Open Huis - 30 september van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Apollolaan 27 1 1077AB Amsterdam, Beethovenbuurt

Bewaar object

Omschrijving

Renovated to the highest standards (in 2017) three bedroom, two bathroom corner home with lovely Art-Deco detailing, including stained glass, unique plasterwork details and monumental mantlepieces on great location along the verdant Apollolaan between the chique Beethovenstraat and popular Scheldestraat. Beautifully renovated with floor heating beneath the herringbone wooden floors, top quality kitchen and bathrooms, this is a home one has to see!


Layout:
Own entrance on first floor.
Small hall with access to first smaller bedroom. Via lovely stained glass door the main hall is accessed. This space opens into all other rooms.
Overlooking the leafy Apollolaan is the all-new fully equipped kitchen.
The living room with it's lounge and sunny bay window is adjacent to the dining room.
A large bedroom with ample closet space is adjacent to the modern bathroom.
Toilet. Separate laundry room.
The bathroom features a bath, double washbasin, rain shower and second toilet.
The second big bedroom with tranquil garden view, and own bathroom with sink and shower.
The house was originally built in the Amsterdam School style Art-Deco architecture, and has many attractive features such as stained glass, high ceilings, which combine to offer a very light and spacious feel to the home. There is a rustic wooden floor featuring floor heating, and high quality materials have been used throughout the house.

Location:
Located on the green Apollolaan a short walk from the Beethovenstraat with its many shops, restaurants and cafes, but also near the cozy Rivierenbuurt and Pijp district, this property is also within walking distance of the Beatrix Park, the British School and is easily accessible from the ring A-10. A parking permit is available without a waiting period.

Specs:

* Private entrance;
* 3 bedrooms;
* 2 bathrooms;
* 135 m²;
* Available immediately;
* 2 months deposit;
* Screening potential tenant through NVM Woontoets;
* Parking permit available immediately, check amsterdam.nl/parkeren.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Huurder heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verhuurder. Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aanhuurproces. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Aanmeldingsdatum
09-01-2018
Status
Verhuurd onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg

Bouw

Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
135 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
6
Bekijk alle kenmerken

Meer informatie

Foto's

MVA wijkinformatie: Apollobuurt

De Apollobuurt is een wijk in Amsterdam Zuid en de Boerenwetering, het Noorderamstelkanaal, het Zuideramstelkanaal en de Parnassusweg met het Olympiaplein. De wijk heeft een ruime opzet met villa's, 19e-eeuwse herenhuizen en woningen in de stijl van de Amsterdamse School door elkaar heen. De bewoners zijn over het algemeen hoogopgeleid met gemiddeld een hoger inkomen, het merendeel van de (koop)woningen is relatief groot. Het Hiltonhotel en de Apollohal zijn bijzondere voorzieningen in de Apollobuurt. Amsterdamse School in de Apollobuurt De Apollobuurt is voor het grootste gedeelte gebouwd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw en dat is te zien aan de huizen; deze zijn voor het merendeel gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School. De hele buurt is onderdeel van Plan Zuid, het stedenbouwkundigplan dat architect Berlage begin vorige eeuw voor Amsterdam Zuid presenteerde. Ondanks dat Berlage niet van de Amsterdamse School was, maar van het rationalisme, is de Apollobuurt toch het toonbeeld van Amsterdamse Schoolbouw omdat de architecten van de wijk voor de invulling van Plan Zuid hun inspiratie putten uit de Amsterdamse Schoolstroming. Straten vernoemd naar componisten De Bachstraat, Chopinstraat en de bekende winkelstraat de Beethovenstraat; het is slechts een greep uit de straten in de Apollobuurt die zijn genoemd naar beroemde componisten. Naast aan componisten hebben de straten in dit deel van Amsterdam Zuid hun namen ook te danken aan schilders en goden uit de Griekse mythologie. Voorbeelden hiervan zijn de Titiaanstraat, Leonardostraat en Raphaėlstraat en natuurlijk de Minerva- en Apollolaan, naamgever van de Apollobuurt..

Kaart Apollolaan 27 1 1077AB Amsterdam, Beethovenbuurt

naar Apollolaan 27 1 1077AB Amsterdam, Beethovenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand