Open Huis - 6 oktober van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Summit Broker Field of the Future

Our speakers will tell us more about this on 2 October

More information

Apollolaan 193 B 1077AW Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 625.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1937
Woonoppervlakte
72 m²
Aantal kamers
1

Omschrijving

Hoogwaardig, onder architectuur verbouwd studio appartement waar vijf ramen uitzicht bieden over de brede Apollolaan met lommerrijke middenberm.

Het appartement is gelegen op de begane grond in het statige appartementencomplex Schouwenhoek dat in 1934 door architect F.A. Warners werd ontwerpen. Het aan de Amsterdamse School doen denkende gebouw heeft een fraaie entree en een op de begane grond inwonende huismeester.

De gemeenschappelijke entree geeft toegang tot een rechthoekig en symmetrisch appartement met vijf brede ramen aan de lange zijde. Het appartement is licht, ruim, modern en heeft hoge plafonds met zowel indirecte als geïntegreerde (spot)verlichtingsarmaturen. Elektrische luxaflexen filteren het daglicht. De doorleefde eikenhouten vloer daarentegen maakt de ruimte sfeervol.

Het met hoogwaardige materialen gebouwde tijdloze interieur is volledig geïntegreerd (nagelvast). Wit marmer is een consequent terugkerend interieur-thema. Achter grote schuivende panelen wanden gaan respectievelijk een ingenieus monumentaal marmeren bad, extra kledingkasten, en een zwevend marmeren werktableau van zes meter lengte (met geïntegreerde laden en aansluitingen) schuil. In de hoeken van het appartement bevinden zich aanvullende kasten, waarvan er één een kantoor-inloopkast is met een boekenwand en printer-opbergmeubel. Het dressoir tussen twee kasten voorziet in extra opbergruimte en twee geïntegreerde wijnkoelkasten.

In plaats van een klassieke indeling, zou het appartement voorzien worden van een multi-functionele 'Kubus' met een compleet toegeruste keuken, slaapkamer, kledingkasten en TV-nis zijde. In de vrijstaande 'Kubus' zelf was de badkamer met toilet, douche en wastafel ontworpen. Alle voorzieningen hiertoe zijn aangelegd. Indien gewenst, zou de 'Kubus' alsnog geplaatst kunnen worden waarbij tevens rekening kan worden gehouden met de wensen en smaak van de bewoner(s).

De VVE heeft recentelijk een aantal grote (onderhoud)werkzaamheden uit laten voeren. Waaronder het dak en nieuwe, op de oorspronkelijk stalen uitvoering lijkende, kozijnen met isolerende beglazing.

Het complex is gelegen op de hoek van de Apollolaan en het Olympiaplein; aan één van de mooiste lanen van Amsterdam Zuid. De leuke en mooie winkels in de Beethovenstraat en Cornelis Schuytstraat; maar ook De Zuidas, Station Zuid, het Stedelijk- , Van Gogh- en Rijksmuseum en het Concertgebouw, bevinden zich op loopafstand. In de kelder onder het gebouw bevindt zich een fietsenstalling.

Bijzonderheden:
- Woonoppervlakte 72 m2
- Hoge plafonds
- Gemeenschappelijk fietsen berging
- Gezonde, professionele Vereniging van Eigenaren
- Service kosten € 290 per maand inclusief stookkosten
- Huishoudelijk reglement van toepassing
- Erfpacht € 788 per jaar, jaarlijkse indexering, herziening 2050
- Algemene bepalingen 2000
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 290 p/m
Aanmeldingsdatum
12-12-2018
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Appartement/flat
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
72 m²
Inhoud
225 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
1
Aantal slaapkamers
1
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..