Open Huis - 7 april van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 187 III 1077AV Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

Bijzonder, zeer luxe appartement met internationale allure van bijna 260 m2, op een woonlaag met een frontbreedte van bijna 20 meter. Dit bijzondere appartement beschikt over drie slaapkamers, twee badkamers, een royaal balkon op het Zuiden en is gelegen aan een van de meest prestigieuze lanen in Amsterdam Zuid.

Het recent gerenoveerde gemeenschappelijke trappenhuis met een nieuwe lift, geeft toegang tot de lichte woning welke op de derde verdieping gelegen is.

Indeling:
Entree met ruime hall voorzien van garderobe, toilet en separate wasruimte.

Aan de voorzijde is de zeer royale en lichte woonkamer en suite met fraai gedetailleerde deuren, ramen en een prachtige schouwpartij.

Aan de achterzijde van het appartement treft u de recent gerenoveerde woonkeuken met diverse inbouwapparatuur van het merk AEG en een toegang naar het zonnige, riante, op het Zuiden gelegen, balkon.
Vanuit de woonkeuken is er een brede doorgang gecreŽerd naar de ruime eetkamer, die tevens aan het balkon gelegen is en voorzien is van een fraaie, nieuwe gashaard.

Middels fraaie glazen deuren treft u aan het einde van de gang de slaapvleugel, indien gewenst kan deze geheel afgeschermd worden van het woongedeelte. Twee zeer riante slaapkamers zijn aan de voorzijde van het appartement gelegen, de twee overige (ruime) slaapkamers zijn aan de achterzijde gelegen en bieden tevens toegang tot het heerlijke balkon. De badkamer is voorzien van een douche, ligbad en dubbele wastafel. De tweede badkamer beschikt over een douche en wastafel. Tevens is er een separaat toilet met fontein aanwezig.

In de onderbouw is een separate berging die tevens bereikbaar is met de centrale lift.

Ligging:
Het appartement is gelegen aan een van de meest prestigieuze lanen in hartje Zuid en op loopafstand van bekende winkelstraten als de Beethovenstraat, Cornelis Schuytstraat en P.C. Hooftstraat. Binnen handbereik liggen diverse restaurant's, bekende musea (o.a. Van Gogh en Stedelijk museum) en uiteraard het Vondelpark. Mogelijkheid tot parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, er is namelijk geen wachttijd voor het verkrijgen van een parkeervergunning. Uitvalswegen zijn snel te bereiken en openbaar vervoer is te vinden op de Stadionweg en in de Beethovenstaat, tram 5 (CS - Amstelveen) en tram 24 (CS - de VU).

Bijzonderheden:
-BVO van ca. 275m2 op een laag;
- Gehele appartement voorzien van originele visgraat parketvloer;
-Zeer lichte woning door de ligging op de derde verdieping met 19 meter frontbreedte, voorzien van zes ramen;
-Royaal balkon van 21m2 op het zuiden;
-Vier zeer royale slaapkamers en twee badkamers;
-Recent gerenoveerde woonkeuken;
-Fraaie entree van het kleinschalige, luxe complex met lift;
-Gezonde, professionele Vereniging van Eigenaren; er is een huishoudelijk reglement van toepassing;
-Per direct twee parkeervergunningen beschikbaar. Daarnaast uitstekend bereikbaar met tram en bus;
-Separate Prive berging en centrale interne fietsenstalling onder het complex;
-Gelegen op Erfpachtgrond, algemene bepalingen 1994, canon per jaar EUR 2998,42;
-Servicekosten ca. EUR 438,- per maand.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
10-04-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
255 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en RaphaŽlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Apollolaan 187 III 1077AV Amsterdam, Minervabuurt Noord

naar Apollolaan 187 III 1077AV Amsterdam, Minervabuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand