Apollolaan 197 L 1077AX Amsterdam, Minervabuurt Noord

Bewaar object

Omschrijving

OMSCHRIJVING
Licht en riant hoek appartement van 138 m² (NEN-2580) gelegen op de derde verdieping van het fraaie pand “Schouwenhoek” gelegen aan de groene en statige Apollolaan in Amsterdam Zuid. Het chique appartementencomplex ligt op een absolute toplocatie en is ontworpen in de bouwstijl “Amsterdamse School” door de architect Philip A. Warners. Het complex is zeer goed onderhouden door de actieve en financieel gezonde VvE, deze wordt professioneel beheerd. Ook beschikt het complex over een LIFT en een huismeester. Het appartement is intern gedateerd en dient gerenoveerd te worden.

INDELING (zie plattegrond)
Vanuit de nostalgische sfeervolle hoofdentree, alwaar de huismeester kantoor houdt, wordt het appartement via het trappenhuis of de lift op de derde etage bereikt. De bouwstijl "Amsterdamse School" komt hier optimaal tot zijn recht. Vervolgens de entree van het appartement welke toegang biedt tot alle vertrekken en ruimte voor de garderobe. De lichte en zeer riante woonkamer ligt op het noordwesten en kijkt uit over Sportpark Olympiaplein en de Apollolaan. De erker, de plafond hoogte van 2.90m, en de roedeverdeling in de ramen zorgen voor een gezellige jaren ’30 sfeer. Achter de woonkamer grenst de woonkeuken, deze ruimte kan als tweede slaapkamer aangewend worden. De keuken kan dan naar de woonkamer worden verplaatst (zie alternatieve plattegrond). Een groot kookeiland behoort ook tot de mogelijkheden. Naast de woonkeuken grenst een ruime kast voor de opstelling van de wasmachine en de droger. De badkamer is in het midden van het appartement gesitueerd, en voorzien van een dubbelwastafelmeubel, een toilet en een inloopdouche. Een separaat toilet is te creëren. Zowel vanuit de badkamer als vanuit de centrale hal is de ruime master bedroom te bereiken. Op de 5e verdieping bevindt zich nog een berging van ca. 6m².

OMGEVING
Het appartement is gelegen in een rustig en chique gedeelte van Amsterdam Zuid op loopafstand van de Beethovenstraat en het Olympiaplein met allerhande winkels. Maar ook de Cornelis Schuytstraat, de P.C. Hooftstraat en het Vondelpark liggen op slechts 10 minuten lopen. Evenals diverse musea zoals het Van Gogh, Stedelijk en het Rijksmuseum en diverse restaurants/cafés. Parkeren voor de deur is eerder regel dan uitzondering, en er is geen wachttijd voor het verkrijgen van een vergunning. Uitvalswegen zijn snel te bereiken en openbaar vervoer is te vinden op de Stadionweg en in de Beethovenstaat, tram 5 (CS - Amstelveen) en tram 24 (CS - de VU) . Het NS-station Zuid–WTC ligt op 10 minuten lopen en treinen rijden af en aan naar Schiphol.

BIJZONDERHEDEN
- Oplevering per direct
- Liftinstallatie aanwezig
- Dubbele beglazing rondom
- Statig appartementencomplex
- 2 parkeervergunningen per adres
- Ouderdomsclausule van toepassing
- Veel daglicht toetreding door hoekligging
- Huismeester aanwezig tijdens kantooruren
- Professionele en financieel gezonde VvE (28 leden)
- Erfpacht, AB 2000, canon € 1.488,36 per jaar tot 31-08-2050
- Ideaal gelegen m.b.t winkels in de Beethovenstraat en Olympiaplein
- Servicekosten € 560,03 (incl. huismeester, stookkosten en warmwater)
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
06-01-2018
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
Direct

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1937

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
138 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
3
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaëlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Apollolaan 197 L 1077AX Amsterdam, Minervabuurt Noord

naar Apollolaan 197 L 1077AX Amsterdam, Minervabuurt Noord
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand