Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 174 1077BH Amsterdam, Hiltonbuurt

Huurprijs € 125.000 per jaar

Bewaar object

Omschrijving

VRIJBLIJVENDE INFORMATIE
Bedrijfsvilla met ruime tuin gelegen in Amsterdam Oud-Zuid op loopafstand van zowel de Beethovenstraat als de Cornelis Schuytstraat met vele winkels, bars en restaurants. Dit object is verdeeld over 5 verdiepingen en heeft een eigen entree.

BEREIKBAARHEID
De bereikbaarheid met eigen en openbaar vervoer is uitstekend. In de nabijheid, op loopafstand, bevinden zich diverse tram en buslijnen met directe verbinding naar het Amsterdam Centraal Station en diverse regionale verbindingen. Het Station WTC Zuid bevindt zich op circa 15 minuten loopafstand.

PARKEREN
Parkeren is mogelijk op eigen terrein tevens is er de mogelijkheid tot betaald parkeren op de openbare weg of door middel van een vergunningensysteem. Informatie over voorwaarden en mogelijkheden verstrekking bedrijfsvergunning en wachttijd op te vragen via Cition.

OPPERVLAKTE
De totale oppervlakte bedraagt circa 398 m² en is als volgt verdeeld:
- Kelder: 25,25 m²
- Begane grond: 181,57 m²
- Eerste verdieping: 102,88 m²
- Tweede verdieping: 62,92 m²
- Derde verdieping: 24,90 m²

SERVICEKOSTEN
Niet van toepassing, de ruimte beschikt over eigen meters t.b.v. gas, elektra en water.

HUURPRIJS
€ 125.000,- op jaarbasis, omzetbelasting niet van toepassing.

HUURTERMIJN
In overleg, voorkeur vijf jaar.

BESTEMMING
Maatschappelijke bestemming

ZEKERHEIDSSTELLING
Een bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur.

OPLEVERING
In overleg

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI) reeks alle huishoudens (2006=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

OVERIGE CONDITIES
Huurovereenkomst op basis van het standaardmodel van de Raad voor Onroerende Zaken (ROZ), zoals gehanteerd door de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerend goed (NVM).
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
30-04-2018
Status
Beschikbaar

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1931-1944

Oppervlakten en inhoud

Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..