Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Antonie Heinsiusstraat 48 1052EP AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Met een waanzinnig uitzicht over het water van de Kattensloot komt dit 4-kamer appartement van ca. 101 m2 op de tweede en derde verdieping vrij. Door de ligging aan een autovrije straat aan de ene kant en het water aan de andere zijde is het hier heerlijk rustig wonen!

Het appartement is in 2013 hoogwaardig gerenoveerd en dit zie je terug in de strakke afwerking. De woonkamer geeft een prachtig uitzicht over het water en door het vele glas is dit een bijzonder lichte ruimte. Het is hier heel leuk bootjes kijken met zowel binnenvaart- als zeilschepen (Staande Mast route) en pleziervaart.

De open keuken heeft door de speelse opstelling aan twee zijden véél werkruimte en is compleet mbt inbouwapparatuur. Niet alleen op het balkon kun je van het zonnetje genieten maar ook op de galerij waar iedereen een eigen plekje van heeft gemaakt. Door middel van een schuifpui kun je deze ruimte bij de leefruimte betrekken bij mooi weer. Ruimte voor een garderobe, een separaat toilet en veel opbergruimte in de vorm van kasten maken deze verdieping af.

De derde verdieping heeft 3 ruime slaapkamers waarvan één toegang geeft tot het balkon op het zuiden van 6 m2. Naast de badkamer met ligbad, douche, designradiator en brede wastafel is er een berging voor de wasmachine & droger en is de gehele verdieping voorzien van een lamelparket vloer. Daarnaast is er nog een extra berging in de onderbouw van ca. 6 m2.

VvE & Erfpacht
De VvE 'Porschestrip II' bestaat uit de appartementen aan Antonie Heinsiusstraat 2 t/m 74. Het beheer wordt uitgevoerd door Rappange en de servicekosten bedragen ca. € 143,- (incl. de berging a €8,-) . De VvE is zeer actief met meerdere commissies en er is een meerjarenonderhoudsplanning opgesteld. De erfpactcanon is afgekocht t/m 16 juni 2044 en de Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1966 van toepassing.

Buurt
Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij het Hugo de Grootplein of de Tweede Nassaustraat of op de markt op zaterdag op de Lindengracht of Noordermarkt. Yam Yam, Plato Loco en Broers zijn voorbeelden van kleine & leuke buurtentjes op loopafstand maar ook de Jordaan, het Westergasterrein, de Haarlemmerdijk, de negen straatjes en De Hallen zijn binnen enkele minuten te bereiken.

Parkeren & OV
Wat parkeren betreft valt dit stukje onder West 7.4: Frederik Hendrik en Hugo de Grootbuurt. Op het moment van schrijven is er géén wachtlijst voor het verkrijgen van een parkeervergunning. In de garage onder het complex zijn regelmatig parkeerplaatsen te huur of te koop.
Tram 3 en 5 en bus 18 en 21 hebben een halte op loopafstand.

Kenmerken:
- 3 slaapkamers
- Lift in het complex
- Balkon op zuiden van ca. 6 m2 & buitenruimte op de galerij
- Berging in de onderbouw van ca. 6 m2
- Erfpachtcanon afgekocht t/m 16 juni 2044
- Servicekosten VvE ca. € 143,- per maand
- Meetrapport conform NEN2580

***ENGLISH TRANSLATION***

With an amazing view on the water of the Kattensloot, this 4-room apartment of approx. 101 m2 on the second and thirth floor is now available. Because of its location on a pedestrian street on one side and the water on the other side it is wonderfully quiet living here!

The apartment was renovated in 2013 and this is reflected in the clean finish. The living room gives a beautiful view over the water and through the many glass this is a particularly light space. It is very nice to look at all the boats with both inland and sailing vessels (Staande Mast route) and recreational craft.

The open kitchen has plenty of work space on two sides due to the playful arrangement and is complete with built-in appliances. Not only on the balcony you can enjoy the sun but also on the gallery where everyone has made their own place. By means of a sliding door you can involve this space in the living room with good weather. Room for a cloakroom, a separate toilet and plenty of storage space in the form of cupboards complete this level.

The third floor has 3 spacious bedrooms, one of which gives access to the balcony on the south of 6 m2. In addition to the bathroom with bath, shower, designer radiator and double sink there is a storage room for the washer and dryer and the entire floor is equipped with a parquet floor. In addition, there is a storage room in the basement of the building of approx. 6 m2.

VvE & Leasehold
The VvE 'Porschestrip II' consists of the apartments at Antonie Heinsiusstraat 2 to 74. The management is carried out by Rappange and the service costs are approx. € 143, - (including the storage). The VvE is very active with several committees and a multi-year maintenance plan has been drawn up. The ground lease canon has been bought off until June 16, 2044 and the General Provisions for continuous ground lease 1966 apply.

Neighborhood
For your daily groceries you can go to the Hugo de Grootplein or the Tweede Nassaustraat or to the lovely market on Saturday at the Lindengracht or Noordermarkt (also on monday). Yam Yam, Plato Loco and Broers are examples of small & nice places within walking distance, but also the Jordaan, the Westergasterrein, the Haarlemmerdijk, the nine streets and De Hallen can be reached within a few minutes.

Parking & Public transport
As far as parking is concerned, this area is part of West 7.4: Frederik Hendrik and Hugo de Grootbuurt. At the time of writing there is no waiting list for obtaining a parking permit. In the garage under the complex there are regular parking spaces for rent or for sale. Tram 3 and 5 and bus 18 and 21 have a stop within walking distance.

Characteristics:
- 3 bedrooms
- Elevator in the complex
- South-facing balcony of approx. 6 m2 & outdoor space on the gallery
- Storage in the basement of approx. 6 m2
- Annual lease payments surrendered up to June 16, 2044
- Service costs VvE approx. € 143, - per month
- Measurement report in accordance with NEN2580
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
29-09-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement met lift
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1995

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
101 m²
Externe bergruimte
6 m²
Inhoud
297 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Frederik Hendrikbuurt

De Frederik Hendrikbuurt is een wijk in Amsterdam West en ligt tussen de Singelgracht (Nassaukade) en de Kostverlorenvaart, ten noorden begrensd door de Kattensloot (Jacob Catskade) en ten zuiden door de Hugo de Grootkade. De belangrijkste straat in deze wijk is – hoe kan het ook anders - de Frederik Hendrikstraat, het Frederik Hendrikplantsoen is het groene hart van de wijk. Ook leuk om te weten: Frederik Hendrik was een stadhouder in de eerste helft van de 17e eeuw.
Frederik Hendrikbuurt: een diverse wijk vlakbij de Jordaan
De ligging van de Frederik Hendrikbuurt is uitmuntend. De wijk grenst direct aan de Jordaan. Echter, van de drukte van dit deel van de stad heeft de wijk geen last; het is een echte woonwijk, met ruim opgezette huizen en goede en gevarieerde voorzieningen, zoals behalve Albert Heijn ook een goede Turkse supermarkt. Het winkelgebied van deze buurt is de Hugo de Grootbuurt, rond het Hugo de Grootplein. In 2007 is het plein opgeknapt en is een rotonde aangelegd. Op het plein is veel horeca met terrassen. Ook de winkelgevels zijn opgeknapt om ze in de oorspronkelijke staat terug te brengen. De bewoners zijn zeer divers, zowel qua achtergrond als inkomen. Van revolutiebouw tot nieuwbouw De bouw van de Frederik Hendrikbuurt begon zo eind 19e eeuw, toen in 1870 woningbouw mogelijk werd gemaakt in het gebied dat daarvoor industriegebied was geweest. Bij de bouw werd, zoals ook in andere wijken van Amsterdam, veel revolutiebouw toegepast; een relatief goedkope manier van bouwen. Gelukkig werd vrijwel alles van deze bouw later vervangen door ‘nieuwbouw’. Zo gaf architect Berlage in 1912 opdracht om een woningbouwcomplex aan de Rombout Hogerbeetsstraat en Zaagmolenstraat te bouwen. Ook kwam in de jaren 60 en 70 van vorige eeuw een groot deel van de woningen uit de buurt in bezit van woningbouwvereniging Zomers Buiten, die de slechtste complexen sloopte en verving door nieuwe woningen. Andere complexen werden gerenoveerd.
Molen De Otter
Molen De Otter langs de Kostverlorenvaart is de enige overgebleven molen in het gebied, dat vroeger in de Zaagmolenbuurt lag; dit stuk van Amsterdam werd gekenmerkt door molens die hout zaagden voor de scheeps- en woningbouw. Een mooi stukje historisch erfgoed dus, daar in de Frederik Hendrikbuurt. De molen had er zonder de bemoeienis van de bewoners waarschijnlijk niet meer had gestaan.

Kaart Antonie Heinsiusstraat 48 1052EP AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord

naar Antonie Heinsiusstraat 48 1052EP AMSTERDAM, Frederik Hendrikbuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand