Apollolaan 181 - 2 1077AT Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object
Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
210 m²
Aantal kamers
7

Omschrijving

Een ruim en zeer licht appartement met eigen entree van circa 210 m˛ met 7 kamers. De woning heeft 3 woonlagen, een balkon op de derde verdieping en een groot zonnig dakterras op het zuiden op de vierde woonlaag. De woonverdieping heeft een vrije hoogte van ruim 2.90 m.

Het pand is een gemeentelijk monument, gelegen in een van de meest aansprekende lanen van Amsterdam.

Indeling
Begane grond: Entree, hal, meterkast en de trap.

Tweede verdieping:
Royale overloop met het fraaie trappenhuis, hoge plafonds, woonkamer, eetkamer en zijkamer, de kasten van de "ensuite" zijn nog aanwezig. Afzonderlijk toilet met fontein. De keuken is voorzien van een keukenblok met inbouwapparatuur; koelkast, vriezer, vaatwasser en een 5-pits kookplaat, afzuigkap en een combi magnetron.

Derde verdieping:
Ruime overloop, 3 ruim bemeten slaapkamers met veel kastruimte. De badkamer is voorzien van een bad, douche, dubbele wastafel en toilet, is zowel te bereiken vanaf de overloop als vanuit de slaapkamer aan de achterzijde. Aan de badkamer grenst ook de wasruimte.

Vierde verdieping:
In de open ruimte staat een pantry. Zowel deze ruimte als de slaapkamer hebben openslaande deuren naar het dakterras. De badkamer heeft een douche, toilet en wastafel.
In de kap is bergruimte, bereikbaar via een tweetal luiken in het plafond.

Voorzieningen
Verwarming C.V. ketel Intergas HRE 2016, wordt jaarlijks onderhouden.
Laatste onderhoudsbeurt augustus 2018.
Warm water middels de c.v. ketel
Elektrische installatie Er zijn 9 elektragroepen met aardlekschakelaars
Parkeren Het is mogelijk als bewoner 2 parkeervergunningen aan te vragen voor het gebied Zuid 2.2. Er is geen wachtlijst (bron www.Amsterdam.nl)

Vereniging van Eigenaars
Het betreft de "Vereniging van Eigenaars van het gebouw Apollolaan 181. De VvE omvat 2 woningen. De administratie wordt in eigen beheer gedaan.

De servicekosten voor het appartement bedragen € 100,-- per maand.

Bijzonderheden
• 7-kamer bovenwoning van circa 210 m˛ (gemeten conform NEN 2580)
• Gelegen op de 2e, 3e en 4e verdieping
• Royaal zonnig dakterras op het zuiden
• Eigen entree op de begane grond
• Twee badkamers
• Gemeentelijk monument
• 2 parkeervergunningen mogelijk
• Erfpacht afgekocht tot 1 september 2050

Omgeving en bereikbaarheid
Het pand ligt aan de statige Apollolaan met zijn brede groenstrook, schuin tegenover het Hilton hotel. Er is altijd voldoende parkeerruimte in de directe omgeving.
Amsterdam Zuid is een gewilde woonomgeving met een uitgebreid winkelaanbod in de Cornelis Schuytstraat, Beethovenstraat en Stadionweg. Het winkelcentrum Groot Gelderlandplein in Buitenveldert ligt op fietsafstand.
Zowel met openbaar vervoer, bushalte Emmastraat en tramhalte (lijn 5 en 24) Gerrit van de Veenstraat, als met eigen vervoer, Ring A10 afslag S108, is de woning zeer goed bereikbaar.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 100 p/m
Aanmeldingsdatum
09-10-2018
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
210 m²
Inhoud
792 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..