Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 193 D 1077AW Amsterdam, Minervabuurt Noord

Vraagprijs € 1.500.000 k.k.

Bewaar object
Bouwjaar
1937
Woonoppervlakte
203 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

***ENGLISH TEXT BELOW***

Een gebouw is maar korte tijd nieuw en gedurende veel langere tijd oud. Zorg daarom voor materialen die mooier worden als ze verouderen
F.A.Warners (architect Schouwenhoek)

Op de eerste verdieping van het complex Schouwenhoek, een van de meest markante gebouwen aan de statige Apollolaan, ligt dit zeer ruime appartement van 203 m². Deze van origine 5-kamerwoning heeft o.a. een riante woonkamer over de volledige breedte van de woning (ruim 15 m) met een prachtig uitzicht over de Apollolaan. Een woning met vele mogelijkheden die naar eigen smaak kan worden gerenoveerd cq ingedeeld. Schouwenhoek, gebouwd in 1934, is één van de eerste appartementencomplexen (toen nog etagehuizen genoemd) van Amsterdam. Het gebouw heeft een imposante entree, twee liften en een gemeenschappelijke fietsenkelder. Er is een inwonende huismeester.

INDELING
U komt binnen in de representatieve gemeenschappelijke hal van waaruit u met de lift of de trap naar de woning op de eerste verdieping kunt gaan.
Via de woningentree komt u in de ruime hal met diverse inbouwkasten. De imposante 15 m brede woonkamer ligt aan de voorzijde. Deze kamer is ontstaan door het samenvoegen van drie afzonderlijke kamers. Door de 5 grote ramen en een sfeervolle erker komt een zee aan licht en heeft u prachtig vrij uitzicht over de Apollolaan met de prachtige bomen en statige villa's. Aan de achterzijde liggen twee ruime slaapkamers. Beide slaapkamers hebben inbouwkasten en de masterbedroom heeft ook nog een erker. De ruime keuken met een gedateerd maar ooit zeer luxe SieMatic keukenblok en kookeiland grenst aan het zonnige balkon. Er is een ruime badkamer met een verzonken hoekbad, aparte douche en een dubbele wastafel met -meubel. In de woning zijn twee aparte toiletten.

Op de bovenste verdieping is nog een berging

LIGGING
De Apollolaan is een lommerrijke laan met een parkachtige tussenstrook U woont hier in een van de meest prestigieuze lanen van de stad en op een zeer gewilde woonlocatie. Winkels en restaurants vindt u o.a. in de Beethovenstraat en Cornelis Schuijtstraat, beiden op loopafstand. In de directe omgeving zijn diverse basisscholen, middelbare scholen maar ook de British School. Sportvelden en -accomodaties zijn goed vertegenwoordigd. Met de fiets bent u zo in het centrum, Vondelpark, Museumkwartier of een van de vele andere hotspots. Ook de Zuidas is een paar minuten fietsen. Op het nabijgelegen Olympiaplein is zowel een bus- als tramhalte o.a. van tramlijn 24 die rijdt tussen het VU Medisch centrum en Centraal Station. Station Zuid, gelegen in het Zuidas gebied, is enkele minuten fietsen. Hier stoppen treinen naar o.a. Schiphol, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. In de toekomst wordt dit een van de belangrijkste stations van Nederland. De aansluiting op de Ringweg is uitstekend. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid langs de openbare weg.

VVE
De VvE bestaat uit 28 woningen. Er is een professionele administrateur. De VvE heeft een meer jaren onderhoudsplan en een onderhoudsreserve. De servicekosten zijn € 575,10 per maand. De servicekosten omvatten o.a. opstalverzekering, klein onderhoud gebouw, reservering toekomstige onderhoud, liftkosten en kosten huismeester. Het voorschot stookkosten en warm water bedraagt € 256,- per maand


BIJZONDERHEDEN
- woonoppervlakte 203,10 m² (NEN2580 rapport aanwezig)
- berging 5,1 m²
- volledig voorzien van dubbele beglazing
- ramen voorzijde zijn recentelijk vernieuwd, geheel in stijl van het pand
- blokverwarming
- centrale voorziening warm water
- gemeenschappelijke fietsenkelder
- inwonende huismeester
- schilderwerk achterzijde uitgevoerd in 2017
- gemeentelijke erfpacht, algemene bepalingen 2000
- herzieningsdatum erfpacht 1 september 2050
- erfpachtcanon € 2.139,55 per jaar (fiscaal aftrekbaar voor eigenaar/bewoner)
- oplevering in overleg

ENGLISH TEXT
A building is only new for a short time and old for much longer. Therefore, make sure that materials become more beautiful when they age
F.A.Warners (architect Schouwenhoek)

This very spacious apartment of 203 m² is located on the first floor of the Schouwenhoek complex, one of the most striking buildings on the stately Apollolaan. This originally 5-room home has, among other things, a spacious living room over the full width of the home (over 15 m) with a beautiful view over the Apollolaan. A home with many possibilities that can be renovated or classified to your own taste. Schouwenhoek, built in 1934, is one of the first apartment complexes (then called storey houses) in Amsterdam. The building has an impressive entrance, two lifts and a common bicycle storage room. There is a resident caretaker.

LAYOUT
You enter the representative communal hall from which you can take the elevator or the stairs to the first floor apartment.
Through the home entrance you enter the spacious hall with various fitted wardrobes. The impressive 15 m wide living room is at the front. This room was created by merging three separate rooms. The 5 large windows and an attractive bay window provide a sea of ​​light and you have a beautiful unobstructed view of the Apollolaan with its beautiful trees and stately villas. At the rear are two spacious bedrooms. Both bedrooms have fitted wardrobes and the master bedroom also has a bay window. The spacious kitchen with a dated but once very luxurious SieMatic kitchen block and cooking island borders the sunny balcony. There is a spacious bathroom with a sunken corner bath, separate shower and a double sink with furniture. There are two separate toilets in the home.

On the top floor is a storage room

LOCATION
The Apollolaan is a leafy avenue with a park-like lane. You live here in one of the most prestigious avenues in the city and in a highly sought-after residential location. Shops and restaurants can be found in Beethovenstraat and Cornelis Schuijtstraat, both within walking distance. In the immediate vicinity are various primary schools, secondary schools but also the British School. Sports fields and accommodation are well represented. By bike you can easily reach the center, Vondelpark, Museum Quarter or one of the many other hotspots. The Zuidas is also a few minutes by bike. At the nearby Olympiaplein there is both a bus and tram stop of tram line 24 that runs between the VU Medical Center and Central Station. South Station, located in the Zuidas area, is a few minutes by bike. Trains to Schiphol, Utrecht, The Hague and Rotterdam stop here. In the future this will be one of the most important stations in the Netherlands. The connection to the Ringweg is excellent. There is sufficient (paid) parking along the public road.

VVE
The VvE consists of 28 homes. There is a professional administrator. The VvE has a multi-year maintenance plan and a maintenance reserve. The service costs are € 575.10 per month. The service costs include building insurance, small building maintenance, reservation for future maintenance, elevator costs and caretaker costs. The advance heating costs and hot water is € 256 per month

PARTICULARITIES
- living area 203.10 m² (NEN2580 report available)
- storage room 5,1 m²
- fully equipped with double glazing
- windows at the front have recently been renewed, completely in style of the building
- block heating
- central hot water supply
- common bicycle storage
- resident caretaker
- paintwork on the back executed in 2017
- municipal leasehold, general provisions 2000
- revision date of ground lease 1 September 2050
- ground lease rent € 2,139.55 per year (tax deductible for owner / resident)

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-04-2019
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Bovenwoning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
203 m²
Externe bergruimte
5 m²
Inhoud
795 m³

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Aantal slaapkamers
2
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Jouw aankoopmakelaar kent de markt door en door

Wanneer jij een aankoopmakelaar inschakelt die is aangesloten bij de MVA of NVM, weet je zeker dat jouw makelaar goed bekend is met de desbetreffende markt. Zeker wanneer huizenprijzen turbulent zijn, kan je ervan uitgaan dat jouw makelaar oog heeft voor de vele aspecten die daarbij een rol spelen.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder