Vorige | Volgende

Apollolaan 197 D 1077AX Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bouwjaar
1906-1930
Woonoppervlakte
125 m²
Aantal kamers
3

Omschrijving

- For English, see below -

Zeer luxueus en sfeervol driekamer hoekappartement ad 125M2 met balkon, gelegen op de eerste verdieping van het fraaie en uitstekend onderhouden appartementencomplex "Schouwenhoek" aan een van de mooiste lanen van Amsterdam Zuid.

Het complex heeft een statige afgesloten entree voorzien van een liftinstallatie en een trappenhuis.

Indeling:
Gemeenschappelijke entree, lift en trap naar de eerste etage. Riante hall, wc, lichte en ruime woon- en eetkamer gelegen aan de voorzijde van het appartement met een weids uitzicht over de Apollolaan. Het appartement beschikt over een luxe open keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur. Het balkon over de gehele breedte is gelegen op het westen en kijkt uit over het Olympiaplein. De slaapkamer is gelegen aan de Apollolaanzijde en is voorzien van ingebouwde kledingkasten en biedt directe toegang tot de badkamer. De badkamer en suite is voorzien van bad, douche, dubbele wastafel en toilet.
Door het gehele appartement ligt een visgraat parketvloer met bies.

Ligging:
Gelegen op top locatie, zeer gunstig gelegen ten opzichte van het openbaar vervoer en de uitvalswegen. Op loopafstand treft u de Beethovenstraat en de Cornelis Schuytstraat met zijn diversiteit aan winkels, alsmede diverse eetgelegenheden en het Vondelpark. Ook diverse musea (onder andere het Rijksmuseum) liggen binnen handbereik.

Bijzonderheden:
- Per direct beschikbaar;
- Gestoffeerd, ongemeubileerd;
- Te huur voor minimaal 1 jaar;
- Huurprijs exclusief servicekosten ad EUR 275,- per maand. Inbegrepen in de servicekosten zijn de stookkosten, warmwater gebruik, lift, fietsenberging en huismeester.

- English -

Very luxurious and attractive three-room corner apartment ad 125 m2 with balcony, located on the first floor of the beautiful and well-maintained apartment complex "Schouwenhoek" on one of the most beautiful avenues of Amsterdam South.

The complex has a stately closed entrance with a lift installation and a stairwell.

Layout:
Common entrance, elevator and stairs to the first floor. Spacious hall, toilet, light and spacious living and dining room located at the front of the apartment with a wide view over the Apollolaan. The apartment has a luxury open kitchen with various built-in appliances. The balcony over the entire width is located on the west and overlooks the Olympiaplein. The bedroom is located on the Apollolaan side and is equipped with built-in wardrobes and offers direct access to the bathroom. The bathroom and suite has a bath, shower, double sink and toilet.
Throughout the apartment there is a herringbone parquet floor with piping.

Location:
Located on top location, very convenient to public transport and the roads. Within walking distance you will find Beethovenstraat and Cornelis Schuytstraat with its diversity of shops, as well as various eateries and Vondelpark. Various museums (including the Rijksmuseum) are also within easy reach.

Particularities:
- Available immediately;
- Unfurnished, unfurnished;
- For rent for a minimum of 1 year;
- Rent excluding service EUR 275, - per month. Included in the service are the heating costs, water use, lift, bike storage and concierge.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Service kosten
€ 275 p/m
Aanmeldingsdatum
04-02-2020
Status
Verhuurd
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1906-1930

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
125 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Advertentie

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Amsterdam

Amsterdam de Nederlandse hoofdstad, staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen, een erfenis uit de Gouden Eeuw. In het Museumkwartier bevinden zich het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum met werken van Rembrandt en Vermeer, en het Stedelijk Museum met moderne kunst. Fietsen is onlosmakelijk verbonden met het karakter van de stad en er zijn veel fietspaden. In het centrum van Amsterdam vind je natuurlijk de prachtige grachten waar de stad bekend om staat, maar er is nog zo veel meer.

Schakel een MVA/NVM makelaar in om te huren in Nederland

Het werkgebied van een makelaar reikt verder dan alleen het kopen of verkopen van huizen. Ook bij het vinden van een huurhuis is het inschakelen van een makelaar een verstandige keuze. Je makelaar kan je adviseren over welk soort woning het beste bij je past en in welke buurt deze het meest geschikt is.

Lees verder

Appartementen

Het kopen van een appartement in Amsterdam is een ander verhaal dan wanneer je een huis of vrijstaande villa koopt. Je hebt namelijk niet alleen te maken met buren links en rechts van je, maar vaak ook boven of onder je. Dit zorgt ervoor dat de grond waar het gebouw op staat van meerdere mensen tegelijk is. Dit kan voor ingewikkelde constructies zorgen wanneer je wilt weten welke kosten er nog meer bij komen wanneer je het appartement wilt kopen.

Lees verder