Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Apollolaan 109 * 1077AN Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 3.650.000 

Bouwjaar
1931
Woonoppervlakte
411 m²
Aantal kamers
11
Perceeloppervlakte
252 m²

Omschrijving

Onderscheidend extra breed herenhuis met een heerlijke tuin op het zuiden. Een statig gezinshuis met een breedte van bijna 10 meter. Door deze breedte heeft het huis een overzichtelijke en prettige indeling.

Met een diepte van 14 meter, extra vrije hoogten en een bijzonder fraai trappenhuis heeft het pand extra grandeur. De tuin en achterzijde van de woning zijn op het zuiden georiënteerd en biedt veel licht. Totaal omvattende ruim 410 m˛ GO die zijn verdeeld over 3 ruim opgezette woonlagen en een goede kelder. Naast een kamer en suite, een woonkeuken zijn er 9 kamers t.b.v. slapen, hobby of kleedruimte.

Het pand is goed onderhouden en in 2007 gemoderniseerd. Compleet met o.a. geheel nieuwe installaties, airco, luxe keuken, sanitair, parketvloeren en een open haard.

De woning is strategisch goed gesitueerd op een prettig gedeelte van de Apollolaan tussen Hilton en de Beethovenstraat.

Dicht bij Concertgebouwbuurt en nabij veel goede scholen, winkels en openbaar vervoer.

Via Rai en Olympisch Stadion heeft deze locatie een directe ontsluiting naar de Ring.

Bijzonderheden:
- Breedte van 9,75 meter
- Voorzien van isolatieglas
- Tuin op het zuiden
- Alarminstallatie
- Airconditioning
- Open haard
- Gelegen op erfpachtgrond. Huidig tijdvak 01-10-2001 - 30-09-2051. Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1994. 5-jaarlijkse canonindexering. Te betalen canon tot 30-09-2021 bedraagt € 11.352,47 per jaar
- Tot 31 december 2019 is het nog mogelijk om met de huidige kortingsregeling over te stappen naar eeuwigdurende erfpacht. Er zijn diverse opties om dit te doen. Voor afkoop hudige tijdvak en eeuwigdurend zijn de kosten ca. € 420.000,--. Voor enkel eeuwigdurend zijn de kosten ca. € 246.000,--. Bij deze keuze blijft de jaarlijkse canon te betalen tot 2051.
- Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn slechts indicatief
- De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting

Kijk voor meer informatie, plattegrond en brochure op onze site!
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
21-09-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
411 m²
Perceeloppervlakte
252 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
11
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder