Open Huis - 5 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten
Vorige | Volgende

Apollolaan 183 II 1077AT Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bouwjaar
1927
Woonoppervlakte
204 m²
Aantal kamers
8

Omschrijving

APOLLOLAAN 183 II

INTRODUCTIE & LIGGING
Ruim en zeer licht appartement met zelfstandige entree op de begane grond.
Het appartement bestaat uit drie woonlagen en heeft een woonoppervlakte van 204 m2 met een fraai dakterras/dakplat gelegen op het zuiden, heeft maar liefst zeven kamers, gelegen aan de statige Apollolaan in de Beethovenbuurt/Amsterdam Zuid.

Het appartement is gelegen aan een van de meest prestigieuze lanen in hartje Zuid en op loopafstand van bekende winkelstraten als de Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat en P.C. Hooftstraat. Binnen handbereik liggen diverse restaurant's, bekende musea (o.a. Van Gogh en Stedelijk museum) en uiteraard het Vondelpark. Mogelijkheid tot parkeren voor de deur, twee parkeervergunningen per direct verkrijgbaar. Uitvalswegen zijn snel te bereiken en openbaar vervoer is te vinden op de Stadionweg en in de Beethovenstaat, tram 5 (CS - Amstelveen) en tram 24 (CS - de VU). Station Amsterdam Zuid met de Noord-Zuidlijn ligt op loopafstand.

INDELING
Begane grond; riante entree met fraaie opgang naar de woning gelegen op de tweede verdieping, ruime overloop met toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde, lichte kamer en-suite met openslaande deuren naar balkon aan de Apollolaan.
Tevens op deze verdieping een wasruimte en badkamer voorzien van douche en toilet.
Deze verdieping heeft hoge plafonds en is royaal van opzet.
Derde verdieping; wederom ruime overloop met lichte woonkamer en-suite, balkon op het zuiden, werkkamer, toilet en lichte woonkeuken met vrij uitzicht. Op de bovengelegen verdieping twee slaapkamers met toegang tot het dakterras/dakplat van maar liefst 58 m² met uitzicht op de Zuidas

GEGEVENS
Kadastrale aanduiding
Gemeente: Amsterdam
Sectie: Z
Nummer: 2437
Index: A2
Het appartement, omvattende de bevoegdheid tot het uitsluitend gebruik van de bovenwoning van het gebouwd, bestaande uit de tweede- en derde verdieping en de kapverdieping met dakterras.

VVE
Vereniging Van Eigenaars Apollolaan 183 gevestigd te Amsterdam. Twee leden, MJOP aanwezig.
Maandelijkse servicekosten worden thans hoofdelijk omgeslagen maar zullen in goed overleg worden vastgesteld op basis van het MJOP
Erfpacht:
Tijdvak: 01-09-2000 - 31-08-2050
Canon: €2.867,01
Indexering: jaarlijks
Voortdurende erfpacht van de Gemeente Amsterdam

OPPERVLAKTE & BOUWJAAR
Woonoppervlakte: 203,50 m²
Gebouw gebonden buitenruimte: 7,10 m²

Totale gebruiksoppervlakte: 210,60 m²
conform NEN-2580

Bouwjaar: 1927

BIJZONDERHEDEN
- Fraai appartement met maar liefst zeven kamers en dakplat;
- Twee parkeervergunningen mogelijk, geen wachttijd;
- NEN meetrapport beschikbaar;
- Het betreft een gemeentelijk monument;
- VvE bestaande uit twee leden
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
22-11-2019
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1927

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
204 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
8
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder