met open bebouwing werd gewerkt. Dit bepaalt tot op de dag van vandaag het karakter van de Prinses Irenebuurt, die tussen 1954 en 1958 werd gerealiseerd.
Prinses Irenebuurt: interessante architectuur
Het is een groene buurt, die dicht tegen de levendige Beethovenstraat aanligt, met een dorps karakter en veel eengezinswoningen met voor- en achtertuinen. Architectonisch gezien is de buurt interessant omdat elke flat, villa en eengezinswoning een eigen ontwerp heeft en is gebouwd voor particulieren. Veel architecten die voor ontwerpen van woningen in de wijk hebben getekend waren ‘functionalisten’, ontwerpers die, zoals de naam al aangeeft, ontwierpen naar functie van een gebouw. Ook is er gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School.
Straatnamen naar componisten
De straatnamen zijn herkenbaar omdat ze óf verband houden met een lid van de koninklijke familie of met een componist. Al vallen de naar componisten genoemde straten ten noorden van het Zuider Amstelkanaal kanaal niet in de Prinses Irenewijk, maar in de Apollobuurt. Naast door het Zuider Amstelkanaal wordt de buurt begrensd door de Zuidas, het Beatrixpark en de Amstelveenseweg. Grote straten zijn de Parnassusweg, Minervalaan, Beethovenstraat en de Strawinskylaan.

Kaart Anton Verheijstraat 5 II 1077KS Amsterdam, Prinses Irenebuurt

naar Anton Verheijstraat 5 II 1077KS Amsterdam, Prinses Irenebuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand